Nem féltek ettől?
Mostanában sűrűn eszembe jut, mi van ha meghalok?
És újjászületek..újra és újra..és sose lesz vége. Leélek X éveket, aztán valamikor újra megszületek, nulla emlékem lesz a jelenlegi életemről. Azt se tudom hányszor éltem, éltem-e egyáltalán korábban. Mi van ha nem születek újra? Mi lesz velem (a lelkemmel)?
Esküszöm van, hogy pánikroham tör rám, ahogy ezen gondolkozok, hogy sosincs vége.
Mit jelent, hogy "nincs vége"? (ez kb olyan felfoghatatlan, mint az, hogy mekkora a világűr)?
Maga a kérdés létre sem jött volna, ha nem az elméddel azonosítanád önmagad. Maga a félelem is csak az elmében jön létre. A megsemmisülésről való gondolkodás negatív érzelmet teremt a testben, mivel a testednek fogalma sincs, hogy a veszély, ami a fejedben van, nem valódi, mivel mindent valódinak fog fel, ami az elmédben van.
Amíg az elmében keresed a megoldást, addig csak további fájdalmat teremtesz magadnak. Valójában sosem fogsz rájönni, hogy mi van a halál után, de megszabadulhatsz a haláltó való félelemtől és a negatív érzésektől.
Melyik választ akarod? Sokféle van, a buddhizmustól kezdve egészen az egyéni reinkarnációs tanig. Ha ilyen választ vársz csap pár kattintás kell tenned. Nem olyan nehéz beírni a google keresőbe.
"Nem féltek ettől?"
Félni? Mitől? Ha van is következő életed nem fogsz rá emlékezni, akkor végül is nem mindegy neked? A feltételezett korábbi életeid mennyire folyásolják be a jelenlegi életedet? Ettől van pánikrohanod? Biztos vagyok benne, hogy sokan irigyelnék a problémáidat.
2., ha nem megy az olvasás és az értelmezés, minek jössz okoskodni?
Attól félek, hogy meghalok-újjászületek, meghalok-újjászületek, itt egy örökös körforgás, nincs vége, és nem tudod mi van utána, nem tudod, mi van ha nem születsz le újra.
Nem a különféle hívők tippjei érdekelnek, hanem az itt lévő OKOS emberek véleménye.
Sikerült a szuper okoskodó fejeddel felfogni?
Nem félek tőle, inkább jó érzéssel tölt el ez a tudat.
(Mondjuk amikor még jóval régebben abban hittem, hogy a fizikai halállal vége mindennek, abban sem éreztem semmi félelmeteset, és nem értettem, hogy sokan mások mit tartanak annyira félelmet keltőnek vagy elfogadhatatlannak abban a gondolatban, hogy egyszer végleg megszűnnek létezni.)
Azt meg nem gondolom, hogy a következő inkarnációmat élve "nulla emlékem" lesz majd a jelenlegi, vagy korábbi életeimről, mivel ez most sincs így.
Nekem pozitívan volt ilyen, amikor azon merengtem, hogy öröké fogok létezni, örökké fog tartani a végtelen tökéletesség.
Vége lesz az újjá születéseknek. Csak az elején nem emlékszel, következő síkon már amúgy se fig szákítani, ami neked max 5 élet. Emléked nem lesz, de a bölcsességed megmarad.
A többi kérdésed már csak trip, de írj nyugodtan privát ha szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!