Aki vett már részt családállításon, milyen problémával ment el, és mennyire volt hatékony ez a módszer a problémájára?
Egyszer vagy kétszer láttam ilyet. Nem akartam beszállni, de szimpatikus volt az ötlet. Tehát nem nekem volt problémám, illetve nem az enyémről szólt a családállítás.
A dolog alapja egy problémás szituáció megjelenítése, rekonstruálása. A másik elméleti alapja: a személyiségi problémák nehezen kibogozhatóak, mert saját amgunkat nem tudjuk független külső szemlélőként értelmezni - így a mi reakcióink tévedése vagy az érzelmi beállítottságunk eltorzítja egy szituáció valódi tartalmát. Ezt személyekkel helyettesítik, felvázolva a szereplők egymáshoz való viszonyának alá/fölérendeltségét, priorításait.
Egyszerűen szólva: az ismert problémákkal meg tudunk birkózni, az ismeretlenekkel viszont nem.
Elég jól sikerült, annak ellenére, hogy nem vártam semmit, kibogozódott egy probléma. Nem mondom, hogy aznnal minden megváltozott, de ez is egy út a problémafeltáró jellegű otthoni beszélgetések elkezdéséhez.
Voltam ilyenen kétszer is. Az hogy másodszor is elmentem mutatja, hogy nyújtott valamit. De azt tudni érdemes, hogy nagyon pontatlan amit megjelenít. Viszont valami köze azért van a valósághoz, leginkább érzelmi szinten, és segít feldolgozni, szembenézni, újraélni, stb. Ezért van a sok sírás ott.
Egy konkrét régi kapcsolat újraértékelésére, feldolgozására jó lehet.
Kilenc hónapja járok egy teraphoz.
Döbbenetes amiket ott átéltem.
Sokkal jobban vagyok, jobbak az intuícióim, az életem sokat változott nagyon jó irányba. A félelmeim nagy része eltűnt, amik korábban nagyon is visszafogtak.
Szinte teljesen kicserélődtem. :)
Sok dologgal mentem már oda, kb 7-8 állításom volt eddig.
A legutóbbi az gyönyörű volt. :) Ha rajtam múlott volna és tudom, hogy ez lesz, akkor videóra veszem, de a fene gondolta, hogy ilyen jó lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!