Mi lesz velünk, ha minden életünket végig éltük?
Természetesen a reinkarnációra alapozódik a kérdés. Mi történik, amikor már mindent megtanultunk és tapasztaltunk, amit kellett - hova megyünk?
Haza az Istenség mellé - rendben, mondjuk így, de mi van ott? Én nem akarok egy olyan "Mennyországban" élni, ahonnan csak nézhetem mások szenvedését, anélkül, hogy segíthetnék rajtuk.
Azon még nem gondolkodtál el,hogy hol voltál,mielőtt ezt a rengeteg életedet élted?
Ezért tartom ostobaságnak a reinkarnáció elméletét.
Első: Talán még nem teremtették meg a különálló lelkem, csak része voltam az egésznek. Te nem hiszel egy vallásban sem, nem igaz? Mert a lelkem nyilván ott volt az élete(i)m előtt, ahol a tiéd. :) De ha nincs hited, ezt hiába magyarázom neked, úgyis logikátlannak véled majd.
Második: Azért vagyunk, hogy megosszuk az elméleteinket, tapasztalatainkat. Talán valakinek van valami jó elképzelése :)
Én érdekesnek tartom a reinkarnáció elméletét, de nem tetszik. Jó dolog lehet minél több féle életet élni, de 1)Utána úgy sem emlékszek rá 2) Ha most arra gondolok, hogy miután meghaltam soha többé nem láthatom a szeretteimet (mert ugye más életbe kerülök) borzasztóan szomorú érzés fog el.
Egyébként meg mennyország, totál peaceland-nek írják le az egészet. Semmi konfliktus? Ez annyit jelent, hogy mindenki ugyan azon a véleményen van. Egyformák leszünk, miután a mennybe kerülünk? Hát igazán remek érzés lehet egy hatalmas bárgyún mosolygó tömeg tagjának lenni...
Utálom a vallásokat, parasztvakítás az egész. A papok hirdetik a visszafogott, nem hivalkodó életet, akkor mi az a nagy felhajtás a vatikán körül? A bibliát is átírták már vagy ezerszer.
"Ezért tartom ostobaságnak a reinkarnáció elméletét"
Azért is hülyeség mert valaki kitalálta és később meg úgy beszélnek róla mintha nem kitaláció hanem maga a valóság lenne.Pontosan ismert a regényíró aki kitalálta regényében az időutazást, és egy idő után úgy beszélnek róla mint valóságról pont olyan emberek akik még azt se képesek felfogni hogy ami nincs oda nem lehet utazni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!