Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Jézus feltámadása volt a...

Jézus feltámadása volt a valaha legnagyobb nyilvános spirituális esemény? Aki hisz a reinkarnacióban de hisz Jézus feltámadásában is az hogyan tudja összeegyeztetni a ketőtt?

Figyelt kérdés

2023. jún. 5. 18:15
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
25%
Az előző hozzászóló vagyok. Ami a kérdést illeti, ez kiváló kérdés, ezekre a dolgokra én is nagyon kíváncsi vagyok. Szerintem talán nem zárja ki egymást a két dolog, viszont sok kérdést felvet ez az egész témakör, emiatt írtam, hogy kiváló a kérdés, és én is nagyon kíváncsi vagyok rá.
2023. jún. 6. 15:00
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

nem feltétlenül kell szeretnie a húst minden nullás vércsoportúnak, mivel már évszázadokon keresztül jóval bővült a táplálkozás módjaink, amelyek a több vércsoportok kialakulásával genetikailag is alkalmazkodott az ember. csak azért írtam h ezek az alap tudni valók. spirituálisan nem lehet különbségeket gondolni.

sok könyvet olvastam a sámánizmusról.

Oroszországból én nem tudok semmilyen sámánizmusról.

Különféle szigetek, bennszülött népcsoport, Afrikai, Indiai, Kínai, Japán, Mongol és még Magyatországi.

Neharagidj Grimfox, de te kevered a beavatási és kiválasztási ceremóniákkal.

A fejlékeléstől a halucinogén szerekig mindent bevetettek. még tettszhalott szereket is. a pszichedelikus gombáktól a természetes drogokon és füstölőkön át mindent. Magyarországon pl. olyan beavatás volt h fára kellett mászni, onnan leesni. ha épségben esett le akkor annyira foglalkoznak vele a szellemek stb. de legtöbbször elég volt az h valakinek csecsemő korában már volt haja, foga, plussz csontja a talpain, bordáin stb. a plussz szemfogak serdülő korban pozitívnak számított. a talpon lévő pedig negatív.

szerintem te nem tudod h mit jelent a csontok kiemelése.

amikor egy sámán meghallt akkor csak épphogy rászortak földet. teljesen elkerítették, szonte bekerítésezték a helyet. a csont kiemelés a következő nap kellett megtörténnie és ez azt jelentette, hogy a ráaggatott kötelek segítségével felemelték. tehát lógott. egy fa mellé kellett helyezniük h sikeres legyen a felemelés. 40 vagy 50 napig így kellett lennie a sámán hullájának. utánna vissza temették ismét kevés földdel. a Tundrán rousomákok falták fel a sámánt, tehát hagyták is h állatok falják fel. ezért is van a sok állat szerkó, a sün tövisek, fogak, csontok, tollak stb.

2023. jún. 6. 16:00
 23/39 anonim ***** válasza:
100%

Az emberi "szint" felett további "szintek" van.

Amikor egy emberi lélek kilép ebből a körforgásból, az egyszerűség kedvéért nevezzük úgy hogy "megvilágosodik", akkor egy magasabb szinten további fejlődési utat kezd meg.

Itt sokan válasszák azt, hogy nem mennek tovább, hanem itt maradnak, és tanítják a még továbbra is testben élő többi embert.

Ilyen pl a dalai láma, aki már sokadszorra jön újra és újra vissza, pedig nem kellene.

Egyes átadott információk szerint nagyon sok ezeknek a magasabb szintekről újra és újra leszülető lelkeknek a száma, akik jelenleg is emberi testben élnek a bolygón.

Időnként ezeket a magasabb szintű - nevezzük most szellemi lényeknek őket - elérik a médiumok, és néha hiteles, néha sajnos hamis információkat kapunk tőlük.

Ilyen anyag a Ré, az egység törvénye, amit 40 éve adott át egy amerikai 3 tagú csoportnak egy szupertudat, ami magát társas memória komplexumnak nevezte, és azonos azzal, akit 3000+ éve istenként tiszteltek az egyiptomiak.

Ilyen információkat hozott le egy Kardec nevű spiritiszta kb 100 éve, és kiadta a szellemek könyvét.

Hasonló információkat kérnek és kapnak néha ma is médiumi csoportok.

Azonban nem csak pozitív lények vannak a magasabb szinteken, ezért sokszor hamis, negatív információk is átadásra kerülnek, ezek leginkább világvége jóslatok, hamis időpontok, stb, hogy ezzel hiteltelenítsék az adott illetőt, csoportot.

Amit személy szerint javaslok, az a Ré, az egység törvénye könyvek.

Ezt kb a világ minden nyelvére lefordították, és ingyenessé tette az amerikai csoport.

[link]

2023. jún. 6. 16:04
 24/39 Grimfox ***** válasza:
86%

Nem haragszom, de nem is keverem. A szibériai, és úgy általában az Uraltól Kamcsatkáig rengeteg kisebb törzs él. Yakutok, burjátok, stb. Egyes törzseknél a sámán előbb kiválasztáson esik át, majd beavatáson. De elég nagy részben a kiválasztás, és a beavatás egybe esik, és vagy önkívületet, vagy tetszhalált, esetleg valós, klinikai halált foglal magába. Olyan esetek is vannak, amikor a sámánná válás után nem kap oktatást idősebb sámánoktól, mindent a "halála" során tanul meg.

