Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha valaki gyenge, és sokan...

Ha valaki gyenge, és sokan csesztetik, azzal az agresszorok negatív karmát kapnak, vagy az áldozatnak kell megtanulni kiállni magáért, és úgymond tanítást kap, és az agresszorok tulajdonképpen jó karmát kapnak?

Figyelt kérdés
Vagy hogy működik ez?
máj. 21. 18:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Egyébként én mindig próbáltam elkerülni a bosszút, de most januárban megtettem. Felszabaduló érzés volt, mert legalább megszabadultam a haragtól és a gyűlölettől. Abból indultam ki, hogy volt egy személy, aki 2 éve ártott nekem, én tavaly próbáltam vele jó lenni. Komolyan írom, hogy csak segítséget adtam neki, és minden ok nélkül újra elárult, mert egy kis semmiségen megsértődött. Vagyis úgy mondom, hogy görény volt velem, aztán még neki állt feljebb. Ha akkor nagyon komolyan bosszút állok rajta, amire lett volna lehetőségem, akkor jobban járok, nem? Mármint most is eléggé őrlődök rajta, gyakran eszembe jut, random düh előtör. Konkrétan szenvedek, ami lehetséges, hogy negatívabb karmával jár, mintha visszaadtam volna neki? Akkor most nem lenne ez a szenvedés, és legalább nyugiban lennék, elfelejteném, de ez most is kihatással van az életemre, és képtelen vagyok tovább lépni, képtelen vagyok megbocsátani. Csak annyit tudtam elérni, hogy a mélybe került ez az egész, de amikor felszínre kerül, akkor ugyanolyan rossz, mint régen, semmi nem változott.
máj. 22. 01:56
 12/17 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

[link]

A karma áltudomány?

Válaszol: J. Dante

MBBS a Szmolenszki Állami Orvostudományi Egyetemen

-----------------------------

1.) A karma nem elmélet, mivel nincs rá hiteles bizonyíték, a karma csak egy hipotézis (gondolat) lehet.

2.) A karma logikája hibás... és ennek bizonyítására menjünk el az idők kezdetére...

Az elején tegyük fel, hogy volt „X” és „Y” személy. Az idők kezdete óta, ez az első életük, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem volt karmatartozásuk az előző életből, tehát eddig nem bűnösök.

Ahhoz, hogy rossz karma keletkezzen, ártani kell valakinek. Tehát X-nek ártania kell Y-nak... és ez a probléma... mert itt felmerül a kérdés, hogy Y személynek miért kellett szenvednie? Mivel Y soha nem vétkezett, logikátlannak tűnik, hogy valami rossz történjen vele. (A karma szerint jó dolgok történnek a jó emberekkel, és rosszak a rossz emberekkel.)

Röviden, a karma tévedése az, hogy egy ördögi kör. Ha rossz a karmád, akkor „biztosan csináltál” valami rosszat az előző életedben, de a legelső életedben nem tudnál vétkezni anélkül, hogy ne bántsd a másikat, pedig annak nem is lehetett még rossz karmája, előző életéből.

3.) A karmának nincs értelme. Mi értelme a büntetésnek, ha nem érted, mit csináltál rosszul? Isten nem lehet ennyire bolond, még az emberek is tudják, hogy az elkésett igazságszolgáltatás elévül. Tehát az előző életből származó karma, amelyről nincs emléked, haszontalan. El kellene gondolkodni azon is, hogy valaki milyen szörnyű bűnt követhetett el előző vagy jelenlegi életében, amikor azt látjuk, hogy csecsemők halnak meg rákban, vagy embereket erőszakolnak meg, néha többször is, ugyanazon emberek.

4.) Vannak, akik látják a karmát, de biztosíthatom önöket, hogy ez lehetetlen. Az emberi elme hajlamos arra, hogy megtalálja a mintákat ott, ahol nincsenek. Ez nagyon hasznos volt a kőkorszakban, a vadállatok elleni túlélésben, vagy épp a tűzgyújtás megtanulásához, de ma már nem igazán hasznos.

5.) A karma olyan, mint egy Mikulás, amit csak azért találtak ki, hogy az emberek viselkedjenek. De ezért is van valós igazságszolgáltatási rendszerünk, ha korlátozott is a hatásfoka.

Következtetés: ha rosszat teszel, az univerzum "nem megy utánad”, de a földi igazságszolgáltatás igen, és ha az igazságszolgáltatás megbukik, akkor nehéz szívvel kell élned, rossz lelkiismerettel, vagy ami még rosszabb, „meglincsel a maffia” avagy Mob Justice (közösségi lincselés, megkövezés).

