Mik a bizonyítékok a reinkarnáció létezésére?
Fogalom létezésére,hogy leírtad.
Sokmindenre nincs, de passzol a működésünkhöz és azonosulunk vele.
Ez is ilyen lehet.
3
Ezzel miért változna az élet?
(3-as vagyok)
Ha kétséget kizáróan bebizonyosodna, hogy van reinkarnáció, összeomlanának a vallások (legalábbis azok, amelyek nem fogadják el az újjászületés elméletét) meg a tudományos világ is, mert ugye az megkérdőjelezne pár tudományos elméletet az élet kialakulásával kapcsolatban. Bizonyos szempontól az élet is túl könnyelművé válna (pl.: Mi van ha meghalok? Semmi. Majd újjászületek és punktum) vagy (Elrontottam az életem, de sebaj, gyorsan meghalok és kezdek egy másikat) Stb...
Az életünk csak jó irányba változna azáltal, ha a reinkarnáció ténye bizonyítást nyerne.
Lehet hogy azok a vallások melyek tagadják a reinkarnációt (vagyis hazudnak nekünk) összeomlanának, ám ezekért nem is lenne kár, hiszen eleve félrevezetnek minket.
A tudomány szembesülne vele, hogy van egy halhatatlan részünk, mely testünk halála után tovább létezik és tapasztal.
Az élet már eleve nagyon nehéz, épp a reinkarnáció ténye tenné könnyebbé és élhetőbbé számunkra. Ha tudnánk, hogy a halál is van folytatás, az sok terhet és félelmet levenne a vállunkról.
Csak a reinkarnációt tartom logikusnak.
Pl. a keresztény hit szerint, aki meghal, az megy a Mennybe. Jobb esetben. Mivel nem ott vagyok, ezért élek. Mivel egy élet van, ezért ez az első életem. De akkor mégis hol voltam a születésem előtt ? Nem tudom elképzelni a nagy semmit.
Mi a bizonyíték a nem létezésére? 😊
Semmi
Semmi bizonyíték nincs rá, ez csak egy feltételezés és valószínűleg örökre az is marad mert nemvalószínű hogy élő ember valaha meg fogja tudni mi van a halál után.
#6 Nem hinném hogy jó irányba változna. Borzalmasan sokan lennének öngyilkosok és szinte senki sem tudná élvezni az életét. Gondolj bele hogy az ismerőseid fele életed során egyik napról a másikra megöli magát mert nem elégedett az életével. Neked meg ezt végig kell élned és lehet már te is inkáb öngyilkos lennél hogy új életet kezdhess. És pont emiatt sohasem lesz senki elégedett az új életével mert ha jó irányba is halad, akkor is lesz egy rakás ismerőse aki megöli magát. Alig lennének emiatt idős emberek és ezért nem sok embernek lennének nagyszülei sem stb.
Ha mélyebben belegondolsz nagyon sok negatív hatása lenne a dolognak.
#8 Épp ez a rossz hozzáállás hogy "amit nem tudok elképzelni az nem is létezhet"
Azért mert nem tudod elképzelni hogy nem volt semmi ezért nem azt jelenti hogy ez nem igaz. Nagyon sokan így állnak hozzá dolgokhoz és amit nem tudnak felfogni arra kitalálnak egy random magyarázatot. Pl. sokan nem tudják felfogni hogyan jöhetett létre a világ ezért letudják annyival hogy biztos isten teremtette. Másik példának ott vannak azok akik nem hiszik el hogy az egyiptomiak építették a piramisokat mert lehetetlennek tűnik számukra hogy olyan primitív korban ilyen komplex építményt húzzanak fel, és ezért valamelyik nagyon okos kitalálta hogy biztos földönkívüliek csinálták és ez is kisebb körben már elterjedt csak úgy mint a vallások.
De egyébként meg gondolj bele, amikor alszol és épp nem álmodsz akkot mit látsz, mit érzel, hogy emlékszel vissza arra az időre amikor épp aludtál? Na ugye, az is olyan dolog mintha nem léteznél mivel nem érzékelsz semmit és nem vagy tudatodnál. Amikor még nem volt agyad meg érzékszerveid mert nem léteztél, akkor ugyan így nem tudtál felfogni semmit a világból logikus módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!