Mi volt eddig a legparanormálisabb dolog ami veletek történt?
Gyermekkoromban szerettem rajzolni. Egy ilyen alkalommal a tokjából kiszedett filctollak közül az egyiket hagytam hátra legurulni az íróasztal és a fal közé. Nem tudom, emlékszik-e valaki a SACI2 gyerek-bútorkomplexumra, rikító-piros egymáshoz csavarozható elemkből álló puritán együttes volt, két íróasztallal, két kisszekrénnyel, két becsukató ággyal és egy nagyobb ruhásszekrénnyel.
Az íróasztala hátul zárt volt.
Ahogy leesett az íróasztal mögött a filctoll, azonnal koppant is. Ezt nem értettem, le kellett volna esnie a földre. De ott nem volt.
Benéztem az íróasztal polcába (a hátsó része takarva volt könyvek,füzetek miatt), kivettem a dolgokat, hát OTT VOLT A FILC!
Oda hátulról még a fény sem jut be!
Annyira értetlenkedtem az eseten, hogy zseblámpával, tűvel, mindenféle eszembe jutott megoldással próbáltam megkeresni valamilyen rést, ahol becsusszanhatott a toll, de semmit nem találtam.
Anyámék teljesen hülyének néztek, minek izgulok annyira egy filctollon? Beesett a polcra és kész. Az, meg hogy HOL? - hidegen hagyta őket.
Azóta történt még egy ilyen furcsaság.
Bejött egy hónapja egy büdösbogár az előszobába. Fogtam egy légycsapót, agyon akartam vágni. TELITALÁLAT VOLT! Láttam, ahogy rácsaptam.
Igen ám, de nem kenődött szét, nem esett le, hanem átment az ablaküvegen! Az ablak gyárilag zárt, nincs nyitható része. Vas keret, benne két rétegű üveg. Sehol sem szelel!
NA ERRE VARRJÁ' GOMBOT!
Ezt az esetet már nem meséltem el senkinek, csak nektek. Nem hiszem, hogy bárkit lelkesítenék vele. A két történetet 40 év választja el egymástól :D
Nálunk a férjem halála után történtek:
- A menyem reggelenként hallotta, mintha valaki kávét főzne, ugyan abban időben amikor a férjem szokta anno.
- A kutya /kinti-benti volt/ , alig lehetett este kizavarni a szobából , a temetésig viszont minden este magától kiment. Utána megint nem.
- A fiam egyedül volt éjjel a lakásban és hajnalban nagy zajra ébredt, azt hitte betörő. Végül "csak" az étkezőben a szék volt felborítva.
"Igen ám, de nem kenődött szét, nem esett le, hanem átment az ablaküvegen!"
Alagúteffektus :)
Mi szellemet idéztünk még tizenévesen a "pohártologatós" módszerrel, ami a Quija tábla otthoni változata: egy lefordított poháron pihen az ujjunk, ami csúszkál betűkre, számokra.
Működött, és egyikünk se mozgatta erővel, jöttek válaszok, néha értelmes, néha zagyvaság. Aztán mikor hülyéskedni kezdtünk, kérdés nélkül elkezdte kibetűzni a pohár, hogy "Nagyon veszélyes, hogy hülyéskedtek". Igazából nekem akkor lett 100% hogy ott valami működött.
Ezen kívül néha a belső visszapillantó tükör szokott az autómbam elfordulni jobbraés le, mintha valami nagyon alacsony ember az anyósülésen nézegetné magát. Több autóban is előfordult, amit használtam, és más akkor sosem használta, be volt zárva, és a tükrök se voltak lazák soha, nem értem hozzájuk sem.
Rengeteg furcsa sztorim van, egy napig irhatnám. Most csak egy rövidet:
Boltból mentem haza. Már az utolsó lépcsősort tapostam, mikor hallom, hogy csörög a szobánkban a telefon. Nem volt senki a lakásban, hogy felvegye, úgyhogy szatyrot ledob, kulcsot előránt a táskából és már nyitottam is az ajtó. Éreztem és hallottam, ahogyan a kulcs rendesen elfordul a zárban, a döbbenet akkor jött, miközben a zárból a kulcsot kihúztam. Azonnal láttam, már a színén, hogy nem abba a zárba való. Mivel két hasonló méretű, régi, szürkés kulcs volt a kulccsomón, így régebben, új lakó koromban néha összekevertem őket, de ez a világosabb szürke kulcs, amit most a zárból kihúztam, sosem nyitotta az ajtót.Meg sem moccant a zárban, most mégis rendesen nyitotta.
Közben a telefon elhallgatott én pedig azonnal megpróbáltam megismételni az ajtónyitást. Többször is bezártam, kinyitottam, de az említett kulcs soha többet nem fordult el újra a zárban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!