Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Miért váltanak ki borzongást,...

Miért váltanak ki borzongást, félelmet, rettegést az emberekből a szellemek?

Figyelt kérdés
Miért van az az egységes beidegződés szinte minden emberben, hogy félni, rettegni kell a szellemektől? Úgy értem nincs testük, fizikailag tehát nem bánthatnak.
2016. nov. 18. 23:08
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert egyszer már eltemetted és tudod, hogy nincs keresni valója ebben a világban. Ha nem áll eléd, és néz bele a szemedbe és kommunikál veled, csak el-el suhan, tárgyak zörögnek, leesnek, csörögnek, de a szándék sincs meg, hogy kapcsolatba kerülj vele normális földi módon, gőzöd nincs hogy mit akar, hát nem riasztó (?)
2016. nov. 18. 23:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Az ismeretlentől való ösztönös félelem, a kollektív tudat és az első két dologra alapozott fikció (filmek, könyvek) összessége.
2016. nov. 18. 23:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Van aki a sötétben is fél, vagy egy idegentől, vagy kutyától.

Tudsz írni példát, hogy ki és hol retteg?

Én pici koromban inkább attól féltem az elhagyatott helyeken, hogy megjelenik egy csöves.

2016. nov. 18. 23:32
 4/6 Ozmium42 ***** válasza:
54%
Én nem félek a szellemektől, mert tudom, hogy nem léteznek. A sötétben bujkáló, ismeretlen eredetű neszek viszont ösztönösen és evolúciósan zavarják az embert.
2016. nov. 19. 03:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én tudok konkrét példát. Buta, babonás emberek közül is, akikkel csak beszélgettem, de a közelebbi ismerőseim közül a legintelligensebbek közt is van, aki retteg tőlük. Az első csoport nem is akarja, a második meg egyszerűen nem tudja megmagyarázni, hogy miért. Én hiszek bennük, vagyis ez több, mint hit, de félni sosem féltem tőlük. Valahogy természetesnek veszem őket, és amíg nekem nem ártanak... pld kopogószellem jelenség, bár az sem árt konkrétan, de azért zavarna... addig nem nagyon érdekel, itt a szobában van-e éppen szellem, vagy nincs.

Ellenben próbáljatok meggyőzni, miért ne féljek a röpképes bogaraktól. :D Hiába, nem tudtok. Nálam ez rögzült félelem (szerencsére nem fóbia), náluk az. Észérveket én is, ők is mondhatunk egymásnak, csak irreális félelem esetén tök felesleges.

2016. nov. 19. 04:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Részben a filmek miatt. Persze ha tényleg léteznek szellemek akkor amik a horrorfilmekben vannak csuklyás arctalan szellemek, vagy hosszú fekete hajú kislányok akkor a való életben élő szellemek egyáltalán nem ilyenek. De ki tudja lehet hogy most is valamelyik amerikai kísérteties helyen démonok és szellemek vadásznak emberekre :DDDD
2016. dec. 31. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!