Azt nem tartjátok paradoxonnak,hogy olyan "fejlett"léleknek mint a dalai láma visszakell szuletni?Elvileg megtudja mondani hova fog inkarnálodni
Akkor számomra már az is paradoxon hogy nem hiszel benne mégis megkérdőjelezed hogy én miért tartom paradoxonnak amit leírtam…. Ez az én véleményem, amit el kell fogadni hogy valakinek más
Az anyagi/fizikai/biológiai jelenség meg számomra teljesen Összeegyeztethetetlen a transzcendencia letezesevel…
Nincs semmi probléma a véleményeddel. Nem minősítem se a véleményed se azt amiben hiszel. Sőt mint írtam én is afelé húzok. Az viszont már más téma hogy a paradoxon jelentése/használata nem hitbéli esetleg véleménybeli kérdés.
Lényegében meglátásom szerint vagy rosszul használtad a paradoxon szót vagy a te hitvilágodhoz hajlítottad a használatát.
Abban pl semmi önellentmondás nincs hogy én hiszek valamiben de rámutatok arra ha valaki az én meglátásom szerint hibás érvekkel próbál "cáfolni" egy olyan elképzelést amiben én se hiszek esetleg ellentmond a hitemnek.
Ezzel nem azt állítom hogy mégis hiszek abban amiben nem hiszek. Csak azt hogy az érveid nem cáfolják azt amit cáfolni szándékozol.
"Az anyagi/fizikai/biológiai jelenség meg számomra teljesen Összeegyeztethetetlen a transzcendencia letezesevel..."
Oké de ez csak a te hitvilágodról árulkodik. Ettől még paradoxon nem fog fennállni. Vagy ha szerinted mégis akkor elmagyarázhatnád hol mert én sehol se látom. Mi az ELLENTMONDÁS a fizikai létező és a transzcendens között?
Dalai láma egyáltalán nem hűde fejlett. Nagyon sok millió fejlettebb van nála e bolygón.
Nem fog vissza születni ide ha már végzett. Ez nem így megy... buddha sem inkarnálódik folyton. Egyszer megnéztem, és ameddig néztem, az összes különböző egyén volt.
Jaaa nem buddha... xD
A dalai láma az akit néztem. >,<
Az evolúció meg a természetfeletti számomra mindig is paradoxon volt…
Minek vannak fizikai kémiai törvények, ha elvileg egy természetfeletti világban egy csapással létre lehetett volna hozni mindent?
A karma számomra meg mindig paradoxon marad… egyszerűen bármilyen szempontból nézem meg.
Elvileg fontos lenne hogy leszülessen a lelek ha lényeg létezne, ehhez képest most is bán már 8 milliárd ember, az én testvéremet pl elabortálták, szóval van annyi fölösleges, átlagos élet… egyszerűen SEMMI értelme nem lenne egy ilyen lélek karma leszuletos rendszernek
Az meg hogy nagyon szar emberek élnek mint Marci hevesen és csak az lesz a büntetésük hogy következő életben majd nagyon rossz lesz nekik. Mit érdekli őket az már?
Jah arról nem is Beszélve hogy elvileg az öngyilkosokat büntetik majd meg a leginkább a következő életben. Mégis miért nagyobb bűn az, hogy véget vetsz a saját szenvedésednek mint hogy lopsz csalsz hazudsz és megnyomorítasz normális embereket?
Szerintem nincs lelek… egyszerűen megfogan az ember és valamilyen okból kifolyólag te pont a saját fejedbol nézel ki… ennyi
Ha valaki megölte a csecsemőjét, lehet egy ilyen következmény, hogy őt is megölik hogy megtapasztalja milyen. Az inkarnációknak igen rövid, de fajsúlyos célja is lehet.
Az öngyilkosság morális szempontból még mindig helyesebb, mint másokat megölni, mert a te döntésed a saját életedre korlátozódik, de más életébe beleavatkozni (akarata ellenére ártani) súlyosabb bűn.
(Ezzel nem az öngyilkosságot propagálom, mert az is gyilkosság!)
A karma törvénye kimondja hogy mindent lehet, de mindennek meg lesz a következménye!
Ki mondta hogy van természet feletti világ? Ki mondta hogy van túlvilági élet? Ki mondta hogy ott egy csapással létre lehetne hozni mindent? Ezek mind a te percepcióid. Erre írtam hogy a saját gondolatmeneted irányába hajlítod a témát.
A reinkarnáció önmagában az általad említettek egyikére se utal. Ismételten csak annyit tudok írni hogy vagy nincs paradoxon, vagy még nem tudtál rámutatni hogy hol van.
Az hogy miben látsz értelmet ismételten nem mutat rá semmiféle paradoxonra csak a te szubjektív értékítéletedről szól.
1. Az hogy ki miben talál értelmet nem objektív hanem szubjektív tény.
2. Ilyen értelemben a lélek,reinkarnáció nélküli létezésben sincs több vagy kevesebb értelem, de ebből se lehet következtetni semmire a reinkarnáció,lélek létéről.
"Az meg hogy nagyon szar emberek élnek mint Marci hevesen...."
Ez a mondatod viszont arra utal hogy nem is ismered a reinkarnáció,karma alap elméletét.
Az hogy valaki büntetésből kap valamitől karmát csak a new ages spiri bullshitekben és a tömegeket hülyítő vallásokban van jelen (pokol/menny is ilyen csak reinkarnáció nélkül).
A karma nem büntetés vagy áldás, szimplán csak ok és okozat. Ha belenyúlsz az égő tűzbe akkor se büntetésből ég meg a kezed.
"Jah arról nem is Beszélve hogy elvileg..."
Ismételten ennek semmi köze a reinkarnáció vagy a lélek fogalmához.
Ezek vallási, hitbélid dogmák, nézetek.
A reinkarnáció vagy a lélek fogalma nincs valláshoz kötve.
Értem hogy szerinted nincs lélek, én se lepődnék meg rajta ha ez lenne az igazság.
Ettől függetlenül az általad leírtakban nem volt semmi ami a reinkarnáció ellentmondásaira mutatott volna rá.
Sőt sokszor nem is magát a reinkarnációt támadtad hanem csak egy vallásos dogmát.
16 Ha esetleg te lennél a 9 es akkor még mindig kíváncsi lennék a 10 es hsz emben feltett kérdés válaszára.
Amúgy létezik transzcendens moralitás? Csak mert az e világi létezésben is annyi morál van ahány kultúra, és minden kultúra a sajátját tartja az igazinak.
Pl van/volt olyan kultúra ahol bizonyos esetekben pont hogy megköveteli a "moralitás" hogy öngyilkosságot hajts végre magadon.
+ Mi értelme van a megtapasztalásnak? Ki kényszerít téged arra hogy megtapasztalj valamit + hogyan és miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!