Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mik a bizonyítékok a reinkarná...

Mik a bizonyítékok a reinkarnáció létezésére?

Figyelt kérdés
2020. júl. 23. 02:03
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
10-es te abban hiszel,hogy nincs semmi a halál után?
2020. júl. 24. 01:02
 12/18 johny85 ***** válasza:

Nincs.

Együtt hajtunk együtt halunk.Mint a Bad Boyba.Ez nem a kedvencek temetője ,vallás lol a vatikán miért éget le a pápa mért halt meg?Ha valaki felrobbantja magát jobb lesz?

2020. júl. 24. 13:39
 13/18 anonim válasza:
33%

Igazából vannak bizonyítékok a reinkarnáció létezésére, de nem olyan bizonyítékok, amik ténylegesen alátámasztják. Ezért is mondják hogy a személytől függ hogy hisz benne vagy sem.

Ha engem kérdezel én nagyon is hiszek benne. Azt mondják, hogy a dèja vu érzés is az előző életedre utalhat. Én már többször is átéltem ilyet, de hogy őszinte legyek lehet hogy csak beképzeltem magamnak, viszont úgy gondolom hogy ha csak képzeltem is akkor is van valami jelentése.

Nem tudom hogy egy jel-e vagy sem, de az én feltételezésem szerint fizikailag és lelkileg is valamelyest befolyásolja az előző életünk a jelenlegit. Nem mondom hogy ez igaz, inkább csak én vélekedem így. De úgy tudom hogy egyes fóbiák és mániák is utalhatnak az előző életedbeli félelmeidre akár.

Amiben még hiszek az az, hogy a világról alkotott képünk, céljaink az életben, vagy a saját stílusunk is a reinkarnáció egyik magyarázata lehet. Én például életemben még nem sokat utaztam, de az az egyik célom, hogy minél több országot megjárhassak, de legfőképpen Ázsia az ami valamiért nagyon érdekel. Bár ebbe is könnyen bele lehet kötni hogy csak azért szeretnék utazni mert eddig szinte csak egyhelyben álltam, és szeretnék végre kimozdulni. Ezzel a gondolkodásmóddal a reinkarnációban hívő embereket eléggé el tudják bizonytalanítani az olyanok szavai, akik nem hisznek ilyesmikben. Bár ez nem azt jelenti hogy nincs igazuk, de azt sem jelenti, hogy amit mondanak az igaz lenne. Ahogy ezek a bizonyítékok is.

Egy-két barátom is szó szerint hülyének néz miatta, de eddigi életem során annyi eltérés volt a barátaim és énköztem, és annyiszor néztek hülyének a gondolkodásmódom miatt, hogy engem már meg sem lepett. Én inkább kitartok a hitem mellett, mintsem meggyőzzenek engem a saját hitükről, mert az nem az én hitem lenne. Ha belegondolok hogy a lélekvándorlás nem létezik, akkor csak erősebben hiszek benne, mert hinni akarok.

Hogy őszinte legyek, szerintem azért is alakult ki vita a reinkarnációval kapcsolatban, mert az emberek gyakran összekeverik a hitet a tudással. A hit nem azt jelenti hogy tudod is hogy így van, hanem hogy hinni akarsz benne. Ezért is érdekes az élet.

2020. júl. 24. 13:55
 14/18 anonim ***** válasza:
54%

10-es vagyok. Én elfogadtom a tényt hogy nem tudjuk mi van a halál után és ezért nem is hiszek olyan dolgokban amik nincsenen 100%-ig bizonyítva. Ha lenne rá szilárd bizonyíték én hinnék a reinkarnációban de mivel nincs ezért addig nem is fogok tudni hinni. De ha muszáj lenne vélemányt mondanom róla hogy az én véleményem szerint hogy van akkor azt tartanám a leg valószerűbbnek hogy ugyan az van halál után mint születésed előtt, vagy hogy olyan mint amikor alszol csak a végtelenségig és álmok nélkül.

