Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Egy jógi azt állítja, hogy...

Egy jógi azt állítja, hogy élete végéig képes visszatartani a lélegzetét. Te ezt elhiszed?

Figyelt kérdés

2016. dec. 30. 18:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

MrStrafacci [#8]

Amit ma divat jógának nevezni, az nem jóga, hanem dzsesszbalett!

A jóga: filozófia, ahol a testi gyakorlatok csak és kizárólag a tudat, a szellem feletti uralom elősegítői.

.

A jóga alaptétele:

A vágytalanság szabadít meg a szenvedésektől, mert minden szenvedést a ki nem elégített vágyak okozzák.

.

Hol van ettől az a divatbaba, aki "jógára" jár táncikálni?

2016. dec. 31. 05:58
 12/20 anonim ***** válasza:
Félreértettél barátom. Ezt inkább azok esetében jelenthetjük ki, akik az említett utóbbi csoportba tartoznak (egészségmegőrzés). Ha értelmezed amit írtam, rájöhetsz hogy szakadék alatt az egó és az önvaló közti illuzórikus szakadékot, illetve a fizikai és szellemi (finomfizikai) közti szakadékot értem, amit áthidalhatunk. Egyébként a szó eredeti jelentése is ennyi: csatlakozás. Tulajdonképpen még aki egészségmegőrzés céljából vagy akár alakformálás végett gyakorolja, azt sem fogom megsérteni, sőt elképzelhető, hogy előrébb jár a tudatosodás útján mint én aki négy éve vipasszánát gyakorlok, az hogy valakinek nem spiritualizálódott az egója és nem boncolgat részletekbemenő filozófiai kérdéseket, előnyös is lehet. Ha téged zavar az, hogy nálunk itt nyugaton nincs mindenki tisztába a jóga valódi céljával, az rávilágít valamire, arra, hogy hol kell még munkálkodnod magadon.
2016. dec. 31. 08:48
 13/20 anonim ***** válasza:
Nobitusnak van igaza!A többi komment csak bla-bla
2017. jan. 4. 09:05
 14/20 anonim ***** válasza:
Sejtem mennyire figyelmesen olvastad el őket, ha még az első válaszoló nevét sem jegyezted meg. :)
2017. jan. 4. 10:43
 15/20 anonim válasza:

"Olyan az mint a fényevők, szinte mindről kiderül ezt - azt nassol titokban, amelyik meg nem, az éhen is hal."

na ezen jót röhögtem... :"D

2017. jan. 4. 14:16
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs ennek a természet erőinek uralásához semmi köze. Ahogy többen írták is, a jóga a test és a szellem feletti uralom. Láttam jógit, aki a szívének frekvenciáját tudta befolyásolni. A légzés se más. Nagy önfegyelemmel hihető, hogy valaki leállítja légzését vagy leállítja szívét és csendesen meghal, azaz élete végéig nem vesz levegőt, vagy nem dobban a szíve többet. Öreg tibeti szerzetesek mély meditáció során "elhagyják" földi testüket, ott is hasonló történik. A dolog fizikai oldlát illetően ebben szinte mindenki egyetért és nem lepődik meg rajta.

Az nehezebb mutatvány, hogy mondjuk 10..15 percre valaki "leállítsa légzését". Ilyenről is olvasni, de Ők nem teljes leállást végeztek, csak hibernációhoz hasonló lassítást. Rendkívül lassú szívdobbanásokkal és nagyon lassú légzőizom mozgással "készenléti módba" kapcsolnak.

Az agy valamennyi ideig komolyabb károsodás nélkül ezt képes elviselni. Akinek kétsége van róla, gondoljon a testszhalottakra, akik gyakran egy-két napig ebben az állapotban voltak és mégis "feltámadtak". A középkorban a kötelező boncolások bevezetése előtt nem véletlen szereltetttek be egyesek húzós csengőt a sírokra.

Persze itt se lehet teljes légzés és szívmegállásról beszélni. Csak az egyszerű, mellkasra tett pohár, vagy a száj elé tett és a légzéstől beopálosodó tükör, vagy a pulzust tapintó kéz nem voltak kellőképp érzékeny technikai eszközök ennek detektálására. Ma nyilván korszerűbb a diagnosztika, nehezebb átverni ilyen trükkökkel...

2017. jan. 5. 06:52
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Látom sem a testeddel, sem a lèlekkel, sem a szellemmek nem vagy tudatos tapasztalója. De okoskodj nyugodtan hizen az igazsagnak szoges eellentetet allitja a tudomany. Ez engem nem zavar, mert ha annyira okos lennel, hogy kaktuszokat szarnal, en akkor is ugyanugy hasznalnam azt a tudast amit a nenmletezo dolgok megtapasztalasaval szereztem es e tudas gyakorkasaval fejlodtem. Maradj a foldhozragadt vilagodban, en maradok az enyemben. Akik tapasztaljak es felhasznaljak az altalad nem letezonek titulalt dolgokat, most is rajtad rohognek. Mert a valaszod egy szanalmas akademikus logika vezerelte gondolatmenet eredmenye ;)
2017. jan. 5. 18:54
 18/20 anonim ***** válasza:
#17 Ne haragudj, de az írásod alapján te is beleragadtál a dualitáson alapuló szemléletbe. Még mindig nézőponthoz ragaszkodsz. Mindegy, hogy milyen dolgokat tapasztaltál, ha a tapasztalatokat kisajátítja magának a különálló létező, akkor csak enni adtál az egódnak. Zen mesterek szokták mondani: Ha találkozol belül a buddhával, öld meg!
2017. jan. 5. 19:18
 19/20 jegecske válasza:
Igen, de az hamar bekövetkezik /3-5perc/
2017. jan. 7. 11:17
 20/20 anonim ***** válasza:

mtassa meg és elhiszem ,talán kőkemény gyakorlással és meditációval el lehet érni(lelassitja a szervezetét nagyon és a tüdőkapacitását megnöveli).. de nem ez az átlag az biztos. eddig 19perc 21 mp a világrekord a maximum amit levegő nélkül vki a víz alatt töltött. Ez a hivatalos bejegyzett rekord.

[link]

2017. febr. 13. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!