Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Számotokra nem furcsa, hogy a...

Számotokra nem furcsa, hogy a Dalai Láma eddigi összes reinkarnációja tibeti, mongol, vagy pedig kínai?

Figyelt kérdés
Immár ez a 14. reinkarnációja és elgondolkodtam azon, hogy ahhoz képest hogy mekkora a világ, érdekes, hogy kb bő 80%ba "pont" mindig Tibetbe reinkarnálódik vissza. Európába, Afrikába, esetleg Amerikába eddig még soha sem. Ez csak szerintem tűnik kicsit irreálisnak? Kíváncsi vagyok a véleményetekre, attól függetlenül hogy követitek-e a Buddhista tanításokat vagy sem, persze jobban örülnék ha olyanok válaszolnának leginkább akik benne vannak a témában. (Ez a kérdés teljesen véletlen vetődött fel bennem)

2020. aug. 23. 21:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy mongol hisz egy láma láttál már te lámákat a Kossuth utcába.
2020. aug. 26. 05:00
 12/15 anonim ***** válasza:
80%
Tibetben és a keleti kultúrában van meg az a közeg, ahol a láma az tud lenni aki. Itt nálunk maximum elmehetne a teszkóba pénztárosnak, vagy ami rosszabb, dél amerikában igazi valódi láma formájában élhetne, négy lábon.
2020. aug. 26. 19:16
 13/15 anonim ***** válasza:
38%
És mi van akkor ha halál után a legközelebbi újszülött testbe reinkarnálódunk? (Már ha létezik egyáltalán ilyen) Gondolom ott nem nagyon mennek máshova, vagy halnak meg másik városban/országban.
2020. szept. 24. 08:17
 14/15 anonim válasza:
100%
A Dalai Láma hivatalosan bódhiszattva, így meg tudja választani magának, hova reinkarnálódik. És amilyen izolált ország volt Tibet egészen a múlt század közepéig, nem csoda, hogy inkább ott maradt.
2020. szept. 25. 12:38
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem bizony pont az vetődött fel hogy a linkelt cikk alapján miért van hogy pont nem ugyanabba az országba születnek újjá egyes főlámák?

Épp a kérdés részbeni ellenkezője:)

[link]

De úgy látom, számos (fizikai világban kevésbé érzékelt) tényezőt vesz figyelembe a lény a megválasztott újjászületéshez.

És ezek közül csak egyik a geológiai elhelyezkedés tehát az adott ország.

Mondok párat még példának: megfelelő testet vegyen fel a feladataihoz, megfelelő családi közegre találjon felnevelkedéséhez, megfelelő politikai viszonyok legyenek.

2023. márc. 31. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!