Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Akik hisznek a reinkarnácoban,...

Akik hisznek a reinkarnácoban,ti tényleg azt hiszitek, hogy elhunyt szereteitek valahol már egy kisbaba és mégegyszer végig szenved egy életet?Míly kegyetlen is lenne az Isten ha mégegyszer lekéne szuletnunk és szenvedni nem gondoljátok?

Figyelt kérdés
2022. okt. 4. 19:12
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
megvan mi8ndenem az életben,mégis ugy gondolom, hogy egy szenvedés a minden nap és kb atulélésért kuzd az ember,valaki kitalálta ezt a reinkarnáciot és sok ember minta bologatos kutya megy utánna.és saját elméletek gyártanak, hogy igen még nem fejlödik arra a szintre a lélek vagy mi ,vagy lenem veti a karmát....ezt elmondanátok, hogy melyik vallásbol veszitek ezt a fejlödéses témát?
2022. okt. 4. 19:16
 2/11 anonim válasza:
72%

Nem vagyok valami nagy hívő de szerintem a reinkarnáció igen is létezik. Vannak írásos valós esetek olyanokról akik igen is reinkarnálódtak. Mindegyikük kb 6-7 éves korukig emlékezik az előző életére utána teljesen elfelejti azt.

Maga az élet nem szenvedés. Magyarországon és sok más helyen igen az sok sok embernek a mindennap mert megnehezítik neki (drága az életben maradás sok a gond) de ha mindenkinek egyenlő esélyei lennének és egyenlően lenne mindenki "gazdag" akkor senki se szenvedne a világon.

2022. okt. 4. 19:26
 3/11 A kérdező kommentje:
Mitől jobb egy gazdagnak mint egy szegénynek neki is ugyan ugy kell dolgozni meg hasonlok.akkor is milyen célal reinkarnélna minket Isten.egy életed van és ne úgy éld le,hogy majd a következő biztos jobb lesz,mert nincs így.Egy van belőle becsuld meg és élj boldogan.n
2022. okt. 4. 19:38
 4/11 A kérdező kommentje:
jah és a gazdagnak is vannak problémái csak ő ezt egy armani zakoban 200 ezer forintos karorával és egy luxus villában éli meg
2022. okt. 4. 19:39
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen mindegy neked, hogy van-e reinkarnáció vagy nincs, mert ha van is úgysem fogsz belőle semmit érzékelni

Szerintem is szenvedés az élet, de az meg nem igazolja hogy nincs reinkarnacio

2022. okt. 4. 19:42
 6/11 anonim válasza:
63%

Ahogy szol a mondas Isten utjai kifurkeszhetetlenek. Amugy meg a reinkarnacio nem a katalikus Isten hittben letezik. Katalikus kent mi halalunk utan a Mennybe vagy a Pokolba jutunk attol fuggoen hogyan eltuk le az eletunket. Ha jol tudom a Buddhizmusban van a reinkarnacio ha az elozo eletedben szegeny voltal es sokat dolgoztal akkor a kovetkezo eletedben gazdag leszel es nagyon jo eleted lesz. Habar a reinkarnacio nem mondja ki hogy te mindenfelekeppen emberkent szuletsz ujja. Kitudja lehet hal,beka,vaddiszno stb.. allat leszel amit nem is fogsz erzekelni.

Sajnos ezek olyan dolgok amiket mi egyszeru emberkent keptelenek vagyunk 100%-ra igazolni csak feltetelezhetjuk hogy ugy van nagyjabol.

2022. okt. 4. 19:59
 7/11 Grimfox ***** válasza:
79%

Nem a szeretteid reinkarnálódnak. Ők meghalnak, mert ők múlandó életek csak. Sosem voltak ezelőtt, és sosem lesznek ezután. Nem szenvednek végig mégegy életet. A lélek, ami reinkarnálódik teljesen új embert, személyt éltet. Nagyon ritka, és extrém eset, ha néhány emlék megmarad egy előző életből valakiben(a miértje ennek elég hosszadalmas magyarázatot igényel). És ők sem tartják meg a személyiségüket, sem szokásaikat, más felismerhető jegyüket, csak néhány emléket.

Ugyanígy kegyetlenség lenne istentől egy röpke élet bűnei miatt örök kárhozatra ítélni valakit, másokat pedig, mivel megtértek, és meggyónták a halálos bűneiket, mégis a mennybe emelni.

Ezen a ponton a teljes megsemmisülés az, ami a legkevésbé "kegyetlen".

2022. okt. 4. 20:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Honnan veszed, hogy nincs reinkarnáció? És azt, hogy Isten meg van? Talán egyik sincs. Nagyon vallásos vagy? Én pl. úgy képzelem el Istent, hogy valami felsőbb hatalom és nem teljesen úgy, mint a keresztény vallásban, talán valami megfoghatatlan energia Isten, akivel össze kapcsolodunk és valami láthatatlan kapocs van köztünk. Aki vagy ami ez az egész fölött áll. Mi lehet ez a sors/karma/végzet. De egyépként jártas vagyok a témában, ha meghalunk először a földön maradunk, lehetőségünk van látni, hogy kik hogyan gyászolnak minket. Majd készen áll leszületni vagy elmegy egy helyre, ahol lelkekkel találkozik. Ha nyugtalan a lelke akkor pokollal egyenlő, ha nyugodt, akkor menny szerű. Majd ha befejeződött ez a folyamat, akkor jön a leszületés. A lelkek elvileg előre megbeszélik, hogy kivel lesznek barátok/rokonok/szerelmesek. Meg ilyenek, de többféle elméletek vannak. Sok fajta elmélet és elképzelés van, de egy a biztos a lélekvándorlás létezik, de elvileg az emberi elme nem tudja felfogni ami a halál után van. De tényleg vannak ilyen dokumentumok róla, hogy valaki emlékszik az előző életére gyerekként, de persze ezt se tudhatjuk biztosan. De én hiszek benne és várom, hogy végre egy kicsit megtapasztalhassam a halál utáni békét.
2022. okt. 4. 20:23
 9/11 anonim ***** válasza:
65%
Mi emberként szenvedésként tekintünk az életünkre. Viszont én egyszer kaptam egy üzenetet. Azt mondták hogy "Én azt hiszem hogy szenvedek, de szerintük nem." Ez nagyon meglepett engem. Szellemi formádban másképp tekintesz erre az egészre. Másként mint most, emberi tudattal. Csak ennyit akartam hozzá tenni.
2022. okt. 4. 21:14
 10/11 anonim ***** válasza:

"Míly kegyetlen is lenne az Isten ha mégegyszer lekéne szuletnunk és szenvedni nem gondoljátok?"

Nézd, ha szenvedésnek látod, annak fogod fel az emberi életet, akkor ilyen alapon már azért is kegyetlennek tarthatnád Istent, hogy egyetlen egyszer is megszületünk.

Nagyon abszurd lesz, amit kérdezek, de szerinted egy anya akkor teszi a legnagyobb jót a gyerekével, ha megöli még újszülöttként, vagy csecsemő korában?

2022. okt. 4. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!