Mi lesz velünk, ha minden életünket végig éltük?
Természetesen a reinkarnációra alapozódik a kérdés. Mi történik, amikor már mindent megtanultunk és tapasztaltunk, amit kellett - hova megyünk?
Haza az Istenség mellé - rendben, mondjuk így, de mi van ott? Én nem akarok egy olyan "Mennyországban" élni, ahonnan csak nézhetem mások szenvedését, anélkül, hogy segíthetnék rajtuk.
Kedves 10-08 13:07
Senki sem tökéletes, ahogy mondják. Persze attól is függ, mit értesz "jó ember" alatt. Még a legkedvesebb egyén is lehet lusta, falánk és félős. Az igazi megvilágosodottakhoz keletebbre kell menned, mondjuk Tibetbe. 99%, hogy kétértelműen fogalmaztam az előző válaszomban, éppen ezért arra szeretnék kitérni, hogyha megnézed, ezek az emberek gyakorlatilag már a "végső állomás" stádiumában vannak - talán utolsó földi életüket töltik, mert bűneiket már levezekelték előző életeikben.
Figyeld meg Jézus életét, cselekedeteit, egyszerűen nincs ember a mai világban, aki képes lenne olyan szintet elérni, mint ő, mert nincsenek meg hozzá az "eszközei".
Ha majd magasabb világokon öltünk testet, kevesebb szenvedésben lesz részünk. Ha megnézed, már maga az emberi test is egyfajta isteni büntetés: elfáradunk, éhezünk, lebetegszünk, fájdalmat érzünk. Akinek volt 1x is TKÉ-je, van elképzelése arról, milyen érzés emberi test nélkül létezni: leírhatatlan az a szabadságérzet. Lehetünk mi jó vagy rossz emberek, attól még a földi életben sok büntetést kell elszenvednünk (leginkább korábbi életeink hozadékát), az előző előtti példa meg a legenyhébb büntetések egyike - és a Gondviselés nem bünteti az igaz lelkeket.
Tudom jól, hogy ez a válaszom sem fog érni semmit, és én is utálom a hittérítő-szerepkört; csak arra szerettem volna választ adni, hogy a saját hitem mit mond erről a kérdésről, aztán ez vagy érdekes valakinek, vagy nem. :) Minden jót.
(10-05 22:53 voltam.)
Én ezt az egész Nirvana, Mennyország estébé dolgot úgy képzelem el, tehát nem állítom, csak elképzelem, mint... olvasta itt valaki Bartimaeus trilógiát? Tudom, lehet, hogy rossz hasonlat, de amikor Kitty átmegy a Másik Világba, és testetlenné válik, csak mint egy lélek, ami alaktalan, része a mindennek... szóval ezt én így képzelem el. Ez a szárnyas, angyalkás dolog azoknak jön be, akik ezt az anyagtalan, forma nélküli dolgot nem tudják elképzelni.
De mire lejutsz oda, eljutsz egy olyan szintre, amikor is rájössz, hogy a földi lét egy olyan dolog, ami létezik, és felesleges törnöd magad olyan dolgok miatt, mint mondjuk háború vagy éhínség. amikor megszűnik itt a dolgod, már nem fog érdekelni semmi földi dolog. De addig még sok élet van hátra. Meg nem az számít, hogy kit szeretsz vagy gyűlölsz az életeid során, hanem a tapasztalat és a bölcsesség, amit ezek közben gyűjtesz. ez nagyon kegyetlenül hangzik nekünk, embereknek, akik ragaszkodunk dolgokhoz, de így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!