Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ez véletlen, vagy a sors...

Ez véletlen, vagy a sors büntette meg a volt matektanárnőmet?

Figyelt kérdés

Még középiskolás voltam volt egy 60-as mogorva matektanárom, aki elég gonosz volt a diákokhoz. Tudni kell róla, hogy magas vékony, rövidhajú nő volt és kancsal, csúnya nő volt. Az óráján mindig síri csend volt. Előszeretettel osztogatta az egyeseket, kisegyeseket mind beírta akárcsak számológéphiányért is bevágta valakinek, szigorúan osztályzott. Szóban is kérdezett engem is ha nem tudtam a választ 5 másodpercen belül beírta nekem. Ezen felül rendszeresen kért beadandó házit, amit külön franciakockás papírra kellett megírni mindig beszedte, de ritkán értékelte összesen csak 2-szer. Többek között neki köszönhetem azt a szégyen élményemet, hogy buktam félévben. Úgy buktatott meg, hogy nem is szólt nekem egy kukkot se 1,9-re álltam félév előtt és az osztályfőnököm közölte velem, hogy "Ugye tudom azt megbuktam matekból félévben?" Köpni-nyelni nem tudtam és a félévi bizonyítványban ott szerepelt keményen hogy matematika elégtelen. Amúgy szerintem ez rohadt egy alattomos dolog volt tőle, hogy minden jegyem 2-es és volt mellete egy db 1 egyes amiért képes volt meghúzni. De a többi jóképességűek is szívtak ám vele, 4-esnél nem volt jobb érdemjegy az osztályban.

Aztán egy februári délutánon a tanárnőnk sietve sétált el az iskolából. Ónosesőben. Le volt fagyva síkos volt az út. Menésközben a járdán úgy csúszott el, hogy az egész karja eltört, gipszben volt a keze kb. 2-3 hónapot volt táppénzen nem taníthatott és addig egy rendesebb helyettesítőtanárt kaptunk. Persze visszatért a végére. Na szerencsémre aztán addigra javítottam fel magam utolsó csodás 3-as dolgozatommal amivel kiharcoltam a 2,0-ás év végi átlagot és megmenekültem a pótvizsgától is.

Ez már 5 éve történt, de mégis elgondolkozom, hogy nem a sors keze/karma volt ebben benne. Csak én hiszem azt, hogy a sors visszaadta neki azt amit a diákokkal művelt? Ahány diákot megbuktatott, megalázott, lenézett.

2022. okt. 30. 18:05
1 2
 11/13 Darius- ***** válasza:

Aki engem tanitott szintén sokat buktatott. Engem nem ,mert abbol voltam jo, inkabb a real tantargyakat (és a tornat) értettem meg és a tobbibol volt probléma, szoval én egyébbol buktam.

De ez a tanarno sok diakot megbuktatott, aztan mikor végzos lettem elpattant egy ér a szemében. Egy ideig bejart igy, tobben nem is néztek ra. Aztan bevitték valami kezelésre és nem jart be egy ideig tobbet, igy az utolso félévet matekbol mas tartotta, akinek nem volt diplomaja sem amugy. Visszatért majd tanitani ugy tudom, miutan meggyogyult, Jelenleg nyugdijas.

2022. okt. 31. 22:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a sors téged büntet, csak még ezt se vagy képes felfogni.

Van ám ennek a történetnek egy olyan olvasata is, hogy a tanárnő csak arra próbált ránevelni, hogy rendesen felkészülj az óráira, alaposabban megtanuld a matekot, mert a te tovább tanulásod, elhelyezkedésed, megélhetésed segítené.

Ahelyett, hogy örülnél, hogy lehet használni számológépet, te még arra se vetted a fáradtságot, hogy magaddal vidd az órára. Nem csak az nem volt ebben elég motiváció neked, hogy könnyebb lett volna megoldani vele a feladatokat, de még az sem, hogy megúszhatod vele, hogy egyest kapj.

Te meg ahelyett, hogy jobban összeszedted volna magad matekból és akár jobb szintre is feljöhettél volna, inkább annak örülsz, hogy egy könnyebb matek tanár helyettesítette, aki a gyengébb tudásra is megadta neked a kettest és sosem tanultad meg rendesen a matekot.

Biztos vagy benne, hogy te jártál azzal jobban, hogy végül nem kellett megtanulnod valamit, ami segíthetné az életedet? Biztos vagy benne, hogy a tudatlanság az érdeked?

Gondolom, sosem tanultad meg rendesen a matekot, tovább sem tanultál, a pénzzel bánni se tanultál meg. Se jól fizető állásod nincs, se befektetéseid, amik képesek lennének a meglevő pénzed értékét megőrizni. Fogadjunk, hogy alig tudod beosztani a pénzed és ha véletlen egy kicsit több pénzhez jutsz, akkor rögtön elköltöd menő dolgokra, hogy megmutasd másoknak, hogy neked milyen jól megy, aztán meg alig jössz ki a maradékból.

(Vagy persze mindezt még csak nem is érted, hogy miről beszélek, mert anyuciék tartanak el.)

2022. nov. 29. 16:23
 13/13 anonim ***** válasza:
#12 Ha nem érdekli a matek, akkor nyilván úgyse ezen a területen helyezkedik el.
2022. nov. 29. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!