Miért nem használ a rendőrség látnokokat, táltosokat?
Még egy történet arra,hogy miért nem alkalmazzák.
Pár éve a városomból eltűnt egy srác,aki buliból indult haza de oda már soha nem ért el.. A látnok akit az anyja bérelt fel,azt mondta végig hogy a srác él,be van zárva egy pincébe,és épségben előkerül majd. Később vízből húzták ki...
Nézd, ha bizonyíthatóan működik a táltos és a látnok akkor használják. Amíg nem, addig minden egyes "jövendölés" a nyomozástól veszi el a potenciális erőforrásokat.
Aztán amikor az elrabolt kislánynak csak a megerőszakolt tetemét találják meg vérbe fagyva akkor lehet sopánkodni, hogy Hát bizony a szellemek homályosan mutatták a jövendőt.
Én nem zárkózom el az alternatív megoldásoktól de amikor minden perc számít akkor nem szeretném, ha az én ügyemben kártyák véletlenszerű sorrendje döntené el a nyomozás irányát s nem a tények/nyomok összessége.
engem inkjább az zavar h olyanokat mint Kolumbo hadnagy vagy Poirot miért nem alkalmaznak. ugye sajnos nem az a túlnyomó többség, aki rendelkezik szürkeállománnyal, és magam se értem, hogy miért nem keresnek olyanokat, akik képesek összefüggéseiben, értelmesen gondolkodni.
másrészt nézd, a magyar jogrendszerben sok szerepe nincs az egésznek, baromira nem számít pl h a tényleges gyilkost kapják-e el avagy csak kiverik vkiből a vallomást, mivel tudják, h reménytelen lenne megtalálni, aztán a vallomásnak megfelelően majd összehamisítják a bizonyítékokat és stb stb.
az ügyészslégi vádirat ugye egyben az ítélet is, attól nem nagyon szokott eltérni a bíróság (és nem azért, mert olyan jó, hanem itt is egyéb szempontok vannak sajnos).
és lehetne ezeket az okokat sorolni.
na most szted érdekében áll akkor a magyar rendőrségnek megoldani egy ügyet? a frászt ... (ill csak látszólag, formailag, amennyire a statisztikához kell, semmi több)
Képzeld el, hogy egy olyan ember vagy, aki látja a jövőt, valami csoda folytán. Melyik lenne a logikusabb?
1. Történik valami bűncselekmény, és felkéreted magad látnokként, mert kiolvasod kávézaccból, hogy ki volt a tettes.
2. Már magát a bűncselekményt látod előre, ezért próbálod megelőzni, hogy ne a már megtörtént bűncselekmény megoldására kérjenek fel, hanem meg is előzheted azt, értékeket és emberéleteket mentve így.
Tekintve, hogy nem nagyon tudok ilyen emberről, aki bűncselekményeket előzne meg pusztán látnoki képességei miatt, két dologra tudok gondolni:
1. valóban vannak látnokok, de szemét állatok, és csak a pénz érdekli őket, az nem, hogy megmentsenek másokat attól, hogy bűncselekmény áldozatai legyenek.
2. nincsenek látnokok.
Avagy: ha léteznek látnokok, akkor hogy lehetséges, hogy sokáig nem viszi el senki a lottó ötöst?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!