Reinkarnációs pontlista?
Ha a reinkarnáció létezik, szerintetek hogyan működik?
Mondjuk egy ember kezd 1000 pontszámmal. Ha elkövet egy bűnt leesik 1 ponttal. Ha leesik mondjuk 600 pontra, akkor egy orrszarvúként születik újra. 599 ponttól kenguru. 598 ponttól zebra. Szóval szerintetek van ilyen sorrend? És mondjuk 900 felett lehet újra ember. 200 alatt pedig bogár. 100 alat kavics, vagy valami tárgy.
Ha a reinkarnáció valódi, akkor biztos létezik egy ilyen ponttáblázat ami még nincs kidolgozva.
Gondolj bele, hogy az érzelmek képesek megbetegíteni téged. A depresszió erre egészen jó példa, de van sok más is. Ha csupa negatív érzelmet táplálsz, annak nem lehet jó következménye. Igazából magadat mérgezed vele. Ilyen eseben a karma nagyon gyorsan válik következménnyé, és nem megy végig cirkalmas útvonalakon.
Ha bosszút állsz valakin, akármilyen kicsi is az a bosszú, honnan tudod, hogy annak a hatását tapasztalod az élet egy teljesen más területén? Amit más emberekkel teszel, azt nehéz követni, milyen úton halad, és tér vissza hozzád. Az sem igazán helytálló, hogy akik veled tesznek rosszat, azok élik világukat büntetlenül. Egyszerűen nem veszik fel a kisebb kellemetlenségeket, nem tulajdonítanak a nehézségeiknek különösebb jelentőséget. Az, hogy nem látod, mi történik velük, nem jelenti, hogy nem történik velük semmi. Az utolsó mondat tartalma lehetséges. Nem tudod igazán ellenőrizni. A jelenlegi életedben tudod befolyásolni, milyen karmát hozol létre, ha jóra törekszel. Amit hozol, azt nem tudod befolyásolni, az már megtörtént, annak következménye lesz. Viszont azt tudod befolyásolni, hogy a bekövetkező dolgokat ne rontsd tovább, vagy ne vidd tovább. Gyakori, hogy emberektől kapod a hideg vizet, mert velük kapcsolatos az előző életből hozott karma. De ha nem állsz rajtuk bosszút, nem igyekszel visszaadni, amit kapsz tőlük, hanem bottal sem piszkálod őket, és a magad életének javítására törekszel, akkor az ilyesmi előbb-utóbb el kell hogy fogyjon. A karma, és a büntetés között az a különbség, hogy a karma véges "mennyiség". Ha elfogy a kedvezőtlen karmád, amit magaddal hoztál, és nem születik új, mert teszel ellene, akkor onnantól nem tapasztalod a hatását. Ez sajnos érvényes az ártó érzelmekre, szándékokra is, amiktől nehéz megszabadulni. De abszolút lehetséges.
Én azt gondolom, hogy az újjászületéskor nincs "TE", ami újra létesül, hanem az a torz felfogás születik újjá, amit a legutóbbi földi léted során a magadévá tettél. Tapasztalod magad körül a világot valamilyen módon, ezt az érzékszervi és tudati észlelések szabják meg, ezzel alkotod (magad körül) a létet. Amikor meghalsz, az szabja meg a további irányt, hogy életed végére ezek az észlelések milyen lét megteremtését hozzák magukkal. Ha teljesen megtisztulsz, nincsenek tudati torzításaid, akkor nem teremtesz újjá semmit, hanem visszaolvadsz az egységbe. Ha ezek a torzítások megmaradnak, akkor újrateremtődnek "rajtad" keresztül, hiszen te magad vagy a tudati torzulás. Amit magadnak nevezel, az az érzékszervek és a tudat észleléseinek összessége. Ilyen módon vonszolod magaddal (magad) át az életeken ugyanazokat a létezéseket teremtve (ami te magad vagy), hacsak egyszer meg nem tanulod elengedni ezeket a torzulásokat, tehát azt, amit saját magadnak nevezel.
Nem tudom normálisan megfogalmazni az ezzel kapcsolatos gondolataimat sajnos. :D A lényege talán az, hogy az én felfogásom szerint nincs pontlista, megvalósulás van, és nem konkrét tettek következményeit, hanem létfelfogást "öröklünk", bár ez sem pontos megfogalmazás.
Oh ki van dolgozva. Rengetegen képesek nagyon pontosan meghatározni egyes létezések, energiák abszolút hatását, "pontszámát".
De a reinkarnáció nem egészén így működik.
A semmiből kezdesz és isten leszel a végén.
Ha bosszút állsz valakin, akármilyen kicsi is az a bosszú, honnan tudod, hogy annak a hatását tapasztalod az élet egy teljesen más területén?
Én ezt szeretném ha nem így lenne, mert szerintem bosszút állni igazságos, de attól tartok hogy így adja vissza az élet... igazából kb. egy éve kezdtem elborulni, akkor koncentrálódott bennem a sok negatív dolog, amit kaptam és a legkisebb munkahelyi beszólás is kezdett visszajönni(amire akkor nem reagáltam), azóta forr bennem a bosszúvágy és kb. egyidőben akkor kezdett nagyon durván lehetetlen módon megkavarodni az életem más területeken. Emiatt látom ebben az összefüggést, akkor kezdtem el az ezotéria felé fordulni, sajnos a rossz irányból.
A bosszúról meg az a véleményem, hogy az okos és büszke ember nem hagyja magát. Sajnos sokszor pont hogy pánikrohamaim miatt hagytam, ezért is sokalltam be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!