Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Az hogy minden tapasztalást...

Az hogy minden tapasztalást elfelejtünk a következő életre cáfolja a reinkarnációt?

Figyelt kérdés

A reinkarnáció elmélete szerint folyamnatosan fejlődünk. De ha én elfelejtem, hogy azért kell kedvesnek lenni a főnökömmel, hogy kedvezzen számomra a munkaterhelésben és előmenetel terén, akkor a következő életben ugye erre már nem emlékszem és ugyanott leszek mint most. Vagyis megdölt a reinkarnáció tézise?

Hogyan magyarázható eme ellentmondás?

nov. 26. 20:31
1 2 3
 11/23 r.sentinel ***** válasza:
100%
10-es, latom amikor ravilagitok, hogy egy bizonyos allitasodat illetoen elternek nezeteink, pontosabban> "Az evoluciot illetoen, nem minden hibatlan es az sem mondhato, hogy minden jelensegre egyszeru magyarazat letezik." valaszolva arra az allitasodra hogy "Az evolúcióban mindenre hibátlan, egyszerű magyarázat van." - akkor tamadasba lendulsz. Nem vagyunk tokeletesek, lehet fejlodni es tudunk is fejlodni, de tudni kell azt is mikor kell elfogadni hogy tevedtunk. Tevesen allitasz egy dolgot nem vilagvege, megesik. En nem tamadtalak csak ravilagitottam hogy az evolucios elmeleted sok helyen szurke zona es nemcsak neked de meg a tudomanyos kozeg is probalja betapasztani a hezagokat, kisebb nagyobb sikerrel. Hogy reflektaljak arra amit irsz "Ugyan mi a francnak kellene egy ócska lélek bárkinek?" - Valaszod "... összességében indokolják azt a tényt, hogy mind az emberek, mind pedig más fejlettebb állatok lelkileg érző lényekként működnek." Erdekes ebben a kontextusban megjelenik a LELEK szo (lelkileg), kulonos ez reszedrol aki minden eggyes velemenyevel szapulja ezt es abrandozik az aki errol ir. En ertem, hogy TE mindenben a negativat es a rosszat latod es sajatos vilagodat erosited, tegyed es elvezd azt. Ja hogy nem elvezed es ragaszkodsz az evoluciohoz es a tobbi csak esti mese, ez is a TE sajatos vilagod. Szerencse, hogy tudatosan is elnek emberek ok tudnak maskent is elni es megtapasztalni a vilagukat, sot iranyitani, ertelmezni is tudnak irasokat hogy az eggyik nem zarja ki a masikat, de tudom nallad CSAK evolucio van ejjel, nappal es minden irasban, igy hat a vilagod csak olyan lehet mint amilyen a belsod (nem rossz, csak sajatos), mert nem lehet mas.
nov. 28. 13:39
 12/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

11.

Félreérted, én nem támadok, ez simán belefér a kulturált eszmecserébe.

Volt egy ironikus utalás, az érvelésed még a mesterséges intelligencia is csípőből cáfolja.

Ami az én problémám, hogy itt mindenki csak mesél, mint egy Bibliamagyarázó Főpap. De ezekre semmiféle bizonyíték nincs sehol, egyszerű spekulációk, kitalációk.

Amiket én írtam, abban legalább van logika, sőt tudományos kutatásokon alapuló kijelentések.

Problémám van mellesleg a helyesírásoddal is, egyszerűen méltatlan ilyen szinten, persze ezt nem szabad szóvá tenni. Hogy mi okozza ezt, külföldi valaki, vagy kevés osztályt végzett, de akkor miről beszél, érthetetlen.

nov. 28. 13:55
 13/23 r.sentinel ***** válasza:
100%
Nem kell felni, nem harapok, tudod a felelem tamadast szul es a tamado uralkodni szeretne masokon.Nyugodj meg es olvasd ujra az utobbi 2 valaszomat, talan sikerul megerteni magyar nyelven, ja es igyal vizet, fontos a hidratalas.
nov. 28. 14:27
 14/23 anonim ***** válasza:

"Problémám van mellesleg a helyesírásoddal is, ... Hogy mi okozza ezt, külföldi valaki, vagy kevés osztályt végzett, de akkor miről beszél, érthetetlen."

Teljesen érthető, amit írt, és leginkább az okozza, hogy - ahogy szerintem kb. a 2. sor végéig jutva felismerhető - magyar ékezetek nélküli billentyűzetről ír.

Amúgy ha számodra valóban érthetetlen, amiről ír, akkor igazából mire reagáltál?

nov. 28. 14:47
 15/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

13.

Teljesen nyugodtan írtam. Pont ez a baj, hogy kivetítenek egyesek ilyeneket is, talán magadból indulsz ki.

Szerinted Darwin elméletei nem magyaráznak meg mindent.

Szerintem, akik hozzád hasonlóan gondolkodnak, ők nem tudják értelmezni a valóságot, fikciókban gondolkodnak, vallásos mesékben.

