Lehetséges-e, hogy a kád meleg víz csapjának megnyitásakor, akaratom ellenére, a hideg víz is kerül a forró vízhez? (KÉP és magyarázat lent)
na ilyen csapra gondolok, ha ilyen van valahol a lakásban, lehetséges, hogy az egyéb meleg vizes csapoknál kifolyó víz ezen a csapon keresztülfolyó, hideg vizet kap még, mert hozzáfolyik ezen keresztül?
az alsóval fel le tudok mozogni és tekerni is tudom
a középsőt tekerni tudom
a felső most ne számít
-alsó fel le mozgásával, ütközéstől ütközésig nyitom és zárom és a folyási sebességet szabályozom
-továbbá az alsó tekerésével a keverési arányt szabályozom
-középsőt tekerem akkor nyitok és zárok az ütközési pontokon
-továbbá folyási sebességet változtatok a két pont közötti állásban
amikor befejezem a tussolást, csakis a középsőt zárom el, az alsó nyitva van és mindkét funkciója nyitott marad.
ha a kádat engedem a másik fürdőszobában, akkor itt összefolyhat szerintem, ha így hagyom ott a csapot a tussolás után, hogy a középső zárva van és az alsó mindkét funkciója nyitva marad.
EZ LEHETSÉGES?
ja, van neki tartály
és az egyenirányító szelep az megoldás? van ilyen?
amikor folyik a kád vize, akkor a tussoló csapja halk zúgást produkál
"egyenirányító szelep"-visszacsapó szelepnek hívják, csak egyik irányba engedi folyni a vizet, be lehet építeni ilyenkor.
rettentő furán van leírva. elvileg van egy meleg és egy hideg víz csapod és van egy másik amivel szabályzod a kijövő kevert vizet (hőfokbeállítás, vízmennyiség stb.)
ha a hideg és meleg csapokat nyitva hagyod átfolyhat a víz ha van nyomáskülönbség, mivel a keverő rész ezek után van. nem a keverőt kellene elzárni, hanem hideg és meleg víz csapokat.
ok visszacsapó szelep, akkor ezt beteszem
azért zárok a főcsappal és a keverőt azért hagyom nyitva, mert a keverési beállítások is elvesznek, ha azt elzárom és újra kell állítani a következő nyitásnál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!