Mitől lehet, hogy vonzanak a tárgyak magukhoz?
Állandóan neki megyek az angyalhajnak és a karácsonyi díszeknek. Sőt ma olyan is volt, hogy lefejeltem az ajtófélfát magam sem tudom, hogy miért. Semmi hirtelen fordulatot nem csináltam.
Közben elgondolkodtam azon, hogy a Csomolungma mellett leugranék egy helikopterből és a gravitáción kívül nem volna semmilyen más hatás, akkor sikerülne-e egy egyenes mentén zuhannom. (vagy oldalra is van tömegvonzás szerintetek?)
Persze nem gondolom, hogy a gravitációs mező vagy a tömegem változott meg...
A Mount Everest gravitációja eltörpül a föld sajátja mellett, tehát észrevehető pályamódosulás nem történne. Ott érnél földet, ahol a röppályád föld tömegközéppontja felé mutató egyenese metszi a talajt.
Ami az eredeti kérdésedet illeti, az inkább enyhe egyensúlyzavarra emlékeztet, némi figyelmetlenséggel karöltve. Ha a tárgyak vonzanának magukhoz, akkor a nem fixált, nálad jelentősen kisebb tömegű tárgyak mozdulnának ki feléd, nem te feléjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!