Éreztétek már hogy az egész élet teljesen értelmetlen, és a vallások megismerése (Buddhizmus, kereszténység stb) nem segitenek, hanem bonyolítanak a dolgon?
Kifejtem: Jelenleg nagyon elkeseredett vagyok, munkanélküli. Több éve keresek munkát, nem vesznek fel sehova!!! Humán beágyazottságú vagyok, értelmiségi attitűddel.
Ebből kifolyólag sokat olvastam, művelődtem szabadidőmben. A Buddhista Bardo azt mondja: Ha lélek végignézi (irigykedve, féltékenyen) a szülei szeretkezését, majd attól függően kihez vonzódik jobban: ha az anyjához férfi lesz, ha az apjához akkor nő... és ezután megy be a méhbe. Ha a méhben egy palotát lát jó élete lesz, ha egy átlagos házat közepes, ha üszkös romokat akkor sanyarú sorsa. - Szerintem ez nagyon bizarr és beteg!!!!
Kereszténység: Isten megöli a fiát, + kozmikus, űrbéli cargo-kultusz amit az itt lévő földön kívüliekre alapoztak. A meglévő pogány kultuszokat beolvasztva.
Vagy ha csak azt nézed: általánosban pánikolsz hogy jó legyen a bizi, gimiben ugyan ez, aztán az állás miatt, az állás megtartásáért, aztán a számlák kifizetéséért. Az egész élet csak pánik, monotonitás, szürke. A Kapitalizmus kizsigereli az embert, főleg itt a magyar változata a feudálkapitalizmus. Nem sokat dolgoztam ebben a rendszerben, de egyszerűén nem tudok benne boldog lenni. Aki kicsit is értelmes az (Itthon, Magyarországon kilóg a sorból.) Ez embertelen ez a világ, semmi jó nincsen benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!