Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi történik ebben az esetben?

Mi történik ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Ha jót teszek valakivel de ezzel beleavatkozom az illető karmájába/sorsleckèjèbe(emiatt nem tud megtapasztalni valamit ami szükséges a számára) ,akkor negatív vagy pozitív karmát generálok magamnak?

2023. aug. 5. 09:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10. OK, tegyük fel, hogy másik galaxisban van élet. És amikor majd az egész világegyetem megszűnik létezni? Akkor hova reinkarnálódnak? Mert ahogyan nem létezett a nagy bumm előtt, ugyanúgy meg fog szűnni évmilliárdok múlva.
2023. aug. 5. 20:25
 12/24 Grimfox ***** válasza:
78%
Az anyagi univerzum megszűnik, de az, ahonnan a lélek származik, nem. A buddhisták, és a hinduk szerint is nem ez az első teremtés, és nem is az utolsó. A világ ciklikusan létrejön, és megszűnik, de ez csak a "teremtett" világra érvényes, a lélekre, természeténél fogva nem. Kiszámolták a ciklusok hosszát is, de ez szakrális matematika, ezért egyfelől nem értek hozzá, másfelől nem biztos, hogy egyezik a fizikai világ létezési idejével. A hinduk, és buddhisták hisznek nem anyagi világok létezésében is, amik ugyanennek a "teremtésnek" a részei, és oda is lehet reinkarnálódni(a ciklus legvégén ezek is megszűnnek).
2023. aug. 5. 20:39
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

11 Szerinted hogy tudna az egész univerzum megszűnni? :DD

A nagy bumm miből lett? A semmiből nem lesz még egy porszem sem, nemhogy univerzum.

Lesz szerinted olyan hogy egy db csillag nem fog létezni a végtelen közül? :DD

Ez már kicsit vicces mert ezek szerint a reinkarnáció felülírná a tudományt és azért nem létezhet majd az anyagi világ mert akkor nem lenne hely a lelkeknek? :DD

Bár ilyen alapon a keleti tanok már egyszer felülírták a tudományt, mert beszéltek erről egy tanulmányban hogy hány milliárd variáció van egy gyerekre 2 szülőtől és hogy te több milliárd ember helyett létezel, aki lehetett volna…

Ugye a reinkarnacioban ilyen nincsen mert ott adott lelkek vannak akiknek jönni kell, tehát nincs olyan hogy aki élhetett volna az nem él hanem mindeki aki él annak élnie kell és nem volt más lehetőség.

Erre a legjobb példa hogy egy elvetélt vagy elabortált embrió esetében csak a test ment el és az a lélek aki oda jó lett volna karmaja alapján megy máshova.

Itt a reinkarnacio teljesen felülírja a tudományt.

2023. aug. 5. 21:13
 14/24 anonim ***** válasza:
13. látom csillagászok is járnak a gyk-ra. Ráadsául olyanok, akik okosabbnak tartják magukat a világ legokosabbjainál is. Jó tudni!
2023. aug. 6. 12:07
 15/24 anonim ***** válasza:
Igen amikor nem tud az ember válaszolni érdemben, akkor megpróbál cinikus lenni, csak nem jön össze
2023. aug. 6. 12:31
 16/24 anonim ***** válasza:

Nem gondoltam, hogy van értelme érdemben válaszolni valakinek, aki a tudósoknál, csillagászoknál okosabbnak tartja magát, mert annak csak véget nem érő vita lesz a vége, de tessék:

"Lesz szerinted olyan hogy egy db csillag nem fog létezni a végtelen közül? :DD"

Eleve volt olyan, hogy nem létezett egyetlen csillag sem, szóval miért is ne lehetne, de nálad kevésbé okosabbak azt mondják, hogy "the death of our cosmos will likely resemble the beginning of Genesis: All will be empty and dark."

"Astronomers have long contemplated the ultimate end of the cosmos. The known laws of physics suggest that by about 10100 (the No. 1 followed by 100 zeros) years from now, star birth will cease, galaxies will go dark, and even black holes will evaporate through a process known as Hawking radiation, leaving little more than simple subatomic particles and energy. The expansion of space will cool that energy nearly to 0 kelvin, or absolute zero, signaling the heat death of the universe and total entropy."