Az afrikai, kínai, japán sámánizmus sokbal eltér a hagyományos sámánizmustól. Főképp a kétszer születés motívumánál. A mongoloknál ez megvan, még az után is, hogy erős buddhista behatás érte a sámántradícióikat. A magyar táltosság közelebb esik a sámánizmushoz, mert többnyire itt is önkívület, és időnként második születés adta a beavatást, a kiválasztás pedig már születéskor megvolt.

Nagyon sok nép nem használ pszichedelikumokat sem a révüléshez, sem más szertartásokhoz. Akik képesek enélkül elérni a transzot, meg is teszik, nem nyúlnak kémiai anyagokhoz. Akik igen, ők is azt vallják, hogy ez nem régóta van így, pár generációval korábban a sámánjaik még önállóan is tudtak révülni. A dél-amerikai sámánizmus egyik jellegzetessége a pszichedelikumok használata.

A korábbi témához nem tudom hogy kapcsolódik a csontok ilyen kiemelése, akit nem sámánként temetnek, de sámánként tér vissza a halálból arról volt szó, nem egy már samanizáló ember temetéséről.

A leírt temetési szertartás konkrétan melyik népre vonatkozik? Ha tundrán, akkor valamelyik észak szibériai kell legyen. De ott sok kis nép él.

2023. jún. 6. 16:16
 25/39 anonim ***** válasza:
9%
ahh...ne erőltesd inkább kedves Grimfpx. Ehhez látszik h nem értesz. Inkább hagyjuk. Már elvetted a kedvemet.
2023. jún. 6. 16:40
 26/39 anonim ***** válasza:
86%
Ré egység törvényét a hétvégén elolvasom. Köszi. Lehet h már mondták nekem ezt, csak én nem figyeltem eléggé, de dereng valahonnan.
2023. jún. 6. 16:41
 27/39 Grimfox ***** válasza:
86%
Ahogy érzed.
2023. jún. 6. 16:43
 28/39 anonim ***** válasza:
67%

csak írom h pont a dél amerikaiak nem használtak semmi szert. csak dohányuk volt és azt is csak közösség össze foglalásként alkalmazhatta mindenki.

a szert leginkább a sámánok közelében, szertartásaikat követők használták, de olykor a sámánok is.

de ezt a feltámadás dolgot ne magyarázd be. a sámánok is kitértek arra, hogy testkilépéssel (máshogy volt megnevezve) tudnak harcolni az ártó szellemekel és nincsen számukra fizikai feltámadás.

Magyarban is volt a sámánoknak olyan élményük, miszerint egy fa hét ágára kellett felmászniuk, majd leesniük. a halal az halál. Én ebben a Jézusos feltámadásban sem hiszek. Plane h letagadják h volt neki felesége és gyerekei is.

Az ember túl sokmindent elhisz és beképzel.

2023. jún. 6. 16:53
 29/39 anonim ***** válasza:
80%

"csak írom h pont a dél amerikaiak nem használtak semmi szert."

Fogalmad sem lehet, hogy ott miket használtak a törzsek és a sámánok.

Sokszor még a törzsen belül sem tudták mi a sámán titka, az egyik nép pedig végképp nem tudta, hogy mit használ egy másik nép, vagy törzs.

2023. jún. 6. 16:57
 30/39 Grimfox ***** válasza:
86%

Egy ismerősöm épp most jött haza egy hónapos ayahuasca szeánszról, Peruból. Az ottani sámánok megtisztuláshoz, és utazáshoz használják az ayahuascát, és egy rakás más növényt az utazásra való felkészüléshez. Tegnap előtt beszélt nekünk az élmányeiről, meg a két sámánról, aki vezette őket. Szóval de, a dél-amerikai sámánok között bőven akad, aki pszichedelikumokkal utazik. A dohányt, első sorban a füstjét a nem kívánatos szellemek elleni védelemre használják. A perui sámánok legalább is. Máshol dohánylevet isznak(igen, ez mérgező), északabbra pedig füstölő áldozatként használják. A perui sámánok a beavatás, és tanulás során használják a fent említett növényeket.

Még mindig nem a beavatott sámánok feltámadásáról beszélek. Maga a sámánná válás történt gyakran halálközeli, vagy rövid ideig tartó halál állapotában. Ezt követően a sámán legközelebb csak az élete végén hal meg. Addig tényleges halál nélkül jár át a szellemvilágba. De sok népnél ehhez az kellett, hogy meghaljon egy kis időre, és visszatérjen onnan a szellemek akaratából.

De korábban már írtad, hogy hagyjuk a témát. Szívesen beszélgetek, ha van hozzá kedved, de eddig jobbára keverted a vélemények/ismeretek eltérését a nem tudással. Eltérő ismeretekről, és véleményekről lehet beszélni, lehet vitázni. Ha az egyik fél nem tud, akkor nem lehet vitázni.

2023. jún. 6. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!