Folyamatos spirituális fejlődés. Miért? Mi fejlődik? Mi a logikus magyarázat?
Az Intelligens Végtelent akarod megérteni, miközben benne vagy/ része vagy. Nem lehetettlen, de azért nem is egyszerű. Szerintem ez is pont olyan jó magyarázat, mint bármelyik másik.
A mi "szintünkön" úgy gondolom hogy ennek megértése igazi mélységében nem feladatunk, bár lehetséges ez is, mint sok mester példája mutatja, lásd Jézus, Budhha, Krisna, Tamo, és sokan mások.
azert "nem emlekszel" mert ezt valasztottad
ha az emlekezest valasztod akkor megmarad
azert fejlodik mert erre vagyik (ha erre vagyik)
"mindentudo" altal tapasztalsz de a mostani osszetett onzolenyed az nem mindentudo, ezert te tapasztalsz
addig amig nem hagyod el a tapasztalast is mert felesleges
Mondjuk inkább azt hogy tapasztalni és ezáltal tisztulni.
A fejlődést ebben a fogalomkörnyezetben kell értelmezni.
A tanulást is de ez félrevezető lehet. A léleknek nincs mit tanulni. Mindent tud amire szüksége van. Tehát egyáltalán nem olyan tanulásról van szó amit az iskolában csinálnak a nebulók.
Létezik egy olyan elmélet, mely szerint a Teremtő általunk képes megnyilvánulni és tapasztalni itt, a fizikai valóságban. Ha ez igaz, akkor a mi megéléseinket folyamatosan összegzi, végül pedig ezen összesített adatok elérnek egy kulminációs pontot, melyen átfordulva megszületik egy új (addig még nem létező) fejlettebb világ ideája. A Teremtő ekkor anyagba álmodja ezt az új valóságot, ahol persze a tapasztalások is újak lesznek.
Persze, ez megint felveti a kérdést, hogy mi értelme a végeláthatatlan fejlődésnek? Ezt szerintem csak Isten tudja, így hát, amíg nem vagyunk képesek belehelyezkedni az ő nézőpontjába, addig (az emberi elme által legalábbis) nem fogunk rátalálni a helyes válaszra.
Nem fejlődik semmi, de az illúziója megvan a fejlődésnek, a bukásnak és a felemelkedésnek. Elveszni az anyagi virtualitásban, azonosulni az emberi múlandó létformával, majd ráébredni örök időtlen anyagtalan lényünkre, amit megvilágosodásnak neveznek az emberek.
Volt egységre ébredésem, egyetlen figyelem terében jelenik meg az univerzum és annak összes létformája, minden létformából ez az egyetlen figyelem néz ki, az emberből is, de az emberben létrejön az én tudat ami eltárol minden infót, hogy én vagyok ez a test, ekkor születtem, xy-nak hívnak, ezt tanultam, tapasztaltam stb stb, ezek összessége alkotja az énképünket amivel azonosságban létezünk és elkülönült személyeknek érezzük magunkat itt a földön, de ha például meditációban vagy önkutatás által mindent elengedünk amivel azonosságban élünk, és ez már az önfeladás szintje, akkor kikerülünk az elkülönült személyes nézetből és nem marad semmi, csak a tiszta jelenlét, ezt nehéz szavakkal leírni, olyan mint az anyagtalan ürességből való látás, nincs test, csak a lét érzet hogy vagyok, és ami vagyok az teljes, semmitől nem tud több lenni, és ami vagyok az örök és időtlen, azért örök mert az anyagtalan ürességben nincs tér és idő, csak a tudat "figyelme" (nincs rá szó), és amint a figyelem terében megjelenik az univerzum és annak létformái, abban a pillanatban létrejön a tér és az idő fogalma, mert az univerzum kitölti ezt az üres teret, és ezáltal létrejön az idő fogalma is, mert van keletkezése és elmúlása, ahogy minden más létformának is az univerzumban. Tehát mind ez a figyelem vagyunk, de ez a figyelem belebonyolódik a létformákba és azonosságba kerül velük, elkülönültséget él meg, ami olyan mint egy amnézia de végül mindig magára ébred és beleolvad a figyelem önmaga forrásába. Hasonló ez mint amikor az ember éjszaka álmodik, akkor is egyként álmodunk de mégis egy álomvilág jön létre bennünk ahol több álomkarakterrel együtt megélünk egy kalandot, és persze míg az álom tart, addig az a valóságunk, ezért van az hogy ha álmunkban üldöznek akkor mentjük az életünket, mert valósnak éljük meg a veszélyt. Szóval a lényeg az hogy egyetlen tudat vagyunk mindannyian, egyszerre vagyunk az álmodott és az álmodó, mi vagyunk az EGY létező, amit a vallások istennek és tudatnak neveznek. Az emberek többségéből csak kifelé árad a figyelem és a világ dolgait élik meg, és szelektálnak hogy mi a jó számukra, de néhányan a figyelmüket befelé fordítják és a forrásra ébrednek, és nem nagy valakik lesznek, hanem pont hogy a valakiből ébrednek.
Haaz okokat akarod megérteni, kövesd vissza a teremtést amennyire ez lehetséges.
Az Intelligens Végtelen öntudatra ébred, semmi sem létezik rajta kívül.
Még akarja ismerni önmagát.
18! Végtelen intelligencia, ami mindent tud. Akkor mit akar megismerni, ha mindent tud? Ez a kérdés! Vagy akkor nem tud mindent. Tanitóknak is feltettem ezt a kérdest. Annyi legalabb volt a legtöbben, hogy nem beszélt mellé mint itt sokan. De a választ nem tudta persze. Önellentmondás ez.
Grimfox igen! Ez lehet! De akkor a "mindent tudó tudat" mégsem tud mindent. Akkor ez a teoria téves, ami ugyanugy alap spiri tétel. Én ekkora hibákat vélek felfedezni az egészben. Szerintem ezért nincs hatékony fejlődés mert az alapok is hibásak. Mindenki csak helyben jár kb. Ezt látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!