Miért vonzanak a régi kripták? A régi temetők? Miért tetszik a "dohos" régi illat? Mit jelent ez?
"A kastélyok, a régi festmények is vonzanak."
Engem is vonzottak régen :) Ez nem beteges, mondom én,hogy a múltba vágyódsz, nincs ebben semmi extra.
"Mindenkinek megvan az érdeklődési köre, én jobban szeretek egy régi temetőben sétálni és régi sírboltokat nézni, mint más egy plázában a kirakatokat."
Ez a goth átlag 16-23 réteg közkedvelten használt közhelye. Kérlek, nehogy félre értsd a pubertáskori érzelmi tobzódás eme effektusát valamiféle ritka egyéniség kialakulásának. Ez egy bizonyos embertípusnál, egy bizonyos esemény sorozat és a pubertás együttes hatására bekövetkező pszihológiai reakció.
Nem, mint ember akarlak le "átlagosozni". De ezek az események, nem jelentenek semmi különöset. Együtt járnak a további tünetekkel.
-Fotózkodás, versolvasás, berzerker/HIM/Sonata arctica/ apocalyptica hallgatása temetőben
-Szolis pláza 3,141589csák/szülők/tanárok/konfekcionisták utálata
-vonzódás a halálhoz/ vérhez/ elhagyatott házakhoz
-a Twilightos szűk bőrnacis vámpírok rühellése (renfdkívül helyesen)/ Ugyanakkor a Gary Oldman féle vámpírok preferálása
Persze lehet más is a nyugalom, vagy a velünk élő (vagy épp nem élő de valaha élt) történelem tudomásul vétele, ami pl tök zsír
vagy 100 más dolog, de az elsőként leírt kis jellem vázlat az esetek 87%-ban helytálló.
Remélem nem bántottalak meg.
Én nem vagyok 16-22 éves gót, mégis úgy vagyok ezzel, mint a kérdező. A magyarázat összetett. Egyrészt a titokzatossága, sokfélesége vonz, ahány sírhely,annyi történet, esetleg félelem az elképzelt túlvilági dolgokról.
Másrészt ezeknek az elkészítésébe energiát öltek, díszesek, pazar módon, időtállóan vannak a helyükön, "ilyet ma nem csinálnak". Emiatt tekintélyük és patinájuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!