Milyen erzes a halál szerintetek? Ti hogy kepzelitek el? Olyan, mintha aludnank?
Én inkább úgy képzelem el, mintha nem lenne semmi, egy üresség, amit nem érzek, nem fáj, de nem is kellemes, nem vagyok az elmém ura és nem érzem azt, hogy képes lennék gondolkodni, ahogy semmi mást sem érzek.
Valahogy így...
Ha a test halála utáni állapotra gondolsz, akkor azt nem nagyon tudja senki megmondani. Általában akik hisznek a halál utáni létezésben, azok valamilyen vallási rendszerből veszik a halál utáni létről alkotott képüket.
Egyes helyeken az sem mindegy, hogy mennyi idő telik el a halál után. Pl a tibeti buddhizmusban a tudat még viszonylag éber a test halála után, és fokozatosan oszlik csak el. Gyakorlatilag a test halálát követően a szellem is elkezd meghalni, csak lassabban, míg csak a csupasz, eszmélet nélküli mag, az emberi létezés gyökere marad meg, ami azután reinkarnálódik. Az az állapot, amikor ez a teljes halál beáll, az valóban a mélyalvásra hasonlít, csak nincs belőle ébredés, amíg a lélek új testet nem ölt.
Kétszer kaptam életem során görcs rohamot mind a kétszer olyan volt mintha kómában lennék amíg tart.
Én olyannak képzelem el a halált hiszen levegőt sem kaptam eszméletemnél sem voltam es egyáltalán nem tudtam arról hogy mi történik velem. Elájultam és megszünt minden gondolatom, érzésem.. Üresség volt. Semmi sem volt. Biztos ilyen lehet meghalni.
De közben meg hiszek benne hogy van valami odaát mert tapasztaltam már érdekes dolgokat amit itt 24 órában boncolgathatnák. Szóval ilyen kettős érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
A haldoklás többnyire szr. de legalább színes, számos alternatíva lehetséges. Én ha választhatnék gyorsan és tisztán vagy álmomban kívánnám. (azért az se lenne rossz ha 2-3 nappal előbb megérezném, hogy elbúcsúzzak)
A halál pillanata, szerintem annyira nem rossz, a testből ahogy távozik az erő, úgy valami sokk, vagy kémiai anyag hatására eufórikus állapot lép fel. mondani is szokták, asszem úgy van, hogy fagyhalál előtt szépet álmodik az ember....bak kecske vágásnál vagy bármilyen hím állat vágásánál elő fordul, hogy elélvez... és nem hiszem hogy attól, hogy milyen jó neki. (tudom az nem divat ma már. Sőt fővel járó bűn, a haszonállatok fogyasztásra való tartása...)
az elhunyt test, az üres porhüvely valamilyen úton módon átalakul, lebomlik tápanyagul szolgálva az életvilágnak... "porrá", földé válik.
Gáz, ha azt mondom a lion kingben finoman, de meg van fogalmazva, hogy hogy megy ez?
Innentől meg elméletek sora...
én úgy hiszem a szellem kapcsolódik a "nagy szellemhez" a kozmikus tudatba. a mindent körül ölelő anyagtalanba. Vagy a "holtak/kiéletlen vágyak világába (vallhalla; hadak; útja; menny)
És a test újjá születik.
Szóval a haldoklás a legtöbb esetben nem kellemes. De az utolsó pillanatban valami kémiai cucctól az agyban, végül nem teszi olyan sz.rrá... olyan mintha békésen aludna, vagy szépet álmodna.
A többi biológia és elmélet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!