Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért szeretjük azt hinni,...

Miért szeretjük azt hinni, hogy van 'valami' halál után?

Figyelt kérdés

Meghalt valaki, aki fontos számunkra. Erre ahelyett, hogy elfogadnánk a tényt, hogy ő már nincs többé,áltatjuk magunkat, hogy más helyen van, tehát másik dimenzióban,meg, hogy a lélek örökké él...ez jól hangzik, viszont a valóság más, mint a tévképzet.

Ha meg azt mondja valaki, hogy nem tudja feldolgozni az illető halálát, akkor felelőtlenség azzal érvelni, hogy ugyanúgy létezik,csak a teste halt meg,a lelke viszont máshová került.

Lehet, hogy a vallási fanatikusok szerint ez bűn,de én speciel szkeptikusan állok a halál utáni élethez.

2023. jan. 8. 14:34
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
64%

Miért szeretjük azt hinni, hogy van 'valami' halál után?

én speciel szkeptikusan állok a halál utáni élethez.

Nem egészen értelek, mit is hiszel, mi is a kérdésed?

2023. jan. 8. 14:44
 2/29 A kérdező kommentje:

Ha ennyire értetlen vagy, akkor NE ÍRJ IDE!

Csak az írjon,aki tud válaszolni.

2023. jan. 8. 14:59
 3/29 anonim ***** válasza:

Sok olyan dolgot magyaráznak a biblia miatt valószínűleg, amire igazából semmi bizonyíték ugye, hogy a lélek, a menny, blabla... Igazából a gyászt mindenki máshogy él meg és mást magyaráz be magának, hogy könnyebb legyen.

Mindeközben az elengedést kell igazából megtanulni. Amiket fentebb említettem azokra nincs semmi bizonyíték mintahogy arra sem, hogy lennének szellemek és itt marad velünk bármi is. Ezekkel a magyarázatokkal tud talán elengedni jobban.

2023. jan. 8. 15:05
 4/29 anonim válasza:
58%

Nincs ember a földön aki tudná, hogy mi van a halál után!

Azt csak Isten tudja!

2023. jan. 8. 15:29
 5/29 anonim ***** válasza:
53%

Az ilyet légy szíves, a vallás kategóriában kérdezd.

Bármilyen tudomány erről csak annyit tud mondani, hogy ismeretlen terület.

2023. jan. 9. 00:22
 6/29 A kérdező kommentje:
# 5 Akkor ne írj! Nem kötel
2023. jan. 9. 03:58
 7/29 anonim ***** válasza:
68%

Nem zarhato ki, hogy nincs semmi a halal utan. Mivel meg mindig nem ismerjuk es ertjuk az agyat elegge, igy az egyedi szemelyiseg "tavozasa" sem biztos, hogy csak annyi, hogy leall az agy.

En mindig ugy kepzeltem ezt a dolgot, marmint a lelek dolgat, hogy amolyan vezetek nelkuli (wifi) modon fellovik az adatokat a felhobe. Tehat a szemelyiseget es minden, eleted soran megszerzett tudast es tapasztalatot.

Jo, ez most nagyon sci-fi, de ha nincs a halal utan semmi, akkor az eletnek sincs ertelne, az erkolcsi szabalyoknak, a szervezett tarsadalmaknak meg vegkepp. Csak akkor valik ertelmesse az egesz, ha van valamifele ciklikussag, vagy ha az itt felszedett tapasztalatokra mashol van szukseg. Ha az elet csak egy tanuloszoba.

2023. jan. 9. 11:24
 8/29 anonim ***** válasza:
61%

"ez jól hangzik, viszont a valóság más, mint a tévképzet."

Neked fingod sincs mi van halál után. Fogadok semmit nem olvastál ebben a témában. Bármelyik ember aki lelkileg felkészült erre a témára ezer cafolhatatlan anyagot találhat ezek létezéséről. Neked üres az életed, ahogy az egész agymosott élete üres. A te uresseged ne állítsd be ténynek, amiről fogalmad sincs. Nekem oké hogy ti nem tudtok semmit semmiről és azt hiszitek igen, de ne fertőzzetek a nihilista kapitalista majom felfogásotokkal másokat.

2023. jan. 9. 12:24
 9/29 anonim ***** válasza:

"ez jól hangzik, viszont a valóság más, mint a tévképzet"

Igen, A valóság más, mint a tévképzet.

De mások szemében meg a te meggyőződésed a tévképzet.

Megkérdezhetem, hogy téged miért zavar, ha vannak, akik - bármilyen okból - hisznek abban, hogy nincsen mindennek vége a fizikai halál után?

Milyen hátrányod származik abból, ha ők mást hisznek, mint te?

2023. jan. 9. 13:28
 10/29 Manócska1 ***** válasza:
83%
én hiszek benne hogy van élet a halál után,jeleket is tapasztaltam
2023. jan. 9. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!