Ha létezne reinkarnáció és léteznének vámpírok, akkor egy vámpír a vére után meg tudná mondani egy áldozatáról, hogy már korábban is ivott belőle?
Ugye a vérben van a lényeg, a nagy lélekhordozó. Egy vámpír, amikor vérivás közben szembesül az ember életével, akkor meg tudná mondani, hogy "ezt a vért/lelket már ízleltem egyszer".
Tehát megmondaná, hogy ki volt az előző élete?
Pl. az adott személy találkozott a vámpírral 1300 éve és most újra keresztezik az útjaik egymást.
https://www.youtube.com/watch?v=8okXTnZY1ao
Habár a német és magyar verzió jobb, de ott is ugyanúgy angol a vége.
Ezt úgy írod, mintha ebben a kategóriában (ezotéria) olyan szokatlan lenne mások fantáziájából következteni valamire.
Nem azért írom, mert meg akarok vele bántani valakit, de itt folyamatosan ez zajlik. Megfoghatatlan dolgokról beszélnek az emberek, amik más fantáziájából, gondolataiból erednek. A szent szövegek, spirituális tanítások és minden más is úgy született meg valaki fejében.
Mellesleg a művészetben miért ne lehetne igazság? Akár musical, akár regény? Amikor az adott művész fejében megszületik a történet, akkor az miért más, mint mondjuk Hermész Triszmegisztosz bölcseségei?
Sok spiritualista, pszichológus és mítoszkutató is gyanít összefüggéseket az általunk kitalált történetek és valami nagyobb, mélyebb értelem között.
Talán ezek a történetek nem ugyanonnan jönnek és nem valamit próbálnak elmondani a világról?
Mindegy, ebbe nem akartam ennyire belemenni. De szerintem nem kéne lenézni ezeket a forrásokat sem, ha ezotériáról beszélünk.
Amúgy meg nem kell lenézni másokat, mert tudatlanok. Te is csak azért tudod azt, hogy a betegséget mikroba okozza, mert "óriások vállán állsz" és nem te fedezted fel ezt a tudást.
A Föld laposságát most (21. század) hiszik sokan, régen (ókor) már a Föld kerületét is ki tudták egyesek számolni. De mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!