Akinek valamilyen enyhébb pszichés betegsége van például szorongás, depresszió, de aktívan meditál az nehezebben fog megvilágosodni vagy ez ettől független?
#1 például, minket ajánlsz?
Mert nekem kb ezek voltak ezzel a céllal, de csak a szoham meditációt kaptam az egyik tanitótól meg az agykontroll elemeivel tudtam valamelyest mókolni.
Mióta, elengedtem a megvilágosodást, és más célok vezérelték mint pl önmagam boldogsága önmagamért. Azóta sokat javult. De ha van ami gyorsabb és hatékonyabb akkor az érdekel. Nem a megvilágosodás a célom, hanem a nyugodt békés és boldog élet.
Őszintén, szerintem nem sokban különbözik a megvilágosodás főbb vonásaitól.
Csak nem szeretnék nem újjá születni. Valahogy elszomorít a megvilágosodás ezen része.
Mondjuk nem tudjuk, mi vár ránk a végső nyugalom után. De számomra ez nem túl kellemes.
Úgyhogy e gondolat nélkül. Szeretném elérni a békét, és a boldogságot. Ami nem függ a külsőségek mulandó örömeitől. Ami belülről fakad, és ha még is inog össze nem dől, sőt csiszolva rajta még erősebb lesz.
Röviden nem kívánom felhúzni magam más meg nem érzésén, nem kívánok soránkozni a múlton, S aggódni a jövőn.
Jelenleg ez az egy élet van amiben boldognak kell lennem. S nem fogok még több évet/időt és pénzt vesztegetni a pillanatnyi bánatra.
Lenne okom soránkozni, csak meguntam, ha tovább bánkódnék, és csak a világ szörnyűségeit nézném. Akkor valószínűleg még akarnék világosodni, hogy kiszakadjak ebből a "borzalmas" körforgásból. De ez az út vajon?
Persze tisztelet a kivételnek, mint talán mondtam nem sok lexikális tudás birtokában vagyok ( a Gitát se olvastam 🙁)
Csak olyan emberek köreiben mozogtam akik, számomra ezt az agyrémet vallották. S így igazából a lehet amúgy fsza meditáció sem hatott.
De mindegy lecke, lecke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!