Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Meditációnál hogyan kezeljük...

Meditációnál hogyan kezeljük az érzéseket?

Figyelt kérdés

Ez a tudatosítom, vagy figyelem és eltűnik nekem nem megy. Nem tűnik el, csak meg jobban benne leszek, és meg több ideig.

Próbáltam Eckhart Tolle leírasa szerjnt is, hogy a megfogyelőre figyelek es nem az érzésre, de nekem az se megy. Az egyik ilyen alkalommal konkrétan majdnem rosszul lettem, majdnem elkezdtem pánikolni.

Hogyan kell nem-azonosulni? Honnan tudom, hogy én most éppen nem-azonosulok?

2022. nov. 23. 17:31
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Miért akarnál megvilágosodni?
2022. nov. 27. 19:58
 12/17 A kérdező kommentje:
Nekem mindegy lenne, de pl a buddhista filozófia célja, hogy megvilágosodj, és azt meditációval lehet elérni (többek között).
2022. nov. 27. 20:10
 13/17 A kérdező kommentje:

Másik céljuk a szenvedés megszüntetése.

Ugyanúgy nem szenvedek kevesebbet. Szerintem más se.

2022. nov. 27. 20:11
 14/17 anonim ***** válasza:
Most konkrétan mi a célod az érzelmekkel, mit szeretnél elérni?
2022. nov. 27. 21:52
 15/17 A kérdező kommentje:
6os válaszban már leírtam.
2022. nov. 28. 01:15
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"A cél a hatékonyabb érzelemkezelés.

Hogy ne sodorjanak be a málnásba.

Hogy kibírjam őket 😅"

Ha a figyelemmé válsz ami "tanú nélküli tanúja" minden érzésnek és gondolatnak, akkor ami vagy, az nem más mint maga a figyelem tiszta jelenléte, de ha valamire jutsz az érzések és gondolatok megfigyelése által, akkor már megint egy képzetben vagy, azaz azonosságba kerültél egy elképzeléssel, tehát nem mindegy hogy "tanú nélküli tanúja" vagy minden benned zajló folyamatnak, és végig a figyelem tiszta jelenlét vagy, vagy végül azonosságba kerülsz egy elképzeléssel. A legutolsó valamire jutás sem te vagy, az is csupán benned jelenik meg, de erre sokáig nem ébred rá a meditáló személy. Az érzéseknek és gondolatoknak szintjei vannak, valamelyikre könnyen rálátunk meditációban, de valamelyikből meg pont hogy kifelé figyelünk, mert azonosságban vagyunk vele, így nem kerül a látóterünkbe. Egyszerűen fogalmazva, mindig a figyelem jelenléte vagyunk, de van hogy sok meditáció és önkutatás visz el eddig a felismerésig.

2022. nov. 28. 06:11
 17/17 anonim ***** válasza:

"a buddhista filozófia célja, hogy megvilágosodj, és azt meditációval lehet elérni"

Rosszul tanították neked. A vágyakról való lemondással lehet a megvilágosodást elérni.

2022. dec. 7. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!