Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Egy keresztény ember számára...

Egy keresztény ember számára értelmezhetetlen a karma, reinkarnáció? Én úgy gondolom, hogy pont azok az emberek azonosítják magukat a testükkel akik a reinkarnációban hisznek. Az nekik egy mankó,hogy újra testet ölhetnek...

Figyelt kérdés

Minden nyugati keresztény ember arra törekszik, hogy legyen elég pénze, legyen egy egzisztenciája, legyen otthona, és megélhetése és a lehetőségekhez mérten a legboldogabb életet élje mert bizony a legtöbb ember a keresztény világban úgy hiszi, hogy csak egy élete van és ahhoz is tartja magát, hogy ebből a lehető legtöbbet hozza ki.

Tölünk nyugatra egyre inkábba túlvilág az elfogadottabb. Az inteligens fehér ember Jézusban hisz és az ő kereszthalálában. Hogyan kapcsololtátok össze Jézus tanításait a reinkarnációval? Minden féle összeesküvés elmélettel és apokrif iratok eltikolásával, irások meghamisításával?

2023. márc. 23. 14:51
1 2
 11/17 Grimfox ***** válasza:
49%
A reinkarnáció nem saját vállalás, hanem a körforgás kényszere. Aki egyszer kilép, nem tér vissza. Aki a kilépés határán önként visszafordul(bódhiszattvák), azok tudnak újra testet ölteni.
2023. márc. 24. 19:11
 12/17 anonim ***** válasza:
50%

De ha a kilépés határán valaki önként visszafordul, az már önmagában a saját vállalása, nem?

Ha elfogadod azt a logikusnak tűnő felvetést, hogy Isten része vagy, akkor miért gondolod, hogy egyáltalán nincs hatalmad és semmilyen szinten nincs beleszólásod semmibe, ami történik veled? Miért degradálod le a létezésedet egy szélben sodródó levél szintjére?

Eleve, ha megvilágosodsz és felemelkedsz, akkor nagyjából már egy Krisztusi szintet képviselsz és nincsenek a Földi életre vonatkozó kötelezettségeid, ergo, ha újra megszületsz, akkor az már a saját vállalásod része, nem igaz? :)

2023. márc. 25. 08:45
 13/17 Grimfox ***** válasza:
0%

Az igen. De ez csak rájuk érvényes, másokra nem.

Nem degradálom a létezést. Az embernek mindig van választása, a szabad döntés mindig adott, csak többnyire nem él vele. Ez csak addig érvényes, amíg testet öltött formában létezik. A lélek, ahogy mondod isten része, de amíg nem ébred rá erre egy inkarnáció során, addig a karmája késztetése határozza meg, mi történik vele. A lélek nem rendelkezik "eszközökkel" arra, hogy észleljen, és így önállóan dönteni sem tud. Amikor a testet öltött ember eljut arra a szintre, hogy a létezése minden aspektusának(a léleknek is) teljes tudatába kerül, és megismeri a természetüket, akkor válik a lélek számára lehetségessé, hogy eldöntse, kilép e, vagy sem. Aki a maradás mellett dönt, még életében teszi. Csak ennek a döntésnek a hatása hozza vissza a földi életbe. A lélek ilyen természetéről(a bódhiszattva állapotot leszámítva) az Upanisadokban lehet olvasni. Ha a lélek már a kezdetektől tudatában lenne annak, hogy valójában csak a megnyilvánult Brahman része, nem lenne kénytelen a samsara körforgásában újra, és újra megtestesülni.

2023. márc. 25. 09:31
 14/17 anonim ***** válasza:
50%

Részben egyetértek az általad elmondottakkal.

Viszont, ha egyre tudatosabban élsz, akkor nagy esélyed van rá, hogy a halálod előtti pillanatokban pillanatokban világosodj meg. Mondjuk ez is még életedben dől el, de annak a legvégén egy módosult tudatállapotban, ami egyfajta kegyelmi állapotnak is megfeleltethető. Ráadásul most egy világkorszak végén járunk, amikor sokak kapnak lehetőséget a szamszárából való ilyesfajta megszabadulásra.

Nyilván, te a buddhista terminológia alapján értelmezed ezt a dolgot, így most én is elfogadom ennek a vallásnak a keretrendszerét. :)

2023. márc. 25. 10:22
 15/17 anonim ***** válasza:
Jav: "pillanatokban", egyszer leírva. :)
2023. márc. 25. 10:23
 16/17 Grimfox ***** válasza:
0%

A megvilágosodás nem is lehetséges normális tudatállapotban. Ahhoz, hogy valaki megvilágosodjon, nagy, és hosszas erőfeszítés kell, nem elég a tudatos élet. Jelenleg az egyetlen út a meditáción(jógán) keresztüli megvilágosodás. Az ember elméje egyszerűen nem alkalmas rá önmagában.

Én úgy tudom, hogy pont egy világkorszak első harmadában járunk, ami egyre kevésbé kedvez a szellemi felemelkedésnek, és egyre inkább az alantas természetónk nyilvánul meg.

Én nem csak a buddhista terminológiát használom, hanem a hindut, és valamilyen részben a taoistát is. Ha összefüggést látok, avagy hasonlóságot, még az ábrahámi vallásokat is figyelembe veszem. Meg a világot, amit meg lehet figyelni.

2023. márc. 25. 10:32
 17/17 anonim ***** válasza:
51%

Az én értelmezésemben a tudatos lét magába foglalja a spirituális gyakorlatok rendszeres végzését is.

A Földi színtér jelenleg egy zavaros, széteső világ. Nem az alkotó folyamatokat támogatja az energetikája, sokkalta inkább az önmagunk tisztítását, illetve a lezárást és elengedést életünk minden területén. Én legalábbis ezt tapasztalom magamon.

Korábban már leírtam itt, hogy bár minden vallás tartalmaz valamennyi bölcsességet, de a saját spirituális megéléseid függetlenek a vallások dogmatikájától. Ezek a személyes megtapasztalások egy idő után olyan tudássá válnak benned, ami felette áll a vallások által neked felkínált hitnek.

Egy kicsit elkanyarodtunk az eredeti felvetésemtől, de abban szerintem egyetértünk, hogy a reinkarnációra való utalások benne vannak a bibliában.

2023. márc. 27. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!