Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha igaz lenne a reinkarnáció...

Ha igaz lenne a reinkarnáció akkor lenne olyan élménye valakinek, hogy látja a kisbabát amibe inkarnálódik ehelyett mindenki elhunyt szereteit látja vagy Isten vagy Jézust vagy még anagyalokat. Szerintetek nem sántít az inkarnáció?⁸

Figyelt kérdés
Nem hallotam olyan esetről, hogy valaki azt mondra volna , hogy olyan halálközeli élménye volt ahol kisbabát látott volna és mondta neki Jézus hogy majd késöbb reinkarnálódsz egy másik testbe mert még itt van dolog. Ne haragudjatok de ez még viccnek ia rossz lenne.

2023. jún. 28. 17:07
1 2 3
 11/30 Grimfox ***** válasza:
87%

A lélek a fogantatás pillanatától jelen van, nem láthatja a kisbabát, amibe születni fog. Ahogy írtad, az élet alapja. Kell, hogy a magzat életben maradjon az első pillanattól. A többi tulajdonság az ember halandó részéhez tartozik, és arra szolgál, hogy a halhatatlan lélek, és az isten megismerése felé vezesse az embert. Te azonosítod a lelket a személyiséggel. A reinkarnációt tanító rendszerek szerint a kettő nem azonos. A lélek felsőbbrendű, és halhatatlan, mint a halandó személyiség. Nem tudjuk, mit látott az, aki meghalt, mert a halottak nem térnek vissza. Olyanok beszámolóiról tudunk, akik a halál küszöbén álltak. Azt tudjuk, mit látnak egyesek a halál küszöbén(nem mindenki), amikor a lélek még nem vetette le a halandó testét. Emellett olyan beszámolók is léteznek szép számmal, amikor egy gyerek valamiért emlékszik az előző életére. Főleg olyan beszámolókról van szó, ahol az előző élet korán, és természetellenesen ért véget. Olyan példa is van, ahol csak 5-6 év telt el a halál, és a beszámoló között, a gyerek elmondása alapján megtalálták a korábbi lakóhelyét, és szüleit is. Felismerte őket.

Ezért ugyanúgy vannak beszámolók, amik alátámasztják a reinkarnációt, és olyanok, amik elvileg kizárják. Bár azt, hogy Jézust, vagy istent látja valaki halála előtt, nem gondolnám kizáró bizonyítéknak. Nem tudni, hová került volna, ha tényleg meg is hal.

2023. jún. 28. 18:40
 12/30 anonim ***** válasza:
66%
Bírom ezt az alacsonyabb létforma agybajt... Miért lenne egy állat alacsonyabb szinten? Abszolút nem azt látom, hogy ez a putri emberi faj magasabban állna bárkitől is, csak szeretné azt hinni az egója.
2023. jún. 28. 18:45
 13/30 A kérdező kommentje:

Grimfox

A reinkarnációra utaló gyerekek beszámolóiról valóban vannak jelentések, ahol állítólag ismertek olyan információkat az előző életükről, mint a lakóhely vagy a neve. Általánosságban azonban fontos megjegyezni, hogy ezeket az állításokat nehéz tudományosan alátámasztani vagy megcáfolni.

Számos különböző magyarázat létezik ezekre a beszámolókra, beleértve a következőket:

1. Fantáziálás: Gyerekek gyakran élénk fantáziával rendelkeznek, és képesek kitalálni történeteket vagy elképzelt élettapasztalatokat.

2. Csábítás vagy figyelem központú viselkedés: Néhány gyerek talán azt tapasztalta, hogy az ilyen történetekkel megnövelhetik a figyelmet vagy érdeklődést kiválthatnak a környezetükben.

3. Külső hatások: A gyerekek könnyen befogadhatják és elhinni mások meséit vagy történeteit, és továbbadják azokat. Ez a hatás lehet például könyvekből, filmekből, televízióból vagy egyéb forrásokból származó információk befogadása.

4. Emóciók és vágyakozás: Egyes gyerekek talán egyszerűen azt szeretnék, hogy egy különleges vagy különlegesnek tartott személyt vagy helyet magukhoz kössenek, és ezért kitalálják az előző életüket.

Fontos megjegyezni, hogy jelenleg nincs tudományosan elfogadott bizonyíték a reinkarnációra, és sok pszichológus és tudós kritikusan vizsgálja ezeket a beszámolókat. Bár érdekes lehet tanulmányozni őket, nem tekinthetők megbízható bizonyítéknak a reinkarnációra.

2023. jún. 28. 19:07
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem tudod elhinni, akkor ne hidd el. Ennyi.

Csak miért zavar az téged, ha más nem azt hiszi?

Én hiszek a reinkarnacióban, engem nem zavar, ha te nem.

Te nem ebben hiszel, mert....(fentebb felsoroltad)....

