Szerintetek a lèleknek van neme?
Nincs. A lélek semleges, tiszta energia. Személyiség szempontjából pedig egyaránt vannak mindenkinek nőies és férfias tulajdonságai is, csak más-más arányban.
Az emberi testnek vannak nemi jellegei, ami meghatározza a biológiai nemet.
Szerintem, aki úgy érzi rossz testbe született, nála a probléma személyiségi és ego eredetű, nem abból fakad, hogy a lelke más nemű lenne.
A léleknek nincs neme, azonban a lélek az átélt életek tapasztalatainak párlatát fogadja be, kialakulnak az irányultságai, egyedivé válik.
Leszületésnél ezeket hozza magával, ezért nem is egyformák a gyerekek személyiségei még az ikreknél sem, azonos genetikával.
A lelkek többsége szívesebben válassza valamelyik nemet az imkarnációi túlnyomó többségéhez az irányultságai miatt, és amikor az ellenkező nembe születik néha le, gyakrabban lehet szexuális vonzalmi zavar (amire egyéb születéskor fennálló körülmények is hatnak)
A helyes felosztás valamelyik korábbi hozzászólással kapcsolatban szerintem a test, tudat, lélek.
A szellem a léleknek egy magasabb, fejlettebb minősége.
Szerintem nincs. Ha vonzódik is egy nemhez az se romantikusan vagy szexualisan, hanem mert könnyebben teljesít abban a szerepben, testben a Földi élet során.
Kb. mint ahogy valaki a fizikai munkát erzi magához közelallónak valaki meg az irodait. Valószínűleg mindenkinek van preferenciája, de simán előfordulhat olyan is, hogy rá van utalva hogy a masikat végezze, es el is végzi csak pl nehezebben, nyögvenyelősebben, míg a másik könnyebben jön.
De ez csak az én elképzelésem. Ki tudja hogy van...
7 "de tulajdonképpen ugyanarról van szó mindkét esetben"
Nem, nem lehet ugyanaz. Hiszen ilyen fontos alapfogalmakra miért lenne két szó a szentiratokban?
szellem (a görög pneuma, πνεῦμα, a latin spiritus, az angol spirit)
lélek (a görög psyché, ψυχὴ , a latin anima, az angol soul)
Mondhatjuk talán, hogy a szellem megnyilvánult testhez kapcsolódva lélek? Talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!