2023. aug. 6. 13:30
 17/24 anonim ***** válasza:
51%

Astronomers have long contemplated the ultimate end of the cosmos.

Na barátom, ebben a szövegben(gondolom zavarba is akartál hozni az angollal, de több évig külföldön is picit jól elvoltam vele) nincs éppen benne az hogy ez FOG történni.

Mondjuk ha te ennyire penge vagy, akkor már eleve magyarul kellett volna ezt ide beraknod tekintve hogy ez egy magyar fórum és ha ennyire okos vagy akkor 3 perc alatt le is tudod fordítani, nem?

Mint ahogy az ősrobbanás is csak egy ELMÉLET mert rohadtul senki, még a legnagyobb koponyák sem tudjak hogy pontosan mikor hogyan és miért keletkezett az univerzum.

Nem gondoltam, hogy van értelme érdemben válaszolni valakinek, aki a tudósoknál, csillagászoknál okosabbnak tartja magát

Nem tudom hogy én ugyan mikor irtam ilyet.

De akkor a kis emberi agyaddal azt elismered hogy nehezebb az elképzelni hogy SEMMI sem lesz, tekintve hogy a valami most jelenleg van….

De azt józan paraszti ésszel is nehéz elképzelni hogy a semmiből lett bármi, nem?

Hiszen a tudósoknak is csak ez adatott meg, attól függetlenül hogy 1000x okosabbak nálunk. A találgatás és rengeteg mindenben ok sem értenek egyet.

“Likely resemble”

Ez akárhogy fordítom nem a biztosat jelenti.

The beginning of Genesis

:D ez meg inkább hangzik úgy mintha egy szcientológus mondta volna és nem egy elismert tudós. :D

2023. aug. 6. 13:43
 18/24 anonim ***** válasza:

Ahogy várható volt, kezded a kötekedést... Angolul "kicsit" több információ van a neten, mint magyarul. Fordító is van néhány, így aki nem tud, az azokat tudja használni. Szóval nem tudom hogyan lehet valakit "zavarba hozni" és miért zavar ennyire téged ha állítólag annyira jól tudsz angolul. De ha szerinted a Genesis szót szcientológusok használják csak, akkor el tudom képzelni mennyire jól tudsz...

Senki se írta, hogy biztos egy elmélet. Te vagy az, aki biztosra állítottad, hogy örökké lesznek csillagok. Egyetlen tudós sem állít ilyet. Ezért is írtam, hogy okosabbnak tartod magad a tudósoknál.

2023. aug. 6. 13:50
 19/24 anonim ***** válasza:
51%

Olyannyira hogy az első magyar cikk a témában ennek az iromanynak a pontos fordítása. :D

Én sosem mondtam olyat hogy örökké lesznek csillagok.

Én azt mondtam hogy számomra nehéz elképzelni hogy az elvileg végtelen univerzum helyett a semmi lesz majd.

Mint ahogy a cikkben is a LIKELY szót használják, így mi is csak találgathatjuk, sokkal egyszerűbb szinten.

Megint a szamba adod amit sosem mondtam.

Azt mondtam hogy nem illik egy komoly tudományos közléshez az hogy the beginning of Genesis: All will be empty and dark."

Amúgy az üresség és sötét az nem valami?

Az üresség eleve nem létezik magában nem?

Valaminek kell üresnek lennie.

Sőt a sötét sem létezik magában, mert az meg a fény hiánya.

De végül is ha nem lesz semmi akkor a lelkeknek sem kell már leszületniük, nem?

Akkor az hogy semmi nem lesz nem zárja ki azt hogy most van lelek hiszen most azért elég sok minden van jelenleg, nem?

Megha egy hallucináció is vagyunk.

2023. aug. 6. 13:58
 20/24 anonim ***** válasza:
65%

19. "Én sosem mondtam olyat hogy örökké lesznek csillagok."

13. "Lesz szerinted olyan hogy egy db csillag nem fog létezni a végtelen közül? :DD"

2023. aug. 6. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!