Miért van beetetve a nép azzal, hogy a karmától lehet szabadulni, mikor...?
...mikor azzal, ahogy magyarázzák, kizárt, hogy lehessen szabadulni belőle, VALAHA IS.
Például, ha valaki alkoholista szülőhöz születik, azzal nő az esélye az alkoholizmusra magának is. Ha ő is alkoholista lesz, az meg egyenes út ahhoz, hogy következő életében szintén megint alkoholista szülőkhöz szülessen vagy valami olyan legyen a "kezdőprogramban", ami erre hajlamosít. De azzal, hogy a karma miatt muszáj a következménnyel megbírkózni, csak tovább hajlamosítja arra, hogy még egyszer ugyanúgy megcsinálja.
Nem lehet belőle kijönni.
Miért van az eladva, hogy igen? Miért nem nevezzük nevén a gyereket?
"Miért, az hogy fejlődik bármennyi idő alatt is, az miből derül ki?"
Az, hogy a lélek fejlődik, ugyanúgy baromság.
Az, hogy az ember jelleme fejlődik, viszonylag könnyen bizonyítható.
Lehet az a játszma lényege hogy meg tudod-e oldani?
Ez a hajlamosság dolog meg sántít. Az öregem kb 40 éve magábaroskadó alkesz. "Én meg mégse lettem az. Sőt olyan munkákat vállaltam ami összeférhetetlen az alkoholizmussal hogy még véletlen se.
A Karma az inkább arra tanít hogyha jót teszel önzetlenül akkor jobb lesz az életed. Ha pedig túl önző és roszakaró akkor azt kapod majd vissza.
Ennyire egyszerű.
De nem kell ebbe hinni sem ez általában így történik valamiért.
"csak az ezósok vették át a buddhizmusból. Így nem kell vállalni a felelősséget a tetteiért, hanem ráfoghatja a karmára pedig egy minimális akaraterővel lehet változtatni az életen"
Nem szeretném megbántani azt érzéseidet, de az általad leírtakból az derül ki, hogy egyáltalán nem vagy tisztában a karma szó jelentésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!