Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi értelme az előző életekből...

Mi értelme az előző életekből hozott karmának, ha úgysem emlékszünk semmire?

Figyelt kérdés
Tök üresen születünk, a világunkat nem tudjuk, akkor mi értelme van, hogy előző életben ezért vagy azért ebben az életben kell bűnhődni vagy elégtételt venni?
2024. febr. 10. 18:39
1 2 3
 11/23 Szervizmérnök úr ***** válasza:
30%

Szerintem ne tévesszünk össze reinkarnációval, ilyen bevetítéseket, mint amikor Madonna, a csóró kiscsaj azt mondta, hogy ő világhíres énekesnő lesz (nem szerénykedett).

Számos hasonló megszólalást olvastam celebritásoktól, focisták stb., akiknek láthatóan be is jött.

Ne menjek messzebb, már gyerekként elképzeltem, hogy nekem nem lesz főnököm, magam ura leszek, saját üzletem lesz. Ebben talán az is szerepet játszott, amikor betévedtem egy srác üzletébe és megtetszett a dolog.

Végül egyszer én is egy saját cégben találtam magam.

De ez nem reinkarnációs téma, egyáltalán semmi misztikus nincs benne.

Misztikus dolgokkal egy gondom van, hogy fizikailag nincs olyan adatátvitel, amit sokan elképzelnek, a hit erejével.

Úgyhogy inkább hiszek az ondósejt és petesejt adattároló és továbbító képességében, a rádióhullámokban, meg még még sokféle átvitelben. Reinkarnációban nem, legfeljebb rokoni ágon továbbított adatállományban, illetve töredékekben, ami esetleg hipnózissal elő is hívható.

2024. febr. 10. 21:45
 12/23 anonim ***** válasza:
73%
de akkor mit keresel itt?
2024. febr. 10. 21:51
 13/23 Grimfox ***** válasza:
100%
Mi értelme lenne emlékezni rá? Hány tízezer élet emlékét akarod elviselni? Hogyan azonosítod magad, ha ennyi személyiség, és emlék keveredik? Ahhoz, hogy a karmáddal foglalkozz, nincs rá szükség, hogy emlékezz az előző életedre. Arra van szükség, hogy felismerd ami rossz, és változtass rajta. Mindegy, mi okozta. Az nem segít megoldani. Az a fontos, hogy ez után mit fog okozni. Azt kell befolyásolni. A múlt akkor sem változik meg, ha emlékszel rá, és akkor sem tudsz jobb megoldást találni a mostani problémákra.
2024. febr. 10. 21:56
 14/23 anonim ***** válasza:
38%
#3 Csakhogy a gravitáció mérhető és bizonyítható, a karma visszont nem. Nem lesz valós egy kitalált humbug attól, hogy valóban létező dolgokhoz hasonlítod.
2024. febr. 10. 22:15
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"Ezt cáfolni sem és bizonyítani sem tudjuk. Azt ne feledjük, hogy azért még, mert valamit nem ismerünk, nem látunk, az nem azt jelenti, hogy nem is létezik."

Pont úgy mint a levegő! Nem látod, mégis az egész életedet meghatározza, nélküle meghalsz!

2024. febr. 10. 22:59
 16/23 anonim ***** válasza:
58%
Ha azt mondom hogy ismerek kisgyereket aki emlékszik az előző életére, akkor itt megdől a szkeptikus elmélet?
2024. febr. 10. 23:30
 17/23 anonim ***** válasza:
88%

16 A gyerekeknél pedig nem ritka hogy emlékeznek, ha nem is teljes egészében, akkor részletekre. Sokan kinövik, elfelejtik.

Felnőtteknél (amikor már magadért vállalsz felelősséget, tehát hogy mit csinálsz, hogyan döntesz sokkal többet nyom a latban) ott a nagy többség (már) nem emlékszik.

Egyébként teljesen mindegy. Emlékezéssel se lenne több értelme. :D

2024. febr. 10. 23:37
 18/23 anonim ***** válasza:
75%

#16 Nem, mert nekem is vannak 'előző életem beli' emlékeim, továbbá olyan emlékeim, hogy hogyan jöttem ide a földre és szálltam bele a testembe. Emlékeim arról, hogy mielőtt idejöttem, egy nagy fehérségben mintegy megegyezésképp eldöntöttük (nem tudom kikkel, nem tudom kik voltak ők), hogy akkor én most ide jövök, ők lesznek a szüleim..."

Mégis szkeptikus vagyok. Hogy miért? Mert az emberi elme törékeny és könnyen befolyásolható. És mert valójában mindegy, hogy mit hiszünk vagy gondolunk, úgyis az lesz, ami.

2024. febr. 10. 23:41
 19/23 anonim ***** válasza:
49%

Oké, de nem sokan vannak így vele mint te.

Az biztos, hogy úgyis az lesz ami. Én csak azt mondtam, hogy ennek nem sok értelmét látom.

"mindegy, hogy mit hiszünk vagy gondolunk, úgyis az lesz, ami." Én is ezt tapasztalom. És pont emiatt nincs értelme. Ez ugyanis megkérdőjelezi, hogy akkor fejlődni születünk-e le a földre.

Ha igen, akkor miért van az, hogy ha valaki fejlődik, az előre megrendezett forgatókönyv AKKOR IS úgy zajlik le? Ebben a helyzetben mondhatnám azt, hogy akkor fityiszt neked fejlődés, nem teszek érte semmit, két szalmaszálat se teszek keresztbe, hiszen úgysem tudok vele elkerülni semmit, úgyis az lesz ami.

2024. febr. 10. 23:53
 20/23 anonim ***** válasza:
63%
Ha azt mondom hogy nekem is vannak emlékfoszlányaim és ennek ellenére azt érzem hogy valamelyest "igencsak" eltérnek a dolgaim, akkor mi a helyzet? Nem azt mondom hogy ne tegyünk semmit, de valamiért ideszülettünk, ezzel a karmával, ezzel az élettel. Már ott megváltozik a helyzet, ha valaki előző életében ellenkező nemű volt.
2024. febr. 10. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!