Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Michael Newton Lelkünk útjai...

Michael Newton Lelkünk útjai c. könyvei alapján mit gondolsz a másvilágról és a felépítéséről?

Figyelt kérdés
júl. 2. 00:21
1 2
 1/11 r.sentinel ***** válasza:
100%
Konnyen lehetseges, nem vonhatom ketsegbe irasait mert sokmindenrol keveset tudunk, mert tul melyen gyokorezodtunk az anyagi vilagba, azzal a meggyozo hittel hogy fizikai testek vagyunk, de lassan felebredunk es egyre tobben tesznek fel kerdeseket onmagunkrol es illuzio vilagunkrol.
júl. 2. 08:07
 2/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy valamiről nem tudunk semmit, nem kellene odavezetnie, hogy elhiggyünk bármit.

Szeretjük egy kalap alá venni az ezoterikus magyarázatokat, mintha a többség véleménye állna szemben a szkeptikussággal, csak az a gond, hogy az ezotéria ezernyi, egymásnak ellentmondó magyarázatokat kínál.

júl. 2. 08:42
 3/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
18%

Az ezotéria egy kalap alatt minden, ami mai gondolkodásunkkal már logikátlan, tudománytalan, valótlan, aminek kb. 300 éve létezni sem kellene, csak az emberi tudatlanság tartja felszínen:

[link]

Dr. Michael Newton munkássága pedig ott vérzik el, hogy a hipnózisban feltárt(?) előző életek 30 %-a állítólag Földön kívüli, azaz más bolygón manifesztálódott. Hagyjuk már...

júl. 2. 16:18
 4/11 r.sentinel ***** válasza:

2-es

"Az, hogy valamiről nem tudunk semmit, nem kellene odavezetnie, hogy elhiggyünk bármit."

Ez a sajat kovetkeztetesed es csakis rollad szol, mert hogy nincs ismereted arrol mit tudhatok es mit nem.

3-as

"Az ezotéria egy kalap alatt minden, ami mai gondolkodásunkkal már logikátlan, tudománytalan, valótlan, aminek kb. 300 éve létezni sem kellene, csak az emberi tudatlanság tartja felszínen:"

Ami ellen kuzdesz azt fogod a leghamarabb megtapasztalni. Jol irtad az emberi tudatlansag meg tart es meg foggal korommel ragaszkodnak a biztos es foghato dolgokhoz, mert felnek az ismeretlentol, mert nem akarjak a valtozast ezert tamadasba lendulnek minden olyan dolog ellen ami kibillentene a nyugott es biztonsagos helyzetbol. Dr Michael Newton munkassaga egy kocka a kirakosban de sajnos nem ertetted meg mindazt amirol irt, de ez igy is rendben van, hisz nem minden konyv szol mindenkihez. Szerint is inkabb hagyd a temat ha nincs legalabb egy epito szavad a kerdezohoz.

júl. 8. 10:05
 5/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Értelmezés, ez volt a kérdés:

"mit gondolsz"

Ez egy általános kérdés bárkihez, ezen az oldalon pedig bárki válaszolhat, a szabályok betartása mellett. Hogy te miket fantáziálsz rólam (4.), hogy én állítólag "küzdök", ilyen kijelentésekkel csak annyi a gond, hogy elárulod magad, túl sok a fantázia, kevés a realitás.

Egyelőre a tények azt mutatják, hogy az emberiség középkori tudásszintje nagy vonalakban kétfelé ágazott:

- A tudományos világ tényeken és bizonyítékokon alapuló logikára váltott, ettől fejlődött tovább minden, ettől működik minden.

- Másik ágon leszakadtak a fantáziások, akiknek több ezer éve semmi bizonyítékuk semmire. Csak a pampogásuk nagy. Ez így komolytalan.

júl. 8. 13:06
 6/11 pelgrim ***** válasza:
Dr. Michael Newton Lelkünk útjai c. Könyvei nekem nagyon tetszenek, nem tudományos de szerintem nagyon is szavahihető. Több alkalommal is hangsúlyozza, hogy a másvilág nem anyagi jelenség, mint ahogy egy álom sem az, annak ellenére hogy álmaink folyamán általában nem kételkedünk a dolgok vagy események valódiságában. Mint ahogy álmaink a nap eseményeit segítik feldolgozni, úgy gondolom, hogy a másvilág hasonlóképpen működik. A dolgok és események szerintem a másvilágon éppen olyan szilárd tények mint a jelen földi életünkben.
júl. 11. 23:43
 7/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Nem vagyunk többek egy hangyánál vagy bolhánál, olyan értelemben, hogy mindenkinek csak egy élete van, ami a faj fenntartását szolgálja.

Utána jön a vég, az anyag visszakerül a körforgásba, a fejünkben lévő szoftver pedig úgy száll el a semmibe, mint egy eltaposott mobiltelefon operációs rendszere.

Álmodozni lehet, ha valakinek úgy könnyebb elviselni a halál gondolatát.

