Tilthatják e ezért is az eutanáziát?
Ez a kérdés azokhoz szól, akik nem vetik el a reinkarnáció gondolatát.
Szóval az van, hogy ha egy hobbiállat haldoklik, akkor azt az állatorvos "elaltatja". Az állatnak megadják ezt a kegyelmet.
Ha egy átlagember haldoklik, akkor tudomásom szerint, gyakran előfordul, hogy megnyújtják és megkeserítik a haláltusáját.
Az én téveszmém az, hogy ezt szándékosan csinálják. Ilyenkor a haldoklót belekényszerítik egy hosszú és kegyetlen állapotba, amit csak passzívan elszenvedhet. Ez azt eredményezheti, hogy az újratestesülés után az alap séma és hiedelem rendszerekben már meg lesz alapozva a tanult tehetetlenség, és már várni fogják az illetőt azok a rendszerek, amik ezt tovább fejlesztik. Magyarul szívós katonák vagy szívós bér és adós rabszolgák lesznek belőlük.
Bulvár ezoteriában lehet olyanokat hallani, hogy valakinek olyan traumatikus volt a halála, hogy a jelen életében fóbiaként jelenik meg, ez is ad némi löketet a fenti téveszmémnek.
Lehet e szerintetek egy ilyen kegyetlen hatalmi szándék is a háttérben?
(Persze fundamentalista vallásos nézetek mögé bújtatják a kegyes halál tiltását. Meg a visszaélés lehetőségétől is tartanak. Meg még ki tudja mik vannak, pénzlenyúlás, szadizmus és bosszúvágy kielégítése, karmikus kiegyenlítődés megszakítása stb.)
Reinkarnáció és a lélek létezése az egyik legvalószínűtlenebb dolog az egész ezotériában.
Szóval kétlem, hogy orvosok és azok akik a törvényeket hozzák ebben hinnének.
Ezt félretéve az orvosok feladata, hogy az ember életét megmentsék és a lehető legjobbat kihozzanak a legrosszabb állapotoktól.
Na ez nem összeegyeztethető az eutanáziával.
Mit kell ide ezotériát belekeverni?
Nem akarok kötekedni, de " Az én elméletem az,.." nem pedig téveszmém.
Amúgy tényleg jó lenne ha a beteg teljes tudatában van, és kéri a kegyes halált, hogy ne szenvedjen, akkor bizony tiszteletben kéne ezt tartani, és megtenni érte. Én is igényelném, ha ne adj Isten olyan állapotba kerülnék.
Az eutanáziát szerintem azért tiltják első körben, mert az orvosok (és talán más eü dolgozók) leteszik a hippokratészi esküt, aminek az egyik pontja, hogy nem ártanak a betegüknek. Biztonságos és méltóságos eutanáziát meg nyilván csak az ő segítségükkel lehet megvalósítani.
A betegekkel dolgozóknak elég nagy hitelrontás az, ha kiderül bántják a betegeiket. De ez nem zárja ki a nyugodtabb halált, mert rendesebb helyeken van működő hospice, aminek pont az a lényege, hogy rendes körülmények között halhassunk meg. Persze a magyar állapotok mellett kétlem, hogy ez jobb, mint a kórházi ellátás.
Amúgy ahol legális az eutanázia, ott is a betegnek magának kell meginnia a mérget. Az ápolónő persze előkészíti, de a betegnek kell meginnia, minden segítség nélkül és erről videofelvételt kell bemutatniuk. Szerintem már úgy sem engedik, hogy meg akar halani, de valaki keze vezeti az övét és úgy emeli a szájához a poharat. Szóval nagyon szigorú feltételek vonatkoznak rá. Sok ilyen eutanáziás videó van, megnézheted.
Az állatok nyilván nem ölnék meg magukat, mi döntünk helyettük. És az orvos adja be nekik a szívmegállítót. Ilyen ember esetében az eutanázia-free országokban sincs, mert ahogy írtam, magának kell bevennie a mérget.
Ez nem kegyetlenség szerintem, hanem nem lehet valakit gyilkosságra kényszeríteni (pl. az orvost), mert ez nem csak a betegről szól, hanem arról is, akinek meg kéne ölnie.
Lenyűgözött, hogy az ezotéria témában valaki ennyire összeszedetten és szépen megfogalmazzon akármit.
Az meg kivégzés, nem eutanázia.
Te gondolkodsz is, vagy csak random baromságokat írsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!