#13 bizonyíték nincsen maximum olyan dolog ami tegyük fel téged meggyőz róla. Persze bele lehet magyarázni hogy a deja vu érzés az a reinkarnációval összeköthető és HA létezik reinkarnáció akkor ez logikusan is hangozhatna. De ez is csak olyan feltételezés mint maga a reinkarnáció.

2020. júl. 24. 18:23
 15/18 anonim ***** válasza:
63%

Engem inkább az érdekelne mi az ami reinkarnálódik?

Mármint feltételezzük hogy van valami lényeg (lélek) belül ami tovább megy.

Csakhogy ezt a "lényeget" nem lehet definiálni.

Mi mint ember talán szokások halmaza vagyunk. Vagy ezen szokásmintázatok különböző erősségben.

Tehát

valaki nagyon szereti a cicákat, közepesen szereti a tökfőzeléket, utálja a kutyákat, imádja a lekváros palacsintát

De mire épülnek ezek a különböző erősségű megkötések?

Valaki majd megszületik, és

kisgyerekként

nagyon bírja a cicusokat, valamiért megeszi az elé rakott tökfőzeléket, nem tudja miért - de ösztönszerűen nagyon fél a kutyáktól, és a szülei is meglepődnek hogy egy ilyen kis bébi miért imádja legjobban a lekváros palacsintát...

Aztán idővel az egész személyiség felépül a valószínűségek alapján.

Tehát

hasonló emberekkel barátkozik, hasonló dolgokat vonz be, hasonló személyiség épül fel egy új környezetben - mint most

Bár ez csak feltételezés!

De

ha így van - az megmagyarázná miért pont olyanra (ilyenre) alakul egy személyiség

Pl én kb így értelmezem.

Pont ez a baj - mert így a hülyeségeink is mennek tovább.

De

ezek változó mintázatok/kötések

Mi az a belső "mag" lélek; lényeg - amire mindez rárakódik?

Hol van a láthatatlan igazi önvaló?

Az talán nincs is a létezés állapotában.

Ki tudja?

2020. júl. 24. 18:35
 16/18 anonim ***** válasza:

A lélekre volt olyan tudományos kisérlet amit többször is megismételtek, hogy haldokló embereket egy pontos mérlegre téve, amikor meghalltak több grammal könyebb lett a sulyuk, mintha valami elhagyta volna a testet.

Egyébként meg nem könyebb úgy meghalni, hogy tudd úgyis megint újra le kell jönnöd, nincs halál az csak egy pihenő 2 élet között. Talán ha az emberek egyetemlegesen elfogadnák a reinkarnációt, akkor sokkal jobban vigyáznának egymásra, meg a világra, a környezetre és úgy mindenre. Lényegtelenné válnának olyan dolgok mint a rasszizmus, fekete fehér kérdés és megannyi dolog amivel csak feszültséget generálnak mostanság.

A reinkarnáció nem a darvini evoluciós elv tagadása, hanem a szubtrális evolució magyarázata.

2020. júl. 28. 16:52
 17/18 A kérdező kommentje:

16

Egyébként szerintem sem lenne könyebb,sőt

Drasztikusan megnövekedne pl az öngyilkosok száma mert minek szenvedni most ha utána újra leszülethet

2020. júl. 28. 19:33
 18/18 anonim ***** válasza:

2 netes oldal nevét le írom neked és nyugodtan olvasd el ha érdekel:

Bizonyítékok lelkünk túlvilági létezésére - Tudatos tudat

tudatostudat.blog.hu › Life & Style › Tudatos tudat

2016. nov. 1. - Azonban ez nem állja meg a helyét, hiszen, mi döntené el a sok ... hittem, hogy majd ha a hivatalos tudomány is képes lesz a reinkarnáció és a ...

5 bizonyíték, hogy nemcsak egyszer élsz | nlc

nlc.hu › horoszkop › reinkarnacio-ujjaszuletes-jelek

2017. jún. 1. - A keleti filozófiák szerint ugyanakkor a reinkarnáció nagyon is létezik. ... már, csak nem tudtad, hogy az egy jel a reinkarnáció létezésére.

2020. júl. 29. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!