Honnan lehet tudni, hogy az előző életből származó emlékek valósak-e vagy sem?
Én alapvetően nem hiszek a reinkarnációban. A világnézetembe nehezen beilleszthető. Viszont időről időre bevillannak olyan emlékképek amik ezt támasztják alá. Például nemrég Prágában jártam és ahogy egy utcán elhaladtam, tisztán bevillant egy emlékkép, hogy én ott már jártam. Arra is emlékeztem, hogy ballonkabátot viseltem, ami ugyebár nem egy mai viselet, és a mellettem elhaladó autók is a 70-es évek környékére tehetőek. Néha vannak szexuális emlékképek, olyan nőkkel akikkel a mostani életemben biztosan nem találkoztam, küllemre szintén 70-es, 80-as évek környéke lehet, külső alapján. Meg bevillanó képek régi hotel szobákról ahol sosem jártam. Alkohol hatására ezek a képek felerősödnek, gyakrabban jönnek, de néha bevillannak józanul is.
Viszont úgy tudom, hogy akik a reinkarnációban hisznek azok azt vallják, hogy nem emlékezhetünk az előző életekre. Nem értem, hogy ez miként van. Ráadásul keresztény kultúrkörben nevelkedtem, úgyhogy végképp nem tudom hova tenni ezt a dolgot. Szerintetek ezek valódi emlékképek, vagy csak bolondos ábrándok?
Szerintem meg az összes vallás megbukik ott hogy vajon mi egyszerű emberek mégis miért, honnan tudjuk azt hogy léteznek…
És érdekes módon az összes vallás istene valahogy átadta a tudást az embereknek…
Ebből is lehet tudni hogy a létező összes vallás csak ember által létrehozott dolog és kizárólag azért hogy legyen válasz a Megválaszolhatatlan kérdésre hogy miért vagyunk itt
Ezt nem annyira értem hogy mit nem mondtak ki
Mert ez engem hitemtől függetlenül mindig is nagyon érdekelt hogy az értelmesebb hívők vagy akár a fősodrú tudomány milyen magyarázatot mond arra hogy honnan tudja az egyszerű emberiség hogy vannak istenek és hogy honnan tud a teremtésről…
Eleve számomra a különböző vallások, istenek “létezése” kiütik egymást.
De erre akárhogyan is kerestem rá, sehol sem találtam választ hogy hogyan miért is tudhat az emberiség az istenekről és a vallástörténelemről (hacsak nyilván nem az egész ember által generált)
A bibliát nagyon könnyű megtalálni a Buddha történetét, Allah-ot, de azt nem hogy honnan tudunk róluk
Ez egy ősi ösztönből táplálkozik szerintem, legfőképp a régen még túlélés kulcsának számító egészséges gyanakvásból. Amit mára a konteós paranoidok művelnek, nem egészséges szinten.
Azaz valaki mindig figyel minket, akár "felülről" vagy bárhonnan.
A már gondolkodni kezdő ember fenézett az égre: mozognak csillagok, a Nap, a Hold.
Valaki mozgatja biztos! Így keletkeztek a különféle hitvilágok, vallások.
Ami hihetetlen, hogy sokan még ma is ilyen szinten léteznek.
https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__reinkarnacio-es-kar..
"... Az emberi elme hajlamos arra, hogy meglássa a mintákat ott is, ahol nincsenek. Ez nagyon jó volt a kőkorszakban, a vadállatok elleni túlélésben, vagy épp a tűzgyújtás megtanulásához, de ma már nem igazán hasznos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!