Folyamatos spirituális fejlődés. Miért? Mi fejlődik? Mi a logikus magyarázat?
Ha én tudom, hogy rank 1 lehetek egy játékban, az nem azt jelenti, hogy az vagyok. Én választhatom, hogy elkezdem, és rank 1 leszek, avagy megélem az egészet, nem csak ülök a végcélba.
Nem( csak) ezért vagyunk itt, bár valóban a harmadik dimenzió tipikusan a létezés felfedezéséről szól.
Te fejlődsz. A személyiséged. Az elméd. Sokan azt hiszik tök jó ártani, hatalmat gyakorolni. Fejlettebbek meg csak depressziósak ok nélkül, meg idegbetegek. Megint fejlettebbek, nyugodtak, istenkeresők. Megint fejlettebbek meg istenszolgák és olyan hatalmas tiszta szeretetük és világ megértésük van, amit száz év alatt nem lehet összszedni.
Azért, hogy a 0ból újra isten legyél az út végén.
Nekem is ez a gondom ezzel az elmélettel. A spirituális fejlődés azt jelenti, hogy a szellem fejlődik(a spirituális szó erre utal). A szellem viszont halandó, azaz hiába tapasztal, és fejlődik, az élet végén a tanult tudást nem viheti tovább. Az adott élet lehet tőle jobb, tartalmasabb, de a következő életre maga a tudás nem fog hatni.
Olvastam olyat is, hogy az elme mindent tud, csak a nagy része a tudattalanban van. Szerintem egy kezdő meditáló is meg tudja ezt cáfolni, ha a megfelelő dolgokat keresi odabent, és rájön, hogy azok nincsenek ott. Gondolom valami fogalomkeveredés volt a tudat, a szellem, és a lélek megnevezések között, és valaki túl hanyag volt, hogy pontosítson. Aztán van, ahol elterjedt.
A megtapasztalás vágya az egyik legnagyobb életmisztérium, szerintem itt csak véleményeket tudunk megosztani, tényeket aligha. Szerintem nem az emberi lélek akar tapasztalni, és nem is ezért születik meg ki tudja hányszor. Az emberi lélek kénytelen megszületni, és hogy mit hoz ki az életéből, az a saját döntésein múlik. Ami tapasztalni vágyik ez által, annak pedig mindegy, milyen életet élnek le az egyes emberek, amíg élnek. Hosszú lenne tovább boncolni, és nem vagyok misztikus, hogy értsem a mélyebb rétegeit ennek. Sem pedig hívő, hogy higgyem. De ahogy te is jól megfogalmaztad, ahogy ma az ezoterikus irodalom, és "tanítók" előadják, az igencsak ellentmondásos.
Ez pont olyan maszlag mint amit az istenhívők mondanak, csak a keleti verzióban…
Leszületik a lélek hogy fejlődjön, majd a következő életében már semmire nem emlékszik az előzőből csak megkapta az általa megérdemelt új életet. Hol ebben a logika?
Szerintem csak el kellene fogadni hogy minden random történik, mert az emberi elme úgyis csak beleőrül a találgatásba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!