Állatoknál (csirke, baromfi stb. ) hogy áll be hullamarevség, ha a levágás után gyorsan lefagyasztják? Esetleg a felengedés után folytatódik?
Figyelt kérdés
2017. júl. 10. 09:48
1/2 anonim válasza:
Persze , még főzés után is folytatódik.
2/2 Walter_Dornberger válasza:
A hullamerevséget az ATP hidrolízisének lefolyása okozza.
Az étkezési célból levágott állatoknál a feldolgozás során a hullamerevség beáltát kerülni kell, a hús minőségromlását elkerülendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!