Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Egy élet alatt lehetséges...

Manócska1 kérdése:

Egy élet alatt lehetséges hogy le tudom előző életem miatti karmámat eleget szenvedek?

Figyelt kérdés
előző élet,szenvedés,karma

2021. aug. 17. 18:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%
Igen.
2021. aug. 17. 18:24
 2/15 anonim ***** válasza:
85%

A Karma célja nem a büntetés/jutalmazás az előző életek tetteiért.

A Karma a lélek/szellem tanulási folyamatát hivatott előidézni.

Ha az előző életeidből még akadt tanulnivalód, azt nem vélt szenvedéseddel "tudod le".

Szenvedéseid nem a Karma okozza, hanem ez életedbeli vágyaid.

Ahol a Karma tana kifejlődött s él, ott ez is a tanok közé tartozik:

"A vágytalanság szabadít meg a szenvedésektől, mert minden szenvedést a ki nem elégített vágyak okozzák".

2021. aug. 17. 19:09
 3/15 Grimfox ***** válasza:
80%
A szenvedés csak újabb karmát okoz. A szenvedés átélésével nem tudod le a karmádat. A karma feloldásához rengeteget kell dolgozni, tanulni, és megismerni.
2021. aug. 17. 19:22
 4/15 anonim ***** válasza:
93%

Ez egyén függő kérdező!

A karma ledolgozásának a célja, nem a szenvedés megélése. Az csak felnyitja a figyelmet, hogy nem járható út.

A karmát a teljesen kötődés mentes, egyre tisztuló és ezáltal egyre jobban feloldódó figyelem oldja(elengedés által, nem agyalás által, nem kötődés által) fel.

Nem az a cél, hogy értelmet adj a tapasztalatnak, mert az mindig szubjektív, hanem az, hogy kötődés mentesen(se test azonosság, se érzelmi, se érzet, se érzelmi kötődés), folyamatosan oldódj fel.

2021. aug. 17. 20:57
 5/15 anonim ***** válasza:

Nem a szenvedés a lényeg, hanem a tanulás. Az hogy a karmád megtanuld. Ha ülsz az iskolapadban bukhatsz akár 5x is nem mehetsz következő evfolyamba, amíg nem tudod legalább elégségesre.

Nem kiszenvedni kell az életet, hanem tanulni a bajból. Kérdezd meg magadtól; te miben tehetsz erről a helyzetről ? Milyen hibát követtem el? Mit tegyek, hogy jó legyen és ne sértsek senkit?

2021. aug. 17. 23:23
 6/15 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek. nagyon beteges vagyok,és mind csak gyógyszerekkel szinten tartható. ha az orvosok sem tudnak segíteni én mit tehetnék hogy jobb legyen?
2021. aug. 18. 09:06
 7/15 Grimfox ***** válasza:
100%

Ez betegségtől függ. Az ilyesmit szinten tartani szokták, és az egyén tűrőképességét növelni, vagy a betegsége megítélését megváltoztatni. Néhány betegségen ezek változtatnak, másokon nem.

Szenvedést okozó betegségek mellett nehéz szellemi gyakorlatokat végezni, de ezekre szokták mondani, hogy ha jó gyakorlatokat, és jól végez az ember, az javít a testi, és szellemi állapotán is.

2021. aug. 18. 13:03
 8/15 A kérdező kommentje:
köszönöm..
2021. aug. 18. 13:57
 9/15 anonim ***** válasza:

Én is többször úgy véltem hogy inkább büntetés mint tanítás.

Nem volt jó...

2021. aug. 19. 21:37
 10/15 anonim ***** válasza:

Közel sem biztos,hogy a te hibád...Amikor kicsi voltam kruppos lettem fulladtam éjszakánként és többször is vitt a mentő..A kis szobám az északi oldalon volt ahol egy teljes fal alulról állandóan beázott és fekete penész jelent meg belül amit anyám azzal oldott meg,hogy időnként ecetes vízzel jól ledörzsölte...de a világért sem cserélte volna el velem a saját tágas keleti fekvésűjét,merthát mégis csak ő a felnőtt.Valamint jól emléxem faterom (talán egyetlen emlékem,mert gyorsan elváltak) éjjeli üvöltözésére amikor köhögve vergődtem alvás nélkül,hogy "az a ku@va gyerek miért nem tud aludni éjszaka",és "csináljál már vele valamit,mert falhoz vágom",stb..ilyenkor az ijedtségtől csendesen fullandozva hörögtem tovább a takarómba majd később be is lázasodtam...

Azt már mondanom sem kell,hogy az orvos is hiába b@szta le,hogy milyen felelőtlenek eltelt így még jópár év..

Amikor aztán rokonok jöttek hozzánk látogatóba és közölték anyámmal,hogy akkor mostmár ideje lenne leszigetelni,mert a gyerek egészsége fontosabb bármennyibe is kerüljön is..A külföldön élő nagyim ki is fizette a munkálatokat amíg anyám a barinőivel az olasz tengerparton süttette magát...így tudtam kinőni és nem fordult át asztmába de a mai napig gyakran hurutos vagyok,a torokcsakrám akkor bezárult,sokáig sírni sem tudtam,vagy amikor előtörtek az érzelmeim és önkifejezésre szántam magam csak a saját naplómnak tettem,igen elég problémás időszak volt és sokáig tartott a gyógyulás...

Amit tehettem felnőttként,hogy felelősséget vállalva a saját egészségemért,jólétemért és tudomásul véve anyám felelőtlen önzésre és kényelemre hajlamos egyéniségét elkezdtem vele üvöltözni,ha a gyerekemmel rosszul bánt,úgy hogy zengett tőlem a ház...

Persze lehet ismételgetni olyan közhelyeket,hogy a karma a "tanulás része",lehet mutogatni másokra és magamra is,de amíg az áldozatiságból nem billensz át a másik túlnyomásos oldalra,hogy aztán a felismerésekkel megbocsátással-elengedéssel és végül soksok önszeretettel nem hozod egyensúlyba és találod meg az "arany középút" tengelyét,addig nem tudsz felállni és végleges felelősséget vállalni az egészségedért..

Nézd meg a betegségeid szimbolikáját mit jelentenek valójában,meg lesz a megoldás is...a bogyók nem segítenek de a jóga igen...

2021. aug. 20. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!