Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Állatoknál (csirke, baromfi...

Állatoknál (csirke, baromfi stb. ) hogy áll be hullamarevség, ha a levágás után gyorsan lefagyasztják? Esetleg a felengedés után folytatódik?

Figyelt kérdés

2017. júl. 10. 09:48
 1/2 anonim ***** válasza:
48%
Persze , még főzés után is folytatódik.
2017. júl. 10. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Walter_Dornberger ***** válasza:
100%

A hullamerevséget az ATP hidrolízisének lefolyása okozza.

Az étkezési célból levágott állatoknál a feldolgozás során a hullamerevség beáltát kerülni kell, a hús minőségromlását elkerülendő.

[link]

2017. júl. 10. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!