Az állatoknak van lelke vagy csupán biológiai robotok?
"bírom az ilyen megmondó paraszt szintű embereket"
Te talán nem mondtad meg? Szerinted te mit csináltál?
Az külön megér egy misét, hogy mást parasztozol, de amúgy már az emberek az ókorban is okosak voltak. A parasztok a természet egyik első megfigyelői közé tartoznak. Szóval nehéz eldönteni a szóáradat után, hogy ezt sértésnek szántad, mert személyes támadásnak élted meg a válaszom vagy dicséret volt? Bubu maci, tényleg nem tudom.
Emberek már több százezer éve léteznek, valamilyen szinten mind értett tudományokhoz. Egyébként a szövegértelmezés is sokat szokott segíteni, nem pedig csak a történelem óra. Azt írtam, hogy gyerekcipőben járt, nem pedig azt, hogy nem volt. Nyilván nem lehet mérni a mai tudásanyagot a régihez és nyilván sehol sem lennénk a régi tudásanyag nélkül, mind óriások vállain állunk. Tehát érted, egy emberöltő nem elég minden megismeréséhez.
A tudósokat nem nevezték másnak, ha valaki mellette pap volt vagy alkimista, akkor tudós volt és pap, stb. Illetve mivel általában a papok voltak írástudók, ezért nyilván az tudott ilyesmit művelni, aki tudott olvasni és saját jegyzeteket készíteni, stb.
A vízhez annyit, hogy az első nagy ókori civilizációk folyók mellett jöttek létre. Nem véletlenül, hiszen a mezőgazdasághoz vízre volt szükség, amit a folyók megáradása, szabályozása tudott biztosítani. Szóval nem meglepő, hogy a víz volt az élet eredete. Víz nélkül nem lett volna mit enniük, ahogy nekünk sem.
Ahhoz nem kell atomfizikusnak lenni, hogy valaki rájöjjön a víz az élet egyik alappillére. Ahhoz viszont már komplexebb tudás kell, hogy miért. Ezt a kérdést pedig már nem az ókorban válaszolták meg.
Azt nem tudom, hogy mennyi fény volt az ősrobbanásnál.... Valamilyen sugárzás biztosan, amit ma is vizsgálhatnak (?), de az a sugárzás, amit mi fénynek nevezünk nem hiszem ott volt. Azt tudom, hogy az "ősrobbanás" után megjelent az első elem, a hidrogén. A sok hidrogén viszont még nem állt össze az első csillagokká. Tehát az ősrobbanás nem lehet leírni úgy, hogy "lő világosság", mert nem létezték az ősrobbanás pillanatában fotonok.
Attól, hogy valamit teológiailag, filozófiailag, lingvisztikailag elemeznek, még nem lesz valóságos. A hieroglifa meg azt jelenti, hogy szent véset és mégsem szent, hanem egy ugyanolyan írás, mint az összes többi. A dolgok elnevezése nem egyenlő azzal, hogy micsodák valójában. A bölömbika sem lesz bika, mert egy madár, stb.
Elhiszem, hogy te hiszel a lélekben és jól megmondtad, mint egy igazi paraszt. Ez most dicséret, remélem egy nap majd meg is tapasztalhatod. Nyilván az a jobb opció. De Hermészen kívül azért már vannak frissebb tudásanyagok is. Történelmi érdekesség a Corpus Hermeticum meg a többi, de ennél nem több.
Szuper valamiért frissített az oldal szoval csak röviden!
Kell hozza atom tudomány hogy ki következetesd hogy a víz az élet forrása konkrétan kimondják a teremtés történetekben hogy az első isten/istenek a vízből emelkedtek ki ami azert is nagyon érdekes mert az ember nem tud a vízben maradni sokáig! Ehhez kellett atom tudomány
És azert mondtam hogy paraszt szinten mondod mert bemondtad a frankot lélek nincs kész vége! A tudomány nem így működik én szépen le vezettem tudományosan és filozofiailag is! Te nem…
És fény! Az ősrobbanáskor temérdek fény volt és mivel a fénynek csak egy fajtája van azaz a fotón sőt mondok jobbat ősrobbanáskor temérdek szupernova robbant fel és 1 szupernova is akkora fényt ad mint egy egész galaxis!!!
A hidrogén meg nem az első elem ami létrejött mert tovább lehet bontani protonra neutron ra és elektrora sőt a protons és neutront még tovább lehet bontani kwarkokra bozonokra Müonokra és neutrinokra! És valószínűleg ezeket is még tovább lehet bontani! Hozzáteszem maga a fotón is ilyen részecske azaz mint az elektron nem lehet tovább bontani és nem feltétele a hidrogen egésének mert az égés de maga a fény létrejöhet nagy energia után is ennél fogva a fény azaz a fotón egy elsődleges elem ami létrejött mert az osrobbanaskor ez történt E=M.C^ ! Ismerős? Igen Einstein képlete ahol leírja hohy az energia egyenlő a tömeg szer fénysebesség négyzetével azaz az energia egyenlő az anyaggal és annak a gyorsaságával de a fotón egyszerre részecske és hullám!
Hozzáteszem a regi időkben nem voltak tudósok nem hívtak így őket! Filozófusok voltak művészek papok varázslok és alkimisták!!! Csak nézd meg hogyan hivatkoznak ezekre az emberekre!
Az a baj hogy bemondásos módon akarod eladni a paraszt tudományt de a tudomány nem így mukodik! Az hogy szerinted nem voltak fotonok az a te kepzeleted
A hő tudod mi? Segitek az is fény méghozzá infravörös sugárzás mind ez fotón csak a hullámhossza sokkal nagyobb ezért nem látjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!