Csak ilyen álmodozásnak lehet az a veszélye, hogy valaki egyetlen életét nem használja ki rendesen, utána pedig nem lesz neki semmi. Igaz, hogy azt már nem fogja tudni megbánni sem.

júl. 12. 08:45
 8/11 r.sentinel ***** válasza:
7-es A te vilagodban valoban annyit er egy elet es te ezt eled meg es ehez ragaszkodsz es igazad van, mert ezt eled meg, meggyozodbe az abszolut igazsagodban, ezert elfogadom, ennyit tudsz, ennyit engedsz meg magadnak hat ennyit is fogsz megtapasztalni. Mig masok sokkal tobbet mert nekik maskent nyilvanul meg a vilag. Nem mindenki lesz orvos, nem minmdenki lessz sofoor vagy akar takarito, mely foglalkozasok fontos reszei a tarsadalomnak, de mindenki egy fontos fogaskerek a foldi letben.Tagadni valamit nem azt jelenti hogy nem is letezik, csak annyit hogy TE nem fogadod el annak a lehetoseget hogy megjelenjen a TE sajatos vilagodban. Mindenki vegigment azokon az utakon amelyen TE jarsz es jartal es mindenki naponta fedez fel, ismer meg uj dolgokat magarol es kornyezeterol. A halal nem egy elviseles, csak egy atmenet valos letbe. A fizikai let csak sajat kivetulesed amit meg akarsz tapasztalni, csak epp nem vagy annak tudataban. Sot sokan meg sem probaljak legalabb megfigyelni hogy a sajat megnyilvanulasa hogyan hat a sajat vilagara, legyen az foldi szemmel jonak vagy rossznak nevezheto. Egyszeruen elvetik a lehetoseget es csak abban hisznek amit mondtak, lattak a vilagukban. Milyen is, a tudasunk nagyresze azon alapul hogy mit irtak a konyvek, mit mondtak masok es paranyi resze az amit ki is probalunk mert hajlamosak vagyunk szinten mindennek hitelt adni. De kerdesekre valaszt nem vagyunk kepesek adni, mert azon atlepunk es erossisuk azt amit mondtak es irtak. ILyenkor jon az erv a tudomannyal, igen valamikor tudomanynak neveztek az emberiseg erdekeben, most mar erdekek fuzodnek szinte mindenhez, de vannak meg szerencse kivetelek amikor az ember felepiteset es komplex rendszeret veszik figyelembe. Hogyan kepes telepatikus komunikaciora, hogy kepes tavgyogyitasokra, hogyan kepes tavoli dolgokat meglatni es hatast gyakorolni rad, de mindezek illuziok azoknak akik felnek az ismeretlentol, mert sajat magukat gatoljak a megtapasztalastol es erosebb a felelm mint hogy egy probat tegyen, ezert nem hibas senkise, mert mindenki egy azonos uton kell vegigjarnia, akar egy akar tobb eleten keresztul. Senkise tobb vagy kevesebb mashoz kepest, ha ezzel barki is nem ert eggyet, a sajat vilagaban igaza van, tagasabb ertelemben meg tokeletesen megertene hogy mirol van szo.
júl. 16. 11:16
 9/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:

8.

Az én világomban te hülyeségeket magyarázol nekem, saját képzelgéseid rólam is, ami csak a te fejedben van, a magad unintelligens "helyesírásában" és stílusában. Azt képzeled, komolyan lehet venni az ilyet.

Nem azt mondtam, hogy annyit ér az élet, oda volt írva, hogy "olyan értelemben", csak nem bírsz szöveget értelmezni sem.

Más értelemben pont azt mondom, hogy egy életünk van, azt kell értelmesen kihasználni, mert nem lesz több.

Egyetlen dologban adok igazat Buddhának, hogy nem taposunk egy csigát vagy hangyát, bogarat, mert neki is csak egy élete van, amit illik tisztelni, ha mi is azt várjuk el viszont.

Csak Buddha, ópiumos lázálmaiban azt is hozzáköltötte, ha eltapossuk, hátráltatjuk őt a reinkarnációban, így kénytelen lesz ismét bogárként újjászületni.

De ezek csak 5000 éves butaságok, melyek ifjabb koromban engem is megtaláltak, de ma már csak nevetek ilyeneken, mint rajtad is.

Vagy inkább sajnállak, mert látom ezt a nyáladzó stílust, amit előadsz, meg ezeket az életellenes, fizikai tudatlanságról árulkodó középkori sületlenségeket, amiben te azt képzeled valószínűleg, hogy fejlettebb vagy másoknál, közben épp csak visszamaradottabb az átlagnál.

Intelligenciához tartozna, hogy észrevedd: megint nem én kezdtem a személyeskedést, nem én foglalkoztam a másik felhasználóval, hiszen én csak általánosságban fogalmaztam.

júl. 16. 13:24
 10/11 r.sentinel ***** válasza:

9

Tisztan igazad van a TE vilagodban en hulyeseget magyarazok es ez rendben is van, amig alszol neked az a valosag. Buddha ide Buddha oda, kar is felhozni, semmit nem ertettel meg es ez is rendben van. Amit irtam azt se erted, igy nincs mirol beszelni es nem sajnallak mert tudom hogy majd TE is felebredsz es akkor csak kacagunk ezen a szovaltason. Irhatsz barmilyen jelzoket ha egodnak az esik jol, tegyed, attol meg nem az igazadat erositi, csak jellemedet felszinre hozza. Na de nem vagyunk egyformak es ez rendben is van. Tovabbi jo utazast a sajatos vilagodban.Reszemrol lezartam.

júl. 18. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!