Őszintén szólva, én jobban szeretném, ha az igazságszolgáltatás megtalálna, nem pedig bűntudattal és attól félve élnék, hogy a maffia bosszút áll rajtam, élve eléget, vagy egy fára felakaszt.

----------------------------

máj. 22. 09:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Grimfox, talán igazad van, de nekem még mindig ott van a kérdés, hogy vajon miért kell bárkinek minimális érzelmekkel tűrnie a szenvedést? Legalábbis ha jól értettem amit írtál. Hiszen pont ez a legnehezebb ebben a helyzetben. Ez számomra is igazságtalan, ahogyan már utaltak rá mások is. Ráadásul általában kilépni sem könnyű egy ilyen helyzetből. Ez a téma, amiről a kérdés szól egyébként sokfajta helyzetben nyilvánulhat meg.
máj. 22. 15:32
 14/17 Grimfox ***** válasza:
Azért, mert jobb nem érzelmileg kötődni a szenvedéshez. Az ember magának tesz vele szívességet. Akkor is, ha nem hisz a karmában, vagy bármi ezoterikus dologban. Ha nem szenvedsz a megpróbáltatásoktól, több erőd marad olyan lehetőségek keresésére, amik kivezetnek a rossz helyzetből. Ha nem is sikerül, az élet akkor is könnyebb, ha kisebb a szenvedés, vagy ha nem szenvedésként éli át az ember az eseményeket. És igen. Ez nagyon nehéz, mert az ember nagyon erősen kötődik az érzelmeihez. A negatív érzéseihez pedig kiváltképp. De ugye mindenki csak azzal tud dolgozni, amije van. Olyan lehetőségre hiába vágyik valaki, amik nem elérhetők. Azokat kell megragadni, amik elérhetők.
máj. 22. 16:11
 15/17 anonim ***** válasza:
38%

11 a bosszú nagyon fontos. Főleg ha lehetőséged van rá. Nehogymár ne lehessen bosszút állni valakin, aki ártott neked. Bármilyen formában.

Sajnos nekem sincs túl sok lehetőségem rá, de miután volt egy komolyabb kiborulásom, nagyon durva ptsd-m lett és rengeteg régi sérelem visszajött.

Elkezdtem nagyon csúnya szavakkal zaklatni jópár embert és tudom hogy megviselte őket mert a verbális bántalmazás mindekit megvisel. Főleg ha rátapintunk a gyenge pontra.

Ha ez rossz karmát okoz, hát legyen

Születésemkor egyértelműen volt nagyon rossz karmám, ami azóta is súlyt, akkor ez a kis ráadás már nem mindegy?

De véleményem szerint a bosszú teljesen jogos. Hiszen aki nem okozott nekem sérelmet, az nem érdekel. Aki meg okozott az meg is érdemli.

máj. 22. 20:11
 16/17 A kérdező kommentje:

15.: Hát lehet, hogyha mindenkin bosszút álltál volna, vagy bármilyen módon ártasz nekik, akkor most nem lenne semmi bajod. Azért megérte magadat beáldozni és tönkretenni, hogy ne árts hulladék embereknek? Legalábbis magamból kiindulva, én teljes nyugalomra leltem a legutóbbi bosszúm után.

Vagy itt van pl. ez a késeléses eset. A kislány, aki szúrt, az vajon rosszat tett? Egy olyan élőlényt szúrt meg, aki valakit már egyszer az öngyilkosságba kergetett, és még a temetés után sem hagyták békén a csordával, a teljes lelkiismeret hiányán felül még a sírját is meggyalázták. Szóval volt két választása. 1.: megszúrja és tönkreteszi a saját életét is. 2.: hagyja magát. A végeredmény ugyanaz. Így-is, úgy-is gallyra vágta az életét, de az 1. esetben legalább más embereket megmentett. Akkor most jó, vagy rossz volt a cselekedete?

máj. 22. 20:23
 17/17 anonim ***** válasza:

Azért megérte magadat beáldozni és tönkretenni, hogy ne árts hulladék embereknek?

Ezt nem igazán értem hogy most rám érted e. Én sosem tennék ilyet, sőt én pont azt mondom hogy bosszút kellene állnia mindenkinek.

Teljesen logikátlan hogy emiatt magadnak okozol rossz karmát hiszen akinek ártasz, az is ártott neked bőven.

máj. 24. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!