Akik hisznek a reinkarnácoban,ti tényleg azt hiszitek, hogy elhunyt szereteitek valahol már egy kisbaba és mégegyszer végig szenved egy életet?Míly kegyetlen is lenne az Isten ha mégegyszer lekéne szuletnunk és szenvedni nem gondoljátok?
Nem vagyok valami nagy hívő de szerintem a reinkarnáció igen is létezik. Vannak írásos valós esetek olyanokról akik igen is reinkarnálódtak. Mindegyikük kb 6-7 éves korukig emlékezik az előző életére utána teljesen elfelejti azt.
Maga az élet nem szenvedés. Magyarországon és sok más helyen igen az sok sok embernek a mindennap mert megnehezítik neki (drága az életben maradás sok a gond) de ha mindenkinek egyenlő esélyei lennének és egyenlően lenne mindenki "gazdag" akkor senki se szenvedne a világon.
Teljesen mindegy neked, hogy van-e reinkarnáció vagy nincs, mert ha van is úgysem fogsz belőle semmit érzékelni
Szerintem is szenvedés az élet, de az meg nem igazolja hogy nincs reinkarnacio
Ahogy szol a mondas Isten utjai kifurkeszhetetlenek. Amugy meg a reinkarnacio nem a katalikus Isten hittben letezik. Katalikus kent mi halalunk utan a Mennybe vagy a Pokolba jutunk attol fuggoen hogyan eltuk le az eletunket. Ha jol tudom a Buddhizmusban van a reinkarnacio ha az elozo eletedben szegeny voltal es sokat dolgoztal akkor a kovetkezo eletedben gazdag leszel es nagyon jo eleted lesz. Habar a reinkarnacio nem mondja ki hogy te mindenfelekeppen emberkent szuletsz ujja. Kitudja lehet hal,beka,vaddiszno stb.. allat leszel amit nem is fogsz erzekelni.
Sajnos ezek olyan dolgok amiket mi egyszeru emberkent keptelenek vagyunk 100%-ra igazolni csak feltetelezhetjuk hogy ugy van nagyjabol.
Nem a szeretteid reinkarnálódnak. Ők meghalnak, mert ők múlandó életek csak. Sosem voltak ezelőtt, és sosem lesznek ezután. Nem szenvednek végig mégegy életet. A lélek, ami reinkarnálódik teljesen új embert, személyt éltet. Nagyon ritka, és extrém eset, ha néhány emlék megmarad egy előző életből valakiben(a miértje ennek elég hosszadalmas magyarázatot igényel). És ők sem tartják meg a személyiségüket, sem szokásaikat, más felismerhető jegyüket, csak néhány emléket.
Ugyanígy kegyetlenség lenne istentől egy röpke élet bűnei miatt örök kárhozatra ítélni valakit, másokat pedig, mivel megtértek, és meggyónták a halálos bűneiket, mégis a mennybe emelni.
Ezen a ponton a teljes megsemmisülés az, ami a legkevésbé "kegyetlen".
"Míly kegyetlen is lenne az Isten ha mégegyszer lekéne szuletnunk és szenvedni nem gondoljátok?"
Nézd, ha szenvedésnek látod, annak fogod fel az emberi életet, akkor ilyen alapon már azért is kegyetlennek tarthatnád Istent, hogy egyetlen egyszer is megszületünk.
Nagyon abszurd lesz, amit kérdezek, de szerinted egy anya akkor teszi a legnagyobb jót a gyerekével, ha megöli még újszülöttként, vagy csecsemő korában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!