Ennyi

Megy tovább az élet. Akár hiszel, akar nem, most épp ezt éled. ;)

2023. jún. 28. 19:15
 15/30 Grimfox ***** válasza:
100%

Tudományos bizonyíték arra sincs, hogy amit a klinikai halál állapotában észlelnek egyesek, az igaz lenne. Ezért ez a vitaalap szerintem a kérdésben lényegtelen. Ezek a tapasztalatok is magyarázhatók a haldokló agyi tevékenységével, és a test küzdelmével, hormonbombákkal, amikkel az életért küzd.

Sok eset valóban magyarázható fantáziával, és hasonlókkal, viszont olyan esetek nem, ahol a korábbi családja neveit, és lakhelyét is meg tudja nevezni, és felkeresve őket(nem a szomszédban laknak) a gyerek állítása igazolódik. Ez nem tudományos bizonyíték, mivel a hogyanját nem lehet tudományosan magyarázni. A pszichológia foglalkozik a témával valamennyire, esetleg a kultúrantropológia. A haldoklók tapasztalatait viszont jelenleg tudományosan vizsgálják, és a fentebb leírt magyarázatokkal álltak elő. Ebben sem egészen lennék biztos, hogy helyes magyarázat, de ez könnyebben vizsgálható.

A témakör marad egyéni hit kérdése. Szerintem a tudományt ebbe bevonni nem is érdemes.

2023. jún. 28. 19:34
 16/30 A kérdező kommentje:
Csak azért hoztam bele a tudományt mert ha történt volna olyan eset amiről te is beszélsz, hogy valaki konkrétan megmondta hol halt meg a lakcíét is tudta vagy hasonló és ez 100százalék bizonyosságot nyer akkor a reinkarnáció elméletet nem hipotézisként kezelnék hanem inkább tényként. A halál közeli élményre még mindig keresik a tudományos választ, bár azt mondják a tudósok közel járnak hozzá, hogy megfejtsék még biztosra nem tudják hogy tulajdonképpen mi is történik az agyban egy ilyan élmény során.
2023. jún. 28. 20:45
 17/30 Grimfox ***** válasza:
100%
Erről a konkrét esetről, amiről írtam, készült tanulmány(nem emlékszem a nevekre, de ha érdekel, szerintem nem nehéz megtalálni), de mivel a lélek létezése nem bizonyítható, ezért a reinkarnáció sem. Még ha minden ember emlékezne is rá, hogy ki volt előző életében, ha a lélek nem mérhető semmilyen módszerrel, akkor maga a lélek nem lesz hivatalosan elismert dolog. Empirikusan tapasztalnák, hogy ez így működik, a szabályszerűségeit meg tudnák állapítani, de a lélek ettől még egy megfoghatatlan dolog maradna.
2023. jún. 28. 21:08
 18/30 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

14. "Én hiszek a reinkarnacióban, engem nem zavar, ha te nem."

De akkor az se zavarjon, ha ilyen hívőket butának és / vagy pszichiátriai esetnek tekinti a többségi társadalom. Kinevetik őket, még az "ezotéria" szón is elnézően mosolyog már a fél világ.

Vita nélkül tűrnöd kell elvileg minden ilyen hozzászólást.

De nem úgy, mint amikor én is csak általánosságban fogalmazok (nem konkrét hozzászólóra), de múltkor is személyes sértésként fogta fel, kapásból magára vette valamelyik észlény és elkezdett velem agresszívan szívózni.

Nem lehet szívózni, hiszen téged nem zavar. Ájtatos képpel mormolod tovább a magad mantráját.

Ne feledd: téged nem zavar.

2023. jún. 28. 21:21
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

18 Nem. Nem zavar.

Úgyis magadnak adod meg (már megadtad) az engedélyt, hogy minden következmény nélkül bárkinek bármit mondhass. Tisztában vagyok azzal, hogy az hogyha én vagy akárki más válaszol rá (mint most én is), az úgysem fog megállítani, mert már úgyis megvan, mit kell és mit akarsz belelátni.

Ezt is veheted úgy, hogy magamra vettem, meg kötekszem, mert úgysincs rá behatásom. A magam részéről meg tudom, hogy miért írtam.

(Egyébként, amit írtál, hogy valaki magára veszi egy válaszodat, az ilyen általános gyakoris élmény, a csomaggal jár pluszba, én is jártam így)

Szóval láss bele amit akarsz! Folytasd nyugodtan!

2023. jún. 28. 21:46
 20/30 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

"Belelátni", ne röhögtess... Pont a hívők szeretnek látomásokat felépíteni, illetve egy bizonyos fórumozó típus szeret képzeteket felépíteni a vitapartnerről, amit én nem is tartok normálisnak. Hiszen nyilván látom, hogy csak képzelődik rólam, aminek semmi köze a valósághoz.

Amúgy én maximálisan megelégszem azzal, ha a reinkarnációs hívőket pszichiátriai esetnek és/vagy butának nevezhetem.

2023. jún. 28. 22:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!