Hogy tudnám kideríteni, hogy a szomszédom az előző életét milyen fajként élte?
Hát szerintem arra kicsivel több van a semminél....
De amúgy, hogy lehetne racionálisabb?
Palit bedobják egy hazugság vizsgáló a, vagy az agyhullámait nézik mikor a visszaemlékezés történik?
(Amúgy szerintem már volt ilyen)
De ekkor is te döntesz hogy hiszel e benne. Ami nehéz ha nem is akarsz....
Én hiszek benne, (gondolom nem meglepő) de már nem nagyon izgat, mi volt, mi voltam. Lezárultak úgy ahogy, így csak azzal kell foglalkozni ami van.
Ebből az egyből kihozni a maximumot.
Természetesen a semminél több esély van rá. Valójában teljesen szinte semmi sem kizárható.
Szabad tudnom, mi alapján gondolod azt, hogy létezik reinkarnáció?
Igen, pl. az agyhullámos verzió nem lenne rossz. Bár abból csak az derülne ki, hogy a képzeletét vagy a memóriáját használja a visszaemlékezésre. Valószínüleg az utóbbi.
Hazugságvizsgálot egyszerű kijátszani, kísérleti célból rajtam is végeztünk olyan vizsgálatot.
15 és 16 én is attól tartok, hogy előbbi.
viszont akkor biztos lenne.
14. a kérdés alapjában nehéz, hit alapú. Nekünk élőknek, igazából nem sok tudásunk van van e valami a halál után a lélekkel. Az biztos, hogy mi lesz a testtel.
A reinkarnáció az egyetlen amit valamilyen módon lehetne bizonyítani, vagy cáfolni.
a menny/pokol és az semmi abban nem vagyok ennyire biztos, hisz honnét is tudnánk? A reinkarnációról vannak beszámolók amiket lehet igaznak és hamisnak vélni.
Ha kiderül hogy igaz akkor nem kérdés többé, ha hamis bekerül a vak homályba amiben most is van...
"az egyetlen amit valamilyen módon lehetne bizonyítani, vagy cáfolni."
Bármire igaz, hogy BIZONYÍTANI VAGY CÁFOLNI lehet.
Ez a "vagy igaz, vagy nem" eset - és ez bármire igaz.
.
Logikai KIZÁRÓ VAGY műveletről hallottál már?
Ha az egyik állítás igaz, akkor a másik hamis, tehát bármire rámondható: vagy igaz, vagy nem és ez biztos!
19 renden, a menny s a pokollal ellentétben, a reinkarnációról vannak beszámolók, utazások, stb. ezek lehet vizsgálni igaz e vagy hamis.
de a túlvilági ideákról nem lehet, azt nem lehet egy beszámoló sincs, hogy járt a menyben, a pokolban, vagy a halál utáni semmiben. ezek fikciók. de ha Béla azt mondja, hogy ő előző életében részt vett a 1861-es polgárháborúban akkor azt lehet vizsgálni.
A menny egy ideáll A béke szigete fájdalom betegség és háború nélkül egy paradicsom a legfőbb jó mire az ember vágyik, a pokol a kínok szenvedések világa a lehető legrosszabb büntetésekkel amit az ember el tud képzelni, s ha ez nem elég, nem pusztulhat már bele hanem a végtelenségig ismétlődik újra és újra.
vagy a halál után nincs semmi, a testel együtt a lélek, a tudat is semmivé lesz. nincs semmi csak üresség, se menny se pokol, se inkarnáció, csak a semmi.
Legalábbis ezek az elképzelések. S ezeket bizonyítani, hogy valóban így van e nem lehet. (de ha neked van rá ötleted, hogy lehetne egy materiális gondolkodónak bizonyítani, érdekelne, nekem ötletem sincs.)
Míg Bélánál, és a többi Bélához hasonló embernél ki lehet deríteni, hogy amit mond az emlék, fantázia vagy álom.
S ha az előbbi akkor már nem elképzelés mi van a halál után. Ha az utóbbi akkor továbbra is hit kérdése, hogy mi lehet.
Hogy mi van a halál után azt nem tudjuk, tippelünk, vagy hiszünk vagy nem, a reinkarnációt a többivel ellentétben ki tudnánk deríteni, eszközök vannak, alanyok vannak. Kell még valami?
ez egy cikk ebben is vagy hiszünk vagy sem, de ez már több mint amit hittanon mondtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!