Lehetséges zen meditációval egycsapásra megszabadulni a komoly szenvedélybetegségektől?
Kb 18 éve vagyok drogfüggő - és kb 10 éve gyakorolok zen meditációt.
Ezt persze nem teljesen rendszeres, mert amikor súlyosabban vissza-esek akkor van hogy napokig, hetekig teljesen abba hagyom.
Súlyos problémáim vannak az életben, amik elől inkább a bódulatokba menekülök. Ilyen életet élek, ezt szoktam meg, és nem is nagyon tudom elképzelni hogy lehetne másként..
Talán számomra már a meditáció is egyféle meneküléssé vált, mert ha túl sokáig szüneteltetem szó szerint "kezek becsavarodni". Minden nap szembe kell néznem vele hogy így soehova sem tart az életem, soha nem lesz az amit szeretnék, és le kell mondanom a párkapcsolatokról, értelmesebb emberi kapcsolatokról is.
Ezért a gyakorlás segít "elbújni" a pillanatba - hogy ne nyomjon agyon a saját gondolkodásom súlya.
Viszont egyre kevésbé tudom elképzelni hogy varázsütésre egyszer csak valami mélyen átváltozik..
Lehetséges hogy ha még pár évig folytatom a meditációs gyakorlást, akkor egyszer csak átfordul valami, és sikerül megszüntetni a drogozás utáni fékezhetetlen vágyat?
Van olyan pont amin ha túlhaladok, egy csapásra rendeződhet a függőségekkel való viszonyom, és végre kiszabadulhatok a saját hibáim karmikus börtönéből?
(Ha van újraszületés, akkor a halálom pillanatában tehetek azért valamit, hogy következő életembe ne legyek drogfüggő? Mert azt érzem ez már egy nagyon-nagyon hosszú történet..)
Milyen mantra lehet még hatásos a keménydrogok ellen?
11
Nem várom. Viszont évek óta nem történik semmi változás. Igazából nagyon is félek a mélypontoktól. Nem jó pl csövesként élni, és napokig nem enni, vagy kint aludni karácsonykor a hóban. Olyan dolgokon mentem át amit az átlag ember el sem tudna képzelni.
Egy pszichológus mondta hogy mélypont kell. És mivel jelenleg nincs meg az kellő elhatározottság/erő - ezért ha akarom ha nem újabb mélypont fog jönni.. Nem várom - de várható.
Az a bökkenő hogy a legutóbbi túladagolásomnál volt egy egyféle "seggberugás" élményem "felülről". Nem tudom megmagyarázni, de azt érzem hogy ha mégegyszer olyan "messzire" megyek akkor többé már nem lesz vissza út. Ezért is gondolkodom ezen az egészen..
9
Köszönöm, igyekezni fogok ;)
Ez a mai is szerintem elég szép kis nap. A legjobb ha a pillanatra fókuszálok, és próbálom megtalálni az apró örömöket is.
5-ös, 9-es vagyok.
egyébként mi tart vissza attól, hogy megváltozz? :D
szerintem csak saját magad...
A szándéka évek óta megvan, csak megmagyarázza magának, hogy miért nem....
Zen meditáció nem neked való.
Iboga megint csak nem.
Azt hiszed könnyű az ibogaval lejönni, gondolom a neten olvastál róla.
Iboga 0ra viszi az agyad, és ha tested kívánja, akkor ugyanúgy folytatod.
Sokan vissza szokták ibga után is.
Neked át kéne programozni az agyad.
Valahonnan szedj össze 40 ezret és menj el egy agykontroll tanfolyamra.
Azzal simán leteszed.
Ha fontosabb lesz neked az a napi 1 óra gyakorlás ,amit ott
tanulsz, akkor az az egy esélyed.
Sokan letettek már vele.
De ha a kifogásokat keresed...
Csakis te állsz saját utadba.
Senki más.
Mindenki aki bármilyen függőségek től szenved, valahol mentális problémája van.
Vagy, ami még neked jó lehet az egy nagyon jó hipnotizőr.
Ez a kettő fog működni, ha rehabra nem mész
Az a helyzet hogy én korlátoztam le önmagam.
Egyszerűen még több gyakorlás kell, ahhoz hogy még jobban lássam hol vannak ezek a belső "korlátok".
A kérdés közben az is jól kiderült hogy ezek leginkább az "én" kifogásaim, magyarázataim - arra hogy miért nem tudok változni.
Minden estre talán ha még jobban igyekszem, és még jobb "rálátásra" teszek szert - akkor talán egyszer sikerül meghaladni önmagam, és a saját bekorlátolt "énem".
Így egyszerűen csak újult erővel folytatnom kell az utat amit eddig is jártam. Bízok benne hogy eljön az az "átfordulás" is - ha nem csapom be magam a butaságaimmal, és nem hiszek el minden hülyeséget ami épp kipattan a fejemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!