Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Reinkarnációs pontlista?

Reinkarnációs pontlista?

Figyelt kérdés

Ha a reinkarnáció létezik, szerintetek hogyan működik?

Mondjuk egy ember kezd 1000 pontszámmal. Ha elkövet egy bűnt leesik 1 ponttal. Ha leesik mondjuk 600 pontra, akkor egy orrszarvúként születik újra. 599 ponttól kenguru. 598 ponttól zebra. Szóval szerintetek van ilyen sorrend? És mondjuk 900 felett lehet újra ember. 200 alatt pedig bogár. 100 alat kavics, vagy valami tárgy.

Ha a reinkarnáció valódi, akkor biztos létezik egy ilyen ponttáblázat ami még nincs kidolgozva.

2022. febr. 1. 15:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Viszont egy állat csak "jó" karmát szerezhet , ha nincsenek tisztában a "rossz" döntéseikkel?
2022. febr. 1. 21:17
 12/29 Grimfox ***** válasza:
100%
Ha szenvedést okozol egy másik élőlénynek, az "rossz" karma, akár tisztában vagy vele, akár nem. De az tény, hogy egy állatnak kevesebb esélye van lejjebb süllyedni, mint egy embernek. A keleti filozófiában úgy szokták gondolni, hogy ha állatként születsz újjá, egy jó darabig az is maradsz. Nem nagyon van lehetőség felfelé törekedni. Viszont viszonylag kicsi a lehetősége az alacsonyabb szintre kerülésnek is.
2022. febr. 1. 21:24
 13/29 A kérdező kommentje:

A növényevő állat nem nagyon tud kárt okozni másnak. Mondjuk egy őzike. ^^

Gyerekneveléssel akkor csak felugrik picit.

2022. febr. 1. 22:07
 14/29 Grimfox ***** válasza:
100%
Szerinted miért van agancsa? Harcolnak a területért, és a sutákért. A suta, ha egy ragadozó megtámadja a gidáját, elszalad. Jövőre újra lesz gidája, ha nem esik áldozatul egy ragadozónak. A gida amúgy is éhen halna az anyja nélkül. Logikus, csak kicsit kegyetlen.
2022. febr. 1. 22:12
 15/29 A kérdező kommentje:
Most a nőstény őzekre gondoltam akiknek nincs agancsuk. De igazad van. :p
2022. febr. 1. 22:16
 16/29 Grimfox ***** válasza:
100%

Ők meg a fent leírt módon mentik a bőrüket. Mostanában kissé túl vannak szaporodva, ezért a viselkedésük változott, de eredetileg az őzeknek volt egy otthonterülete. Amolyan territórium. Nem csak a hímeknek, a nőstényeknek is. Ezt védték. Az az őt, amelyik kb egy évig nem talált magának otthonterületet, miután levált az anyjáról, egyszerűen elpusztult.

Emellett nem csak a cselekedetek miatt halmozódik a karma. Ha valami szenved, az is karmát okoz, és nem épp az előnyös fajtát. Betegségek, sérülések, vagy épp az, hogy levadásszák. Ezekre is mind reagál egy állat, és a reakció cselekvésnek számít. A cselekvés pedig karmát okoz.

2022. febr. 1. 22:23
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
8; én kiváncsi lennék arra az akadályra, mert nekem ténylegesen úgy tűnik hogy büntetik a rossz tulajdonságaimat. Nagyravágyás, hiúság, irigység, bosszúvágy, akár kárörvendés(bár ezekről nem tehetek, meg nyilván sértettségből fakad). Sok olyan dolog történt, ami olyan mintha lecke lett volna. Eleve genetikailag nagyon hajlamos vagyok a depresszióra, ami meg aztán szeritem az egyik legnagyobb büntetés. Nem tudom kivel lenne érdemes ilyesmiről beszélni, mert a pszichológus nyilván racionális.
2022. febr. 1. 22:29
 18/29 Grimfox ***** válasza:

Nem büntetik ezeket, legalább is nem egy felsőbb hatalom. Emberi büntetést ezért persze kaphatsz. Amit tapsztalhatsz a rossz tulajdonságaid szerinti cselekvés miatt, az nem büntetés, hanem következmény. Szellemi szintrúl beszélünk persze, nem emberi büntetésről. Nem egy felsőbb akarat dönt arról, hogy te most rosszat tettél, ezért büntetést érdemelsz. Tettél valamit(a szándék is tettnek minősül), aminek következménye van. Természetes folyamatként. Ha rosszra gondolsz, rossz a szándékod, és negatív a hozzáállásod, minden dolog, amit létrehozol az negatív lesz, így semmi pozitív, jó dolog nem tud történni veled, mert nem tettél semmi olyat, ami pozitív dologhoz vezetne. A depresszió sajnos amúgy is hajlamos felnagyítani a negatív dolgok érzetét, és akár teljesen képes elfedni a pozitív dolgok érzetét, megélését(tapasztalat).

Ha ismered a rossz tulajdonságaidat, de nem cselekszel az impulzusaik szerint, hanem jóra törekszel mások, és magad számára, egy idő után elég olyan dolgot halmozol fel, aminek jó következményei vannak, hogy képes legyél észrevenni, hogy "na ez egy jó dolog!".

2022. febr. 1. 22:44
 19/29 anonim ***** válasza:
Nagyon tudom javasolni, hogy dolgozz rajta, hogy megemelkedjen a tudatosságod, és lecsökkenjen az amnézia amiben vagy és akkor emlékezni fogsz a saját előző életeidre. És akkor nem írsz ilyen spekulációkat amiknek elég kevés köze van ahhoz ami ténylegesen történik.
2022. febr. 2. 02:43
 20/29 anonim ***** válasza:
18, mondjuk ha a szándék is tettnek minősül, az nekem már megint természetfeletti kategória, mert ha csak rossz szándék van bennem, de nem teszek semmit, annak nem értem hogy lehetne következménye anélkül, hogy valaki/valaki belelát a fejembe. Meg az is természetfeletti kategória számomra, ha bosszút állok valakin, akár csak egy negatív üzenet formájában, akkor azt miért kapom vissza az élet egy totál más területén... mert én úgy látom hogy ez így történik... aki meg velem tett rosszat(hazudott rólam, munkámban próbált keresztbe tenni, vagy még ennél is rosszabbak, az meg éli világát...) lehet hogy tényleg valamilyen erőszakos, ártó életből jöhetek és ezért kapom most ezeket.
2022. febr. 2. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!