Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Lehetséges zen meditációval...

Lehetséges zen meditációval egycsapásra megszabadulni a komoly szenvedélybetegségektől?

Figyelt kérdés

Kb 18 éve vagyok drogfüggő - és kb 10 éve gyakorolok zen meditációt.

Ezt persze nem teljesen rendszeres, mert amikor súlyosabban vissza-esek akkor van hogy napokig, hetekig teljesen abba hagyom.

Súlyos problémáim vannak az életben, amik elől inkább a bódulatokba menekülök. Ilyen életet élek, ezt szoktam meg, és nem is nagyon tudom elképzelni hogy lehetne másként..

Talán számomra már a meditáció is egyféle meneküléssé vált, mert ha túl sokáig szüneteltetem szó szerint "kezek becsavarodni". Minden nap szembe kell néznem vele hogy így soehova sem tart az életem, soha nem lesz az amit szeretnék, és le kell mondanom a párkapcsolatokról, értelmesebb emberi kapcsolatokról is.

Ezért a gyakorlás segít "elbújni" a pillanatba - hogy ne nyomjon agyon a saját gondolkodásom súlya.

Viszont egyre kevésbé tudom elképzelni hogy varázsütésre egyszer csak valami mélyen átváltozik..

Lehetséges hogy ha még pár évig folytatom a meditációs gyakorlást, akkor egyszer csak átfordul valami, és sikerül megszüntetni a drogozás utáni fékezhetetlen vágyat?

Van olyan pont amin ha túlhaladok, egy csapásra rendeződhet a függőségekkel való viszonyom, és végre kiszabadulhatok a saját hibáim karmikus börtönéből?

(Ha van újraszületés, akkor a halálom pillanatában tehetek azért valamit, hogy következő életembe ne legyek drogfüggő? Mert azt érzem ez már egy nagyon-nagyon hosszú történet..)

Milyen mantra lehet még hatásos a keménydrogok ellen?

2020. okt. 25. 07:43
1 2 3
 21/24 Grimfox ***** válasza:
100%
Egy csapásra semmiképp. Ha folyamatosan, és intenzíven gyakorlod a zen meditációt, és megfelelően csinálod, akkor az akaraterőd idővel elég erős lesz, hogy ellen tudj állni a bódulat utáni vágynak, és annak is, ami miatt vágysz rá. Nem elég csak meditálni persze, ténylegesen át kell élni, és venni a zen filozófiáját.
2020. okt. 25. 14:01
 22/24 anonim ***** válasza:
52%
Van olyan pont, de te nem azt az utat járod, ahol valaha eljön ez a pont.
2020. okt. 25. 16:20
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

H hogy álhatsz le a szerfogyasztással és h h nem, nem tudom. Nemtom, van-e drogellenes mantra/szutra. Asszem a gate gate paragate parasamgate stb. szövegű mantra nem pont erre van kitalálva (de a rezgései nem ártanak, az tuti). Talán a Drukmo Gyal énekelte mantrák segíthetnek, pl. a Green Tara mantra. A Maa Durga mantra és a Mahashakti Gayatri mantra segíthet tán neke ez ügyben, de azok ugye nem buddhista tradíció részei.

A kérdésed második felére a választ láma Ole Nydahl: Félelem nélküli halál c. könyvében találod meg. Pédéefen is magvan a neten.

Gyógyulást!

2020. okt. 25. 21:22
 24/24 Grimfox ***** válasza:
100%
A gayatri mantrát nem javasolnám. Egyfelől mert az a komolyabb mantrák egyike, másfelől mert ezoterikus buddhizmushoz tartozik, míg a zen nem. A két tradíció nehezen összeegyeztethető, ha összeegyeztethető egyáltalán.
2020. okt. 25. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!