Ez viszont tudomány, aminek mellesleg Darwin az alapjait fektette le, míg például az evolúciós pszichológia kutatása utána is fejlődött, fejlődik tovább és logikusan helyretesz mindent.

Ilyenek, mint a hinduizmus, buddhizmus, reinkarnáció tévtana hová fejlődik, több ezer éve kitalálták nem okos emberek, azóta csak a csócsálás megy rajta, nulla bizonyítási háttérrel, az utókor lassú elfordulása mellett.

Hogy a tudomány ingerküszöbéről ne is beszéljünk, ami egyesek szemében úgyis csak a Mumust képviseli.

14. "Amúgy ha számodra valóban érthetetlen, amiről ír, akkor igazából mire reagáltál?"

Nem akartam jobban kiélezni, csak céloztam valamire. Azt nehéz megérteni, amikor egy iromány külalakja nem vall nagy iskolázottságra, mintha túl sok könyvet sem látott volna belülről, fogalma sincs neki tagolásról, alakiságról, akkor vajon miért képzeli, hogy ő hiteles benyomást kelthet, bemesélhet meséket, ez így elég komolytalan.

nov. 28. 15:14
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Az hogy minden tapasztalást elfelejtünk a következő életre cáfolja a reinkarnációt?" Nem, dehogy felejtünk el minden tapasztalást. Több módja is van annak, hogy az ún. Od-köpenyt (aminek az egyik funkciója a kvázi az, hogy az egyén feledés-segített, kvázi ártatlan módon reagáljon az aktuális életében felmerülő történésekre) fellebbentsük, és az addig fel nem elevenedett tudattartalmak újra elérhetők legyenek.

"A reinkarnáció elmélete szerint folyamnatosan fejlődünk." A reinkarnáció egyik lehetséges kimenetele az, hogy annyira felfeljődjön az egyén tudata, hogy már ne legyen számára kötelező az újjászületés földi testbe. Ilyen értelemben beszélhetünk fejlődésről, igen. A reinkarnációnak van más -mondjuk így- funkciója is ezen felül.

"De ha én elfelejtem, hogy azért kell kedvesnek lenni a főnökömmel, hogy kedvezzen számomra a munkaterhelésben és előmenetel terén, akkor a következő életben ugye erre már nem emlékszem és ugyanott leszek mint most." Nem kell a főnököddel kedvesnek lenned, miért is kéne? Légy olyan, amilyen tudsz, a főnököddel (és másokkal) szembeni viselkedésed majd kijelöl számodra egy utat, amit vagy végigjársz, vagy nem. Ennyi. Természetesen nem kell kedvesnek lenned senkihez, ha a nemkedvesség karmája vonzóbb számodra, mint a kedvességé. Csináld csak, amire képes vagy. Ebben semmi ellentmondás nincs.

"Vagyis megdölt a reinkarnáció tézise?" Ugyan, honnan veszed, hogy egy másfél sor hosszú sztori elegendő lenne a személyes tapasztalatok és a Tanítások megcáfolására? A kérdésed a gyenge próbálkozások kategóriájában se szerepel. Viccelsz.

nov. 28. 18:03
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"Az hogy minden tapasztalást elfelejtünk a következő életre cáfolja a reinkarnációt?"

Az, hogy minden magzatkori, valaha az anyaméhben megélt tapasztalatodat és minden csecsemőkori tapasztalatodat "elfelejtetted" - vagyis több évnyi megtapasztalásodra egyáltalán nem emlékszel tudatosan, cáfolja azt, hogy léteztél abban a pár évben?

nov. 30. 13:03
 18/23 anonim ***** válasza:

"Több módja is van annak, hogy az ún. Od-köpenyt fellebbentsük, és az addig fel nem elevenedett tudattartalmak újra elérhetők legyenek."

És ez a sok mód mindenkinek a rendelkezésére, hiszen mindenki tud mindegyikről, azért nem emlékszik senki...

nov. 30. 14:16
 19/23 anonim ***** válasza:
*rendelkezésére áll
nov. 30. 14:17
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

A részben az Od-köpeny nyújtotta feledés egy könnyítés az úton: ha mindenre emlékeznél, amit eddig tettek ellened, illetve amit te tettél mások ellen (ez utóbbi súlyosabb csomag az útonjárónak), hát, az rontaná az aktuális inkarnációdban az ártatlanságodat, csorbítaná a szabadságod és sokkal inkább kötne a karmáidhoz, mint kívánatos. Én nagyon hálás vagyok a kegyért.

Későbbiekben elér az utazó egy ponthoz, mikor szembesül azzal, hogy az Od-köpeny fellebenthető. Fellebenthető, ha és amennyiben a személy elegendően érett ÉS akarja is, hogy terápiás céllal felidézze mindazon élményanyagokat, amik jelenleg el vannak zárva előle. Nem kötelező visszanézni, de tapasztalataim alapján legtöbbször hasznos élmény a megfelelően elkötelezett ÉS érett fejlődni vágyónak.

Igen, a módszerek rendelkezésre állnak a kitartóan kutatónak.

nov. 30. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!