Vagyunk mi, a föld és a hatalmas világűr. De azon kívül még lehet valami? Vagy csak a végtelen sötétség, az univerzum?
A világűr maga légüres tér, azontúl pedig nem tudni mi van, ha van egyáltalán valami.
Pontosabban az a kérdés, hogy a tér végtelen kiterjedésű-e vagy sem. Ha nem, akkor van a világűrnek határa és azon túl nincs se idő, se tér.
Ha végtelen, akkor csak a sötétség van, mert jelen ismereteink szerint a világ legtávolabbi pontja kb. 14 milliárd fényévre van
Egy kicsit megpróbálok pontosítani:
vagyunk mi, a Föld és a Nap, és a mi Nap-rendszerünk.
A mi napunk máshonnan nézve nem több, mint egy csillag, ugyanolyan, mint bármi ezer + ezer csillagot te is látsz az égen. Azoknak ugyanúgy van hozzájuk kapcsolódó bolygóik, stb. stb. van saját Naprendszerük,.... nincs vége, ha elindulnál a világűrben, mindig ugyanannyi csillagot látnál magad előtt, mint amennyit a hátad mögött látsz...se kezdete, se vége.
Az sem biztos, hogy a Föld, a világűr vagy akár mi - létezünk :D
Annyit tudsz a világról amenyit engednek és eléd tesznek.. ilyeneken mar rég nem agyalok mert túl sok egymásba ütköző infot engedtek szabadjára ami miatt megingott az ilyen jellegű tudás éhségem.
Abbol indulj ki hogy az emberiség történelme mar évtizedekkel ezelött megbukott mert a régészek mindig találtak valamit ami ellent mond a tanítottaknak.
De kijelentették a világ politikusai hogy nincs arra pénz hogy átírjanak.mindent.
A teflon a hifi a net a wifi létezéseről nem is tudtál...katonai és űr technológia...ott használták titokban előszőr majd az után került ki polgari használatra...
...már nem foglalkozok ilyen kérdésekkel mert olyan ez mintha felakarnád találni holnap a virtuális valóságot.. mert te itt nem találkozól vele...kínában meg mar évek óta a polgarok kezeben van és használják napi szinten...
Az univerzum fontos kérdései már meg vannak válaszolva valószínű...csak nem tarozik rád...fogyasztó és robotizalt , betompított polgárra.... a te dolgod hogy fogyassz és be gondolkozz. ;)
Érdekes egy téma ez.
Én is sokat agyalok ezen, és tényleg, az sem biztos hogy létezünk.
Bele gondoltál már abba, hogy mi van akkor ha mondjuk ez az egész világ csak egy petri csészében "tenyésztett" kis világ egy "felsőbbrendű" faj tudományos laborjában? És csak kísérleteznek rajtunk, vagyis inkább megfigyelik hogyan fejlődik az univerzumunk ( talán ami nálunk több milliárd évet jelent, az az idő náluk csak mondjuk 1-2 nap, és az ő laborjukban ez az egész világegyetem csak 2 napja létezik ), megfigyelik hogyan alakul ki az élet abban a csészében, mint ahogy mi is megfigyeljük a tenyésztett baktériumokat az emberi laborokban.
Ennél egy sokkal elterjedtebb elmélet az, hogy ez a világegyetem egy szimuláció, és nem "idegen lényeg" hanem emberek futtatják ezt a szimulációt szintén megfigyelések céljából, és ez az egész világ mondjuk egy 1 terrás HDD-n van egy labor vagy éppen valami tudós garázsában lévő számítógépen.
Vagy az is lehet hogy egy számítógépes játék vagyunk, és éppen valaki a mobilján játszik velünk, egy stratégiai játékkal amiben ezt a kis világot kell felépítenie, mint ahogy mi játszunk a clash of clans al vagy hasonló játékokkal.
De ennél merészebb elméletek is vannak, olyanok amik összeesküvés elméletekre épülnek, pl mi van akkor ha az égbolt, az ég, és a csillagok mondjuk pár száz km es magasságban csak oda vannak "vetítve" ? Mire alapozzuk azt, hogy tényleg űr van körülöttünk? Szerintem közülünk senki nem volt még az űrben, és nem is lesz soha, hogy bebizonyítsa/megcáfolja ezt az elméletet.
Jó mondjuk ez az utolsó égbolt kivetítéses dolog kicsit abszurd és nem valószínű hogy igaz, de pontosan ugyan annyi esély van arra, hogy igaz az utolsó elmélet mint az, hogy az az igaz amit a tudományos könyvekben leírtak, hisz nem tudjuk sem bizonyítani sem cáfolni egyiket sem ( mármint úgy értve nem, hogy ki tudja azt, hogy amit a könyvekben leírnak az űrről nem csak egy összeesküvés része? ).
Egyébként véleményem szerint az első dolog amit leírtam, mármint az hogy ez az egész univerzum csak egy felsőbbrendű faj egyik egyedének laborjában lévő csészében létezik, szerintem nagyon is valós és elképzelhető feltevés.
De jobb is ha nem agyalunk ezen, úgysem kapjuk meg soha a választ a kérdéseinkre. Csak éljük le az életünket, és foglalkozzunk azzal, ami tényleg ránk tartozik, és tényleg fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!