Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ilyen esetben mi történik a...

Ilyen esetben mi történik a lakcímmel?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy házat, de csak kb. 2 év múlva költöznék oda, addig az albérletemben maradnék aminek a címére bevagyok jelentve lakóhelyre és szeretném, hogy ez továbbra is így maradjon. Ilyenesetben ezt kell valahol jelezni? Mert az interneten olvastam, hogy 3 nap áll rendelkezésre, hogy bejelentsem az új címem. De ugye én nem szeretnék ott lakni még elég sok ideig.

Illetve az ottani általány számlákat hol kell elintézni, hogy ne oda házhoz hanem a lakhelyem (albérletem) címére érkezzenek?

2023. aug. 2. 16:32
 1/5 anonim ***** válasza:
80%

Az albérlet az állandó lakcímed vagy a tartózkodási helyed?

A közmű számlákat lehet elektronikusan kérni. Ha mindenképpen papíron szeretnéd, akkor értesítési címnek megadhatod az albérletet.

2023. aug. 2. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Az albérlet az állandó címem.
2023. aug. 2. 16:54
 3/5 anonim ***** válasza:
92%
Akkor nincs új címed, csak egy új tulajdonod. Nem kell lakcímet módosítanod.
2023. aug. 2. 17:14
 4/5 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy 3-as írta, a tulajdon nem számít. Az számít ahol laksz.

Vannak akiknek több ingatlanja is van, nem kell mindbe bejelentkezniük.

A lakcím bejelentése azért fontos, mert ott szavazhatsz, ott vagy jogosult az orvosi ellátásra, stb.

2023. aug. 2. 19:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Az Ügyfélkapudba belépve hivatalos és elég jó leírást találsz a bal oldali, ha jól emlékszem "Tulajdon" menüben a tartózkodási hely, lakcím ki-bejelentésről stb.

A közüzemi számlákat pedig az egyes szolgáltatóknál tudod beállítani, hogy hová küldjék (talán a legjobb, ha emailben kéred).

2023. aug. 3. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!