Hogyan változtatható meg a lélek célja?
Olyan helyzetekben, mikor mást akar az egó, és mást a lélek.
Ugye ilyenkor az egó szenved, mint a kutya.
Ilyenkor ugye vagy felrerakjuk vagy eldobjuk az egót (mar ha lehetne, csak ugye itt az idő is szamít pl, tehát nem midnegy hogy 1 napot szenvedsz vagy 1 evezredet).
Vagy átalakítod a lélek célját.
Tehát hogyan tudok hatni a lélekre, vagy önvalóra, hogy ne abba az irányba menjen már, ami kicsinál?
1
Igen először en is azt hittem. De azóta mar tudatosan le akarok állni, mert láthatóan nem bírom.
Viszont az élet mindig abba az irányba tol.
Akkor miért is én csinálom ki magam?
Tudatosan lehet, hogy le akarsz állni, de nem biztos, hogy tudat alatt is ugyanez a helyzet. Nem tudom, milyen helyzetről van szó, de amikor az ego nem elégíti ki az ösztönös vágyakat, abból elég gyakran szenvedés keletkezik. Mivel nem tudatos, ezért úgy tűnhet, hogy az élet tol valamerre. Holott a tudattalanod dolgozik a tudatod ellen. Ez kivált akkor kellemetlen, ha tudatosan is vágynál az adott irányra, de tudod, hogy nem lehet, ezért akarod feladni.
Végeredményben persze lényegtelen, hogy ösztönösen, tudat alatt, vagy tudatosan akarsz e valamit, a lélek "célján" nem tudsz változtatni, csak a halandó részeden. Gondolom ez nem sok vigasz, de a léleknek sosem célja, hogy megölje az élő testét, vagy hogy tönkretegye azt bármilyen formában. Ezek mindig a halandó emberből származnak.
"Gondolom ez nem sok vigasz, de a léleknek sosem célja, hogy megölje az élő testét, vagy hogy tönkretegye azt bármilyen formában."
Ez nem celja, hekyette az emelkedes lenne, és 68575 munkájának vállalása az emelkedésért, amivel viszont kicsinalja az egót, ami így kicsinálva már nem lesz kezesbárány önpusztítást illetően.
Kedves kérdező! Szerintem ne higgy ebben! Elég bamba lenne a lélek, ha nem az van, amit ő akar. Ha a farka csóválja a kutyát. Leszületik valaki, mert a léleknek valami dolga van, aztán mégsem úgy lesz, mert a nulla, semmi egócska megvétózza a nagy, mindenható lélek akaratát? Neked ez így megállja a helyét? Az áhitatos Isten, azaz isteni rész vagy önvaló, a jóságos szenvedés árán tanul? Ennyi szenvedést okoz a mindent átjáró szeretet? Akkor mit csinálhat a gonosz?
Nem tudom mi a problémád, de próbáld más szemszögből megközelíteni, ne így, vak hit alapján keresni a megoldást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!