Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Isten annak ellenére, hogy...

Isten annak ellenére, hogy tudta, hogy a sátán fellázad ellene és azt is nagyon de nagyon jól tudta, hogy Ádámék bűnbe esnek nincs rá más magyarázat mint hogy így akarta?

Figyelt kérdés
A Szentírásból tudjuk, hogy Isten mindentudó. Jób 37:16; Zsoltárok 139:2–4, 147:5; Példabeszédek 5:21; Ézsaiás 46:9-10; és 1János 3:19–20 minden kétséget kizáróan állítják, hogy Isten tudása végtelen, és mindent tud, ami a múltban, jelenben vagy a jövőben történt vagy történni fog

aug. 9. 12:00
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
bocsi ezt nem ebbe a a kategoriába szántam, inkább vallás
aug. 9. 12:05
 2/11 anonim ***** válasza:
23%

Tegyük fel elhiszem azt a marhaságot amit szentírásnak becéznek igen akkor isten nagyon jól tudta hogy mi fog történni mégsem tett ellene.

Na de viszont azt soha nemtudjuk meg hogy vajon ezt így akarta konkrétan vagy csak utólag már nem foglalkozott vele hogy ezzel kezdjen valamit.

Ha engem kérdezel egyik se hisz isten halott azaz nincs nem létezik de persze nincs kizárva mint tudatlan kis földi halandó porszem igen is van isten csak én vagyok hülye hogy észre vegyem akkor pedig az az állítás állja meg a helyét hogy isten nemjó isten és nem olyan amilyennek sokan elképzelik nem érdemli meg a szolgálatot!

Mindegy hogy szándékosan teremtett így mindent vagy csak nem érdekli mivan leszarja mi folyik a világban és nem tesz a sok szenvedés és gonoszság ellen akkor is az van hogy isten nem jó isten!

aug. 9. 16:06
 3/11 anonim ***** válasza:
50%
Mivel szabad akaratot adott az angyaloknak, embereknek is, mert nem robotokat akart gyártani, ezért nem mondható, hogy így akarta.
aug. 9. 18:33
 4/11 anonim ***** válasza:
57%

"Mivel szabad akaratot adott az angyaloknak, embereknek is, mert nem robotokat akart gyártani, ezért nem mondható, hogy így akarta."

Csakhogy a szabad akarat eredménye nem lesz lázadás. Ahhoz specifikusan lázadó hajlammal kellett megteremtenie, plusz olyan körülményeket kellett ezen felül alkotnia, amik lázadásra motiválnak. Ezek nélkül sosem született volna meg az adott döntés.

Pl nekem is hiába van szabad akaratom, nem fogom orrbavágni a következő embert aki szembejön velem az utcán. Mert se ilyen hajlamaim nincsenek, se motivációm nincs bármi hasonlót tenni.

aug. 9. 18:53
 5/11 anonim ***** válasza:
33%

4 igen aki átlátja a helyzetet egyből leesik neki hogy semmi féle fajta tervezettség nincs itt ez az élet maga a káosz a véletlenek sokasága és igen ha a részleteket nézzük mindennek meg van az oka viszont ha a nagyképet akkor már ez koránt sem igaz.

Sokan azzal jönnek még hogy a génjeink a dnsünk mennyire kidolgozottak stb. Hát szerintem ha jobban megnézzük azt se tudja mit csinál a szervezetünk az evolúció sem feltétlen jó irányba halad csak egyszerűen próbál alkalmazkodni az adott orgazmus a környezetéhez és az őt ért hatásokhoz több kevesebb sikerrel.

Az élet csak fent akarja tartani magát bármi áron az nem számít hogy az jó neked vagy sem csak az a lényeg hogy élj és mivel örökké nemtudsz add tovább a gyerekeidben. Az örökös körforgás ami nagyrészt szenvedés azzal a céllal hogy élj mert erre vagy programozva.

Jó ez pont egy másik téma nem megyek bele annyira csak arra akartam kitérni hogy megerősítsem az előző válaszom isten ha létezik akkor pontosan tudatában van a dolgoknak csak b@szik tenni ellene.

aug. 9. 19:52
 6/11 anonim válasza:
53%
A mai világban valaki még hisz ilyenekben?
aug. 9. 20:14
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
#6 a pontozások alapján igen hisznek és nem is kevesen.
aug. 9. 21:47
 8/11 anonim ***** válasza:

Nagyon jól látod, kérdező.

Egy végtelen istennél mindig egészen pontosan az történik, amit ő akar. Semmiféle más dolog nem történhet meg, hiszen akkor már a teremtés előtt megváltoztatta volna.

aug. 12. 12:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Én tartom, hogy szabad akaratot adott. Adott kereteket, de engedi, hogy a kerítésen kívül menj, aminek következménye van, pont a következmény ellen véd a kerítés. Amúgy valóban olyan Madáchos az Isten: a gép forog, az alkotó pihen.

Másrészt az van a Bibliában, hogy minden embernél nyomorultabb, aki csak ebben az életben reménykedik Istenben/Krisztusban. Lázadtam ellene eleget, hinni se hiszem biztosra az egészet, de ha van Isten, akkor ilyen, aki sajna nem lép közbe vagy nem úgy és nem akkor, amikor kéne. De hogy hányszor közbe lép, azt talán elképzelni se tudjuk.

aug. 12. 20:54
 10/11 anonim ***** válasza:

"Adott kereteket, de engedi"

Akkor egyrészt nem tudna jósolni.

Másrészt nem lenne végtelenül jó, sem igazságos.

"Lázadtam ellene eleget"

Szerintem fölösleges.

"hányszor közbe lép, azt talán elképzelni se tudjuk"

Valóban.

De ettől még mindig pontosan az van, amit ő akar. Ha közbelép, ez azt jelenti, hogy már a teremtés előtt eltervezte, hogy most ő közbe fog lépni.

aug. 12. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!