Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Lehetséges olyan, hogy követke...

Lehetséges olyan, hogy következő életben lineáris időben előbb szülessek le?

Figyelt kérdés

Pl hogy következő életemben az ókori rómában, vagy a közepkorban, vagy a francia forradalomban...

Nem szeretnék, csak elméletben érdekel.

2021. nov. 18. 14:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges.
2021. nov. 21. 12:46
 12/13 anonim ***** válasza:
68%

Itt ezekből mindig elég nagy vita van. Szerintem simán születhetsz növénynek vagy állatnak vagy bármi másnak is később, mert az ember semmitől se lesz felsőbbrendűbb tőlük. De ilyen gondolkodásért itt kövezés jár, mert ha valaki tud pötyögni a mobilján, akkor már szellemileg felsőbbrendűbb. Szerintem ugyanez az oka annak, hogy nem fogadják el, hogy valaki korábban születik, mert ami korábban volt, az biztos fejletlenebb vagy hasonló logika mentén valami ilyesmi.

Igazából ez az egész nem vizsgálható korrekt, tudományos módszerekkel és innentől kezdve eléggé gáz ellentmondást nem tűrően kijelenteni, hogy a karma márpedig csak így működhet vagy a reinkarnációnál csak ez játszik szerepet, stb. Mennyi is, kb. 6000 vagy több vallás van? Mindenkinek nem lehet igaza, mégis vannak komoly szakemberek, teológusok is közöttük, akik a témát kutatják. Persze minden véleményt, különösen ha munka van mögötte, érdemes tiszteletben tartani, megfontolni, de egy olyan területen, ahol semmi sem vizsgálható, kísérletezhető ki, nem igazán hiszem, hogy dogmatikusan kéne gondolkodni.

Na mindegy. Ez az elképzelés egyébként nem annyira egyedi. A reinkarnációról szóló Felhőatlaszban is megjelenik, amikor a 20. századi zenész arról álmodik, hogy egy étteremben van, ahol minden felszolgáló ugyanúgy néz ki, ami ugye 100+ évvel később történik meg. Ha lineárisan születne le, akkor ez nehezen lenne lehetséges, mert a jövőről így nem lehet emlékünk, neki mégis van.

Meg szerintem A tojásban is ilyesmi az elgondolás.

De lehet a valóságban is a látomásokra, próféciákra, előérzetekre hasonló a magyarázat. Már ha létezik ilyesmi.

Egy fantasyban pedig, Az Idő Kerekében minden ciklikusan ismétlődik, viszont lehetséges az, hogy egy ciklus során valami kicsit máshogy történik meg...de akár nagyon máshogy is megtörténhet. Egyébként ezt a fantasyt egy fizikus írta, szóval erre lehet van valami tudományos hipotézis, pl. amikor az ősrobbánás és a nagy reccs folyamatosan lejátszódik és mi már egy kitudja hányadik ciklus hányadik verziói vagyunk. És mivel ennek az egésznek része az idő is, ezért értelemszerűen az óra újraindul a robbanás alkalmával.

A dolgok pedig történhetnek mindig kicsit máshogy. Pl. Augustus helyett Marcus Antonius lesz a császár, 66 millió éve a meteor pont elkerüli a Földet vagy az óceánba csapódik, így mérséklődik a hatása, stb. Na mindegy, ezek kicsit buta példák, de a lényeget remélem érted.

Ha ciklusokban élünk, akkor szerintem minden lehetséges. De ez csak az én elgondolásom. :)

2021. nov. 25. 17:04
 13/13 anonim ***** válasza:
49%

Ehhez az kell, hogy itt később halj meg, mint ott, időben korábban újászüless.

Egy lélekkel, két testben, különböző korban élni csúcsteljesítmény.

2021. dec